Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

‘Marmitegate’ treft Britten in hun menu

13/10/2016 - 18:01
"Geen Marmite te koop online? Dat Brexit wel eens echt gevolgen kan hebben, beginnen de Britten pas te voelen nu het oer-Britse broodbeleg inzet is geworden van een prijzenoorlog tussen Unilever, ’s werelds tweede grootste voedselmaker, en Tesco, ’s werelds tweede grootste kruidenier. Aanleiding is de waardedaling van het pond sinds de Brexit-beslissing, waardoor Unilever zijn prijzen met 10 procent verhoogt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Marmitegate’ treft Britten in hun menu (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Geen Marmite te koop online? Dat Brexit wel eens echt gevolgen kan hebben, beginnen de Britten pas te voelen nu het oer-Britse broodbeleg inzet is geworden van een prijzenoorlog tussen Unilever, ’s werelds tweede grootste voedselmaker, en Tesco, ’s werelds tweede grootste kruidenier. Aanleiding is de waardedaling van het pond sinds de Brexit-beslissing, waardoor Unilever zijn prijzen met 10 procent verhoogt. [naar artikel]


2. Meeste Europese consumenten hebben liever geen insecten op hun menu (16/06/2020 - Express)

Europese consumenten zijn bereid hun eetgewoonten te veranderen en vaker voor voedingsproducten met een duurzamer karakter te kiezen. Voorwaarde is... The post Meeste Europese consumenten hebben liever geen insecten op hun menu appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. Delphine en Gilles zweren diëten af en streven liever naar hun ‘natuurlijke gewicht’: “Fastfood staat om de twee à drie weken op het menu” (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Eén op de vijf Belgen weegt na dit coronajaar minstens twee kilo extra. Zullen we dan maar crashdiëten, of een sapjeskuur volgen? Drie experts zeggen volmondig nee. Ze roepen op om liever te streven naar je ‘natuurlijke gewicht’: dat is gezonder dan jojoën. Delphine Steelandt en Gilles Van Bouwel hebben die levensstijl al onder de knie. Fastfood wordt niet geschrapt, maar met meer structuur, beweging en een positieve mindset blijven de twee toch bevriend met de weegschaal. “Van een ‘zondigmoment’ moet je net kunnen genieten.” [naar artikel]


4. Eten als de Rode Duivels doe je zo: hun chef-kok verklapt wat er op het menu staat tijdens het EK (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wie denkt dat een voetbaltoernooi gewonnen wordt op enkel steak en pasta, zit er flink naast. Van sushi en gerookte zalm tot carpaccio de boeuf en salsa van asperges: chef-kok Bartel Dewulf en z’n team voorzien de Rode Duivels tijdens het EK van al het lekkers dat land, zee en lucht te bieden hebben. “Eten is zó belangrijk. Niet alleen omdat het de brandstof is die de spelers nodig hebben om te winnen, maar ook omdat het een moment van ontspanning is”, zegt Bartel, die ons een blik gunt op het menu van onze topvoetballers. [naar artikel]


5. “Veel afrodisiaca zijn erotiserend door hun vorm of kleur.” 2 seksuologen onthullen de zin en onzin van lustopwekkers op het menu (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een glas champagne, zoete aardbeitjes gedrenkt in chocolade en de zilte smaak van oesters. Met afrodisiaca, voedingsmiddelen die onze seksdrive verhogen, zetten we de toon voor een zinnenprikkelende avond. Maar werken die lustopwekkende ingrediënten ook echt? Wij gingen te rade bij twee seksuologen. “De Spaanse vlieg is een gevaarlijke uitzondering” [naar artikel]


6. Herfst, tijd voor pompoen op het menu: vier bekende chefs delen hun favoriete recepten (30/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In de supermarkt, op de plaatselijke markt of bij de groenteboer: de pompoenen zijn terug van weggeweest. En voor wie zich afvraagt wat je met zo’n oranje gevaarte in de keuken aan moet, hebben onze chefs alvast enkele recepten op een rijtje gezet. Mét pompoen in de hoofdrol. [naar artikel]


7. 3 vrouwelijke BV's over wat dagelijks op hun menu staat: "Veel mensen vinden een ovenschotel ‘luiewijveneten’, maar ik vind het gewoon handig” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vraag je jezelf regelmatig af hoe powervrouwen zoals chef Sofie Dumont, DJ Anouk Matton of secretaresse Marie-Jeanne Naessens hun professionele werkleven combineren met elke dag maaltijden op tafel te toveren? Dan is Internationale Vrouwendag vandaag dé gelegenheid om het hen eens te vragen. Kiezen ze liefst zelf het menu of bestellen ze een foodbox? Ze beantwoorden alle foodvragen én delen elk een exclusief recept. “Vanaf donderdag tot zondag gaan we altijd op restaurant of bestellen we takeout.” [naar artikel]


8. Ziet een Thanksgiving-menu eruit zoals een kerstmenu? 3 Amerikanen die in België vieren laten in hun potten kijken vandaag (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je kan Amerikanen uit Amerika halen, maar Amerika niet uit de Amerikanen: ook in België vieren heel wat mensen Thanksgiving vandaag. Naar traditie verzamelt de hele familie samen aan tafel om te genieten van lekker eten. Maar hoe ziet zo’n Thanksgiving-menu eruit? En wat zijn klassieke gerechten die John, Meagan en Katherine nemen ons mee door hun potten en pannen, en chef Alex Joseph tipt hoe je de iconische kalkoen zélf klaarmaakt. [naar artikel]


9. Chef Ignace lanceert menu voor hondjes in restaurant in Knokke: “Er zijn mensen die filet pur in stukjes vragen voor hun hondje” (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Met de viervoeter op pad in Knokke-Heist? Dan kan je voor een gastronomisch diner of lekkere lunch terecht bij restaurant De Savoye om sámen te genieten. Want chef Ignace denkt meer dan ooit aan de honden en hun baasjes met zijn ‘menu Wouf-Waf’ - zeg maar een maaltijd voor je huisdier. “Ja, hier is een cliënteel voor. Zéker in Knokke", zegt Ignace, die de inspiratie opdeed in het buitenland. [naar artikel]


10. Reeds 3.500 Britten werden Belg: ‘De Britten zijn zwaar de mist ingegaan’ (24/08/2019 - De Morgen)

Ze zijn al met 3.500, de Britten in ons land die sinds het brexit­referendum in 2016 ook de Belgische nationaliteit hebben aangenomen. Hun aantal stijgt ziender­ogen nu ‘no deal’ realistisch wordt. ‘Ze doen maar, de Britten.’ [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!