Gazet van Antwerpen

Deze drie doelpunten werden afgekeurd tijdens AA Gent-Antwerp

25/11/2018 - 23:11
"Dat de Video Assistant Referee (VAR) zondagmiddag een hoofdrol opeiste bij de wedstrijd tussen AA Gent en Antwerp, kan een heus understatement worden genoemd. Bij drie belangrijke fases kwam de man in het busje tussenbeide of onthield hij zich van een zogenaamde ‘clear error’. De beslissingen van de assistent zorgden voor consternatie onder beide supportersgroepen. Een overzicht van de drie fases."

1. ONS OORDEEL. Juklerod bekroont sterke partij tegen STVV met twee doelpunten, één buis bij Antwerp (13/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp heeft nog eens drie punten beet. In Sint-Truiden had rood-wit drie doelpunten nodig om de zege te pakken (2-3). Held van de avond was Simen Juklerod. De Noor scoorde sluw op een vrije trap langs de muur. [naar artikel]

2. Antwerp ziet twee doelpunten afgekeurd worden door VAR wegens buitenspel (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dieumerci Mbokani was goed bij schot in het Lotto Park. De Congolese spits liet de netten maar liefst vier keer trillen, maar tot twee keer toe werd een doelpunt afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Vooral bij de tweede afgekeurde goal was het bijzonder nipt. [naar artikel]

3. “Allemaal terecht en correct”: Referee Department beoordeelt VAR-interventies tijdens Gent-Antwerp (30/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Video Assistant Referee had vorige zondag een drukke eerste helft tijdens de topper tussen AA Gent en Antwerp FC. VAR Kevin Van Damme zag zich tot drie keer toe genoodzaakt in te grijpen na beslissingen van scheidsrechter Nicolas Laforge. Het Referee Department oordeelt dat de drie VAR-ingrepen correct waren. [naar artikel]

4. Bekijk hier alle (7!) doelpunten van Oostende - Antwerp (28/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp blijft het goed doen na de promotie. De Great Old pakte in Oostende na een zinderend slot al zijn derde uitzege van het seizoen en zit zo aan tien op vijftien. Het werd maar liefst 3-4 en de laatste drie doelpunten vielen in de 87ste, 88ste en 89ste minuut. Bekijk alle doelpunten hier (nog eens)! [naar artikel]

5. LIVE. Geen doelpunten in eerste helft van Zulte Waregem-Antwerp: kopbalgoal Alderweireld afgekeurd (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zulte Waregem en Antwerp hebben de 31ste speeldag in de Jupiler Pro League op gang getrapt. Essevee heeft dringend punten nodig om weg te raken uit de degradatiezone. Ruud Vormer kreeg na zijn sleutelbeenbreuk meteen een basisplek, de zieke Gano ontbreekt. Bij Antwerp blijft topschutter Vincent Janssen nog altijd onbeschikbaar. Alderweireld is er wel weer bij, en hij kopte de bal omstreeks het kwartier ook staalhard binnen. Maar het doelpunt werd afgekeurd op aangeven van de VAR. De beste kansen waren voor de Great Old, goals vielen er voor de pauze echter niet. Volg de match hieronder verder op de voet! [naar artikel]

6. LIVE. Geen doelpunten in eerste uur van Zulte Waregem-Antwerp: kopbalgoal Alderweireld voor rust afgekeurd (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

7. LIVE. Vliegende start voor Gent: 1-0 na droge knal Bezoes, al twee doelpunten afgekeurd (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

• 18de speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Ghelamco Arena • Herstelt AA Gent zich tegen Essevee van bekeruitschakeling? [naar artikel]

8. Brazilië ziet drie (!) doelpunten afgekeurd en kan daardoor niet winnen van Venezuela (19/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Brazilië is in zijn tweede groepsmatch op de Copa America niet verder geraakt dan 0-0 tegen Venezuela. De videoscheidsrechter (VAR) speelde een opvallende rol in Salvador door twee doelpunten van de Seleçao af te keuren. [naar artikel]

9. Toby Alderweireld, die twee keer raak treft, begrijpt niet waarom zijn eerste doelpunt werd afgekeurd: “Keeper kon nooit bij de bal” (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Toby Alderweireld was tegen Zulte Waregem de held van de avond met twee doelpunten, maar het had ook een hattrick kunnen zijn. Het eerste doelpunt van de Antwerp-verdediger werd afgekeurd voor hinderlijk buitenspel van Balikwisha. [naar artikel]

10. Referee Department beslist: doelpunten Mbokani terecht afgekeurd, late gelijkmaker Miazga was geldig (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na de heisa van afgelopen weekend is er nu duidelijkheid: de twee doelpunten van Dieumerci Mbokani in Anderlecht zijn wel degelijk terecht afgekeurd. Dat heeft het Referee Department van de KBVB laten weten. Scheidsrechter Lambrechts handelde bij de late 2-2 van Miazga eveneens correct. [naar artikel]

11. VIDEO. Club Brugge ziet twee doelpunten worden afgekeurd: bal over de lijn en buitenspel, maar waar is die VAR-lijn? (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge is op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League niet voorbij KV Mechelen geraakt. Blauw-zwart zag twee doelpunten afgekeurd worden en ook Malinwa kwam niet tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was: 0-0. [naar artikel]

12. Barça wint op veld van Juve na lucky goal en strafschop, Morata ziet drie doelpunten afgekeurd worden (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Zonder Cristiano Ronaldo heeft Juventus niet kunnen winnen van Barcelona. De Oude Dame moest in eigen huis het onderspit delven na een lucky goal van Ousmane Dembélé en een strafschopdoelpunt van Lionel Messi. Alvaro Morata was de schlemiel van de avond: de Spaanse spits scoorde drie keer, maar zag z'n goals afgekeurd worden wegens buitenspel. [naar artikel]

13. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, 1-2 wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Referee Department van de Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over twee cruciale scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de derby tussen Antwerp en Beerschot. Conclusie: in de eerste helft had Beerschot een strafschop moeten krijgen en in de tweede helft werd de 1-2 van Shankland terecht afgekeurd. [naar artikel]

14. Om deze fase draait het allemaal: werd de gelijkmaker van De Sart terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Alweer controverse met de VAR in een hoofdrol. Ditmaal in Anderlecht-AA Gent. De 1-1 van de Buffalo’s werd afgekeurd omdat de videoref en nadien ook scheidsrechter Laforge tijdens de hoekschop een overtreding van Kandouss zagen op Arnstad. Hein Vanhaezebrouck was in alle staten. “Waar zijn wij mee bezig?” Terecht of niet? Oordeel vooral zelf. [naar artikel]

15. Vanhaezebrouck in alle staten: werd gelijkmaker van AA Gent terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Alweer een gecontesteerde fase in onze Jupiler Pro League met de VAR in een hoofdrol. Ditmaal in Anderlecht-AA Gent. De gelijkmaker van de Buffalo’s werd afgekeurd omdat de videoref en scheidsrechter Laforge tijdens de hoekschop een overtreding van Kandouss zag op Arnstad. Hein Vanhaezebrouck was in alle staten. En gebaarde dat we er dan beter mee kunnen stoppen. [naar artikel]

16. ONZE PUNTEN. Nieuwkomer is grote uitblinker bij Antwerp, middelmaat troef bij AA Gent (28/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Vijftien op vijftien. Na vijf speeldagen behoudt Antwerp zijn perfect rapport in de competitie. The Great Old won nu ook op bezoek bij AA Gent dankzij doelpunten van spitsen Frey en uitblinker Janssen. Dit zijn onze spelersbeoordelingen. [naar artikel]

17. Om deze fase draait het vooral: werd de gelijkmaker van De Sart terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

18. LIVE ANTWERP-AA GENT. Nog geen doelpunten na een uur voetbal, wie zorgt voor eerste échte dreiging na rust? (27/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De leider tegen de kampioen. Vanavond staat met Antwerp-AA Gent niet zomaar een topper op het programma. Antwerp wil absoluut reageren na het scoreloos gelijkspel tegen RWDM en de pandoering op Barcelona. De Buffalo’s zullen dan weer hun leidersplaats met hand en tand verdedigen. Met Gift Orban (geschorst) missen zij wel een sleutelpion. Hoe zal Vanhaezebrouck dat opvangen? Mis niets van de topper in onze liveblog! [naar artikel]

19. AA Gent vergeet het af te maken en blijft steken op gelijkspel tegen Partizan Belgrado (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)

AA Gent heeft in eigen huis 1-1 gelijkgespeeld tegen Partizan Belgrado. De Buffalo’s waren de betere ploeg en zagen in de eerste helft twee doelpunten afgekeurd worden. Een knap afstandsschot van Urosevic (ex-OHL) bracht de thuisploeg in de tweede helft in moeilijke papieren, maar Gent knokte terug. Tissoudali maakte de verdiende gelijkmaker. Gent blijft zo leider in groep B in de Conference League. [naar artikel]

20. VIDEO. Club Brugge gefrustreerd na twee afgekeurde doelpunten in Mechelen: “Waar was die VAR-lijn?” (10/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Club Brugge zag zondag twee doelpunten afgekeurd worden in Mechelen. De Brugse frustratie was groot: niemand die begreep waarom de VAR niet ingreep toen een doelpunt van Thiago - vanuit ogenschijnlijk buitenspel - afgekeurd werd. “Het was gewoon een geldig doelpunt”, aldus Mignolet. [naar artikel]

21. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, maar 1-2 werd wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)

22. Bekijk hier de doelpunten van Antwerp tegen Standard (06/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

De potige topper tussen Antwerp en Standard heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. De Great Old gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Renaud Emond bracht de Rouches met twee doelpunten nog langszij. Het werd 2-2 in het Bosuilstadion. Bekijk de goals van Royal Antwerp FC in de bovenstaande video. [naar artikel]

23. Zes doelpunten, één rode kaart: Antwerp en Oostende delen punten na boeiende partij (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Antwerp en Oostende hebben er op de eerste speeldag van play-off 2B een interessante pot van gemaakt. Liefst zes doelpunten vielen er op de Bosuil:... [naar artikel]

24. ONS OORDEEL. Invallers tonen zich, twee buizen bij Antwerp (27/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

De topper tussen Antwerp en AA Gent kon de verwachtingen niet inlossen. Het Bosuilstadion zag ondanks enkele verwoede pogingen van de thuisploeg in de tweede helft geen doelpunten. Dit zijn onze spelersbeoordelingen. [naar artikel]