Onze internationaal gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert speciaal voor u de lekkerste herfstbieren én geeft tips over de beste... [naar artikel]
Vandaag maakt biersommelier Sofie Vanrafelghem een stop in West-Vlaanderen om er haar favoriete streekbieren te selecteren. Kan de St. Bernardus Abt een plaatsje veroveren in haar top tien? En kunnen we de smaak ervan vergelijken met een trappist van Westvleteren? En welk streekbier wordt gebrouwen met zelf gekweekte hop? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard. [naar artikel]
Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard. [naar artikel]
Sinds de komst van het brutbier is het ‘bier in champagnestijl’ blijven evolueren. Het gamma gaat van bieren gebrouwen met druiven over bieren die hergisten op fles tot blends van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien. “Gebotteld in een champagnefles wordt brutbier ook gedeeltelijk op dezelfde manier geproduceerd.” [naar artikel]
In tegenstelling tot wat velen denken, speelden vrouwen een cruciale rol in de biergeschiedenis. En langzaam maar zeker nemen er steeds meer weer de roerstok ter hand. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem ging naar aanleiding van Internationale Vrouwendag langs bij vijf bekende vrouwelijke brouwers en proefde er van hun bieren. [naar artikel]
Fruitbieren: je bent er fan van of niet. “Ofwel zal het verfrissend smaken, ofwel zal het lijken op een vloeibare snoepwinkel", vertelt biersommelier Sofie Vanrafelghem. “Met zure of frisse basisbieren zou je geen al te zoete smaak mogen hebben.” Welke scoren dan goed in een smaaktest? Ze proeft er 10 en deelt trucjes om het basisbier van een fruitbier te herkennen. [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Biersommelier bij Duvel-Moortgat en bij Stadsbrouwerij De Koninck. De Antwerpse brouwerij experimenteert tegenwoordig met verrassende bieren en combineert haar brouwsels almaar vaker met kazen en andere specialiteiten. Foodpairing is enorm belangrijk voor een hedendaagse brouwerij. Wil je iets bijleren over welke gerechten en smaken je best combineert met welke bieren, dan moet je zeker naar Terryn komen luisteren. [naar artikel]
Op haar trouwfeest schonk ze alleen bier, een oude geuze kan voor haar perfect naast een champagne staan, en Belgen moeten veel trotser zijn op hun biercultuur: biersommelier Sofie Vanrafelghem is een vrouw met een missie. [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Wil je het een avondje gezellig maken in lockdown, dan zal een proeverij van deze tien bieren je niet ruïneren, weet biersommelier Sofie Vanrafelghem. “Het zijn stuk voor stuk speciaalbieren waarbij de prijskwaliteitverhouding goed zit, al zijn ze qua productiekostprijs soms zelfs duurder dan champagnes.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.