In de supermarkt, op de plaatselijke markt of bij de groenteboer: de pompoenen zijn terug van weggeweest. En voor wie zich afvraagt wat je met zo’n oranje gevaarte in de keuken aan moet, hebben onze chefs alvast enkele recepten op een rijtje gezet. Mét pompoen in de hoofdrol. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt. [naar artikel]
Zondag 1 oktober hield KWB Kattenbos de 9de editie van de ‘Zwaarste pompoen van Kattenbos’. Er waren een 25-tal deelnemers met reuzegrote pompoenen. De namiddag werd gevuld met de pompoenweging, spelletjes voor de kinderen en een drankje en een hapje onder een stralende zon. De winnaar van de zwaarste pompoen werd Chris Vanderstichelen met een pompoen van 490 kg. Dit was meteen een nieuw record op Kattenbos. Het vorige record van 484 kg stond op naam van Robbie Janssens. Luiz Vanderstichelen (10) werd tweede met een pompoen van 300,3 kg en Liz Vanderstichelen (11) werd derde met haar pompoen van 264,3 kg. “Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelt winnaar Chris. ”Heel wat van mijn collega’s hadden tegenslag met veel rotte pompoenen. Spijtig. Ik had het hen ook gegund. Ik had gelukkig geen enkele rotte pompoen. Ik heb gewoon een topseizoen. Thuis heb ik nog een pompoen liggen met een gewicht tussen de 700 en 750 kg. Daarmee neem ik zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap. Ik heb voor mijn pompoenkwekerij een topseizoen achter de rug.” KWB Kattenbos kijkt al vooruit naar de 10de editie in 2024. “We hopen volgend jaar voor ons 10-jarig bestaan op nog meer enthousiaste deelnemers.” [naar artikel]
Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]
Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]
Angelo Dorny heeft één heel grote passie: de moestuin. Zijn nieuwe boek 'De tuin op tafel' is een ode aan de seizoenen. Speciaal voor ons brengt de... [naar artikel]
Of je nu een opwarmer kan gebruiken na een stevige herfstwandeling, zin hebt in een lichte lunch of een feestmaaltijd klassiek wil starten: soep smaakt altijd. Foodie Sonja Peeters verklapt haar drie favoriete recepten. [naar artikel]
De zachte, volle en licht nootachtige smaak van pompoen leent zich perfect tot hartige gerechten, soep of gebak. Deze gezellige lunch- en koffiebars in Limburg voegen voor de gelegenheid een streepje oranje toe aan hun menukaart. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.