De productie van korte vetzuren zou bescherming bieden tegen het ontstaan van diabetes type 1. [naar artikel]
Ons land telde nog nooit zoveel diabetespatiënten als nu. In 2021 werden 770.000 mensen met de ziekte behandeld, een derde meer dan tien jaar geleden. Maar nog meer mensen lijden eraan zonder het te weten. De 59-jarige Bert Maes was één van de onwetenden: hij getuigt hoe hij door kleine aanpassingen van zijn voeding vandaag geen diabetes meer heeft. Voedingswetenschapper Christophe Matthys legt de relatie tussen voeding en diabetes uit en deelt simpele tips om het net zoals Bert goed aan te pakken. [naar artikel]
Het begin van het jaar gaat vaak gepaard met stress. Voor studenten is het examentijd, voor volwassenen breekt een nieuwe periode vol deadlines aan. Koffie en energiedrankjes zijn populaire ‘helpers’ om alle leerstof in het hoofd te krijgen of om die presentatie op tijd te kunnen geven. Maar zijn ze effectief? En is er andere voeding die stress vermindert en concentratie verbetert? Professor Lukas Van Oudenhove (KU Leuven) en voedingsdeskundige Annaleen Koole geven tips. [naar artikel]
Omega 3 is noodzakelijk voor onze gezondheid, maar we kunnen de vetzuren helaas niet zelf aanmaken. Vette vis staat klassiek op het menu om deze stof binnen te krijgen. Maar wat als je geen vis lust of vegetariër of vegan bent? In welke voeding vind je de belangrijke vetzuren nog terug? “Een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", weet KUL-professor Imogen Foubert. Samen met een diëtiste tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Omega 3 is noodzakelijk voor onze gezondheid, maar we kunnen de vetzuren helaas niet zelf aanmaken. Vette vis staat klassiek op het menu om deze stof binnen te krijgen. Maar wat als je geen vis lust of vegetariër of vegan bent? In welke voeding vind je de belangrijke vetzuren nog terug? “Een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", weet KUL-professor Imogen Foubert. Samen met een diëtiste tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Wie voldoende omega 3 wil binnenkrijgen, zet graag vette vis zoals zalm op het menu. Iets wat nodig is voor je gezondheid: “maar een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", legt professor Imogen Foubert (KU Leuven) uit. Welke andere voedingsmiddelen bevatten deze vetzuren? En wat doen ze voor je lichaam? Samen met diëtiste Nadine Vanvuchelen tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Wil je voldoende omega 3 binnenkrijgen, wat nodig is voor je gezondheid, dan zet je best vette vis zoals zalm op het menu. “Maar een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", zegt professor Imogen Foubert (KU Leuven. Welke andere voedingsmiddelen bevatten deze vetzuren? En wat doen ze voor je lichaam? Samen met diëtiste Nadine Vanvuchelen tipt de professor hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
In België hebben tussen de 600.000 en 700.000 mensen diabetes. Maar dat aantal stijgt ieder jaar. Tegen 2030 zou dat al bijna 1 miljoen zijn. Via de hashtages #LevenMetDiabetes en de #DiabetesLiga vraagt de Diabetes Liga extra aandacht voor de ziekte. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.