Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpen zet wijnreus Bordeaux opzij en zoekt na 50 jaar weer naar beste sommelier ter wereld

18/09/2018 - 20:58
"In de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerpen zet wijnreus Bordeaux opzij en zoekt na 50 jaar weer naar beste sommelier ter wereld (18/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

In de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd. [naar artikel]


2. Biertelgen willen belang in Indiase wijnreus halveren (19/07/2022 - De Tijd)

10:52 De AB InBev-familie de Spoelberch wil tot de helft van haar participatie in Sula Vineyards verkopen naar aanleiding van de beursgang van het bedrijf. Dat staat te lezen in de documentatie van de opera... [naar artikel]


3. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]


4. Grobbendonkse sommelier haalt elfde plaats op ASI Best Sommelier of the World (12/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft uiteindelijk de elfde plaats bereikt in de prestigieuze sommelierswedstrijd ASI Best Sommelier of the World in Parijs. [naar artikel]


5. Van afwasser tot sommelier in The Jane: Trésor Vets is Antwerps Sommelier of the Year (06/02/2024 - VRT NWS)

Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]


6. Met onze sommelier Sepideh Sedaghatnia tussen de wijnranken van Bordeaux: waar wijn God is (en de mens zijn dienaar) (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Probeer je tussen 5.500 châteaux en ronkende namen als Petrus, Saint-Estèphe en Smith Haut Lafitte maar te onderscheiden als wijnboer in Bordeaux. Dat vraagt vindingrijkheid en volharding, gevoel voor humor ook. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia (37) sleurt ons mee de wijngaarden in. Op hakken. Bij 40 graden Celsius. Op zoek naar de mens achter de wijn. Isabelle Vandenberghe [naar artikel]


7. Bordeaux onder de 2 euro: Bordeaux bashing of bedrijfslogica? (01/04/2021 - Express)

Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit. Bordeaux heeft het de laatste jaren niet voor de wind. Marktaandelen krimpen en traditionele kopers haken steeds vaker af door de sedert 2000 aan een alarmerend tempo stijgende verkoopprijzen van vooral de pakweg 100 elitecrus. Bovendien is deze appellatiecHoe het Franse wijnlandschap […] The post Bordeaux onder de 2 euro: Bordeaux bashing of bedrijfslogica? appeared first on Business AM. [naar artikel]


8. VOORBESCHOUWING TOUR 2023. RIT 7 (Mont-de-Marsan – Bordeaux): Scoort Jasper Philipsen in Bordeaux een loepzuivere hattrick na een dag bakken en braden in de bloedhete zon? (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vrijdagmiddag krijgen we in Bordeaux de derde massaspurt van deze Tour. Groenetruidrager Jasper Philipsen kan een loepzuivere hattrick laten optekenen. Gebeurt dit, dan geeft hij de concurrenten in de puntenstrijd zo goed als de genadeslag. Een leuke sprint na een etappe die méér om het lijf heeft dan dinsdag, méér vragen we niet, al lijkt het erop dat het wel een dagje ‘bakken en braden’ wordt met temperaturen die ver boven de dertig graden uitstijgen. [naar artikel]


9. Duitser kroont zich tot beste sommelier ter wereld in Antwerpen (15/03/2019 - Het Nieuwsblad)

In de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen heeft de Duitser Marc Almert het wereldkampioenschap voor sommeliers gewonnen. Hij versloeg in de finale de Deense Nina Jensen en de Let Raimonds Tomsons. De Belgische kandidaat, Antoine Lehebel van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon, strandde in de halve finales. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!