Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
De Britse Kefah Mokbel, hoofdchirurg van het London Breast Institute, roept dames in The Telegraph op om voorzichtig om te springen met haarverf. De producten zouden volgens hem het risico op borstkanker kunnen vergroten. [naar artikel]
Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en... [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]
Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees? [naar artikel]
Fact [naar artikel]
Fact [naar artikel]
Fact [naar artikel]
Slecht nieuws voor vrouwen die al graag eens een glaasje wijn drinken: al vanaf één luttel drankje per dag loop je een groter risico op het ontwikkelen van borstkanker. Dat blijkt uit een rapport van het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research. [naar artikel]
Zelfs matige alcoholconsumptie verhoogt het risico op borstkanker, daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie. Alcoholgebruik veroorzaakt zeven op de honderd borstkankers in Europa. De belangrijkste boodschap van professor Amin Makar, gynaecologisch oncoloog (ZNA Middelheim en UZ Gent): “Beperk je alcoholconsumptie, beweeg, leef en eet gezond, en laat je medisch opvolgen. Toch borstkanker? Voel je niet schuldig.” Want er zijn nog andere oorzaken die we niet in de hand hebben. [naar artikel]
Tijdens het debat over de beleidsverklaring is het ook gegaan over een belasting op vermogens. Volgens Karin Temmerman (SP.A) wordt in ons land vermogen nauwelijks belast. Ze wijst hiervoor naar de fact check op deredactie.be. U kan deze fact check HIER vinden. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Fact [naar artikel]
Veel suiker eten verhoogt op zich niet de kans op borstkanker, zegt vrouwen bestaat geen oorzakelijk verband.' [naar artikel]
Zelfs matige alcoholconsumptie verhoogt het risico op borstkanker, daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie. Alcoholgebruik veroorzaakt zeven op de honderd borstkankers in Europa. De belangrijkste boodschap van professor Amin Makar, gynaecologisch oncoloog (ZNA Middelheim en UZ Gent): “Beperk je alcoholconsumptie, beweeg, leef en eet gezond, en laat je medisch opvolgen. Toch borstkanker? Voel je niet schuldig.” Want er zijn nog andere oorzaken die we niet in de hand hebben. [naar artikel]
Een kwart van de vrouwen loopt een hoger risico om borstkanker te laat op te merken, omdat ze te weinig alert zijn voor signalen die kunnen wijzen op een eventuele borstkanker. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 vrouwen van Pink Ribbon, het kenniscentrum voor borstkanker. De organisatie ontwikkelde op basis van de studie een nieuwe tool waarmee vrouwen voortaan zelf kunnen nagaan in hoeverre ze risico lopen om borstkanker laattijdig te ontdekken. [naar artikel]
Je kinderwens vervullen nadat je borstkanker hebt gehad? De wetenschap is zo ver gevorderd dat dat vandaag in veel gevallen kan. 'België is een topland op het vlak van fertiliteitsbehandelingen', stelt Isabelle Demeestere, topexperte inzake kanker en vruchtbaarheid. [naar artikel]
Vandaag verschijnt een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wellicht wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is. [naar artikel]
Gemiddeld heeft een vrouw tussen haar veertigste en vijftigste 1,45 procent kans om borstkanker te ontwikkelen. Maar als je alcohol drinkt, stijgt dat risico. Wat is de precieze impact? Dr. Marleen Finoulst van het Kenniscentrum Borstkanker legt het uit en geeft eveneens mee hoe vrouwen het risico kunnen verlagen. [naar artikel]
"De stad Brussel heeft een politiecapaciteit per inwoner die twee keer zo groot is als Antwerpen.” Dat zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) het voorbije weekend in "De Zevende Dag" naar aanleiding van de rellen vorige week in Brussel. Klopt dat ook? Onze redactie doet een fact check. [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.