Het was ene Jan-Léonard Moortgat die 150 jaar geleden de brouwerij Moortgat begon, maar het is zijn achterkleinzoon Michel Moortgat (54) die de wereld flink de Duvel heeft aangedaan. De omzet van de Puurse brouwer ging de voorbije dertig jaar maal 20. “Allemaal dankzij onze passie, onze mensen en onze kwaliteit. Daarover sluiten we nooit compromissen.” [naar artikel]
Het was ene Jan-Léonard Moortgat die 150 jaar geleden de brouwerij Moortgat begon, maar het is zijn achterkleinzoon Michel Moortgat (54) die de wereld flink de Duvel heeft aangedaan. De omzet van de Puurse brouwer ging de voorbije dertig jaar maal 20. ‘Allemaal dankzij onze passie, onze mensen en onze kwaliteit. Daarover sluiten we nooit compromissen.’ [naar artikel]
De Belgische brouwerij Duvel Moortgat heeft een meerderheidsbelang genomen in Jarr, een bedrijf uit Londen dat de gefermenteerde thee kombucha brouwt. De brouwgroep uit Puurs wil zo verder inspelen op de groeiende trends naar niet-alcoholische en natuurlijke dranken. [naar artikel]
De grootste kleine brouwer of de kleinste grote brouwer van België? Dat is Duvel Moortgat. Het bierhuis viert volgend weekend zijn 150ste verjaardag en is succesvoller dan ooit. Al die tijd bleef de brouwerij in het Antwerpse Breendonk in handen van de familie Moortgat. Momenteel aan het hoofd: Michel Moortgat (54), van generatie nummer vier. “En intussen staat de volgende generatie al klaar om in te stappen.” [naar artikel]
Wie een bezoek brengt aan de brouwerij Moortgat in Breendonk wordt aan de ingang verwelkomd door Jezus. Jan Leonard Moortgat plaatste het beeld in 1871 als geluksbrenger. Dat lijkt gewerkt te hebben: al anderhalve eeuw lang bouwt de familie Moortgat aan het succes van den Duvel. Het roer is vandaag in handen van de vierde generatie, de Moortgats prijken op de negende plaats van de rijkste families van Antwerpen. [naar artikel]
Elke week leggen onze bierexperts een bier op de rooster. Deze week: Duvel Barrel Aged van Duvel Moortgat in Puurs. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
13:33 Een groep aandeelhouders van de nv Flagey zoekt een koper van zijn aandelen. [naar artikel]
11:26 De supermarktketen mag zijn bier 'Buval' blijven noemen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.