Omega 3 is noodzakelijk voor onze gezondheid, maar we kunnen de vetzuren helaas niet zelf aanmaken. Vette vis staat klassiek op het menu om deze stof binnen te krijgen. Maar wat als je geen vis lust of vegetariër of vegan bent? In welke voeding vind je de belangrijke vetzuren nog terug? “Een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", weet KUL-professor Imogen Foubert. Samen met een diëtiste tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Omega 3 is noodzakelijk voor onze gezondheid, maar we kunnen de vetzuren helaas niet zelf aanmaken. Vette vis staat klassiek op het menu om deze stof binnen te krijgen. Maar wat als je geen vis lust of vegetariër of vegan bent? In welke voeding vind je de belangrijke vetzuren nog terug? “Een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", weet KUL-professor Imogen Foubert. Samen met een diëtiste tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Het begin van het jaar gaat vaak gepaard met stress. Voor studenten is het examentijd, voor volwassenen breekt een nieuwe periode vol deadlines aan. Koffie en energiedrankjes zijn populaire ‘helpers’ om alle leerstof in het hoofd te krijgen of om die presentatie op tijd te kunnen geven. Maar zijn ze effectief? En is er andere voeding die stress vermindert en concentratie verbetert? Professor Lukas Van Oudenhove (KU Leuven) en voedingsdeskundige Annaleen Koole geven tips. [naar artikel]
De productie van korte vetzuren zou bescherming bieden tegen het ontstaan van diabetes type 1. [naar artikel]
Wie voldoende omega 3 wil binnenkrijgen, zet graag vette vis zoals zalm op het menu. Iets wat nodig is voor je gezondheid: “maar een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", legt professor Imogen Foubert (KU Leuven) uit. Welke andere voedingsmiddelen bevatten deze vetzuren? En wat doen ze voor je lichaam? Samen met diëtiste Nadine Vanvuchelen tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Wil je voldoende omega 3 binnenkrijgen, wat nodig is voor je gezondheid, dan zet je best vette vis zoals zalm op het menu. “Maar een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", zegt professor Imogen Foubert (KU Leuven. Welke andere voedingsmiddelen bevatten deze vetzuren? En wat doen ze voor je lichaam? Samen met diëtiste Nadine Vanvuchelen tipt de professor hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
Van het laatste spectaculaire wonderdieet tot een baanbrekende studie over de impact van voeding op je gezondheid: elke dag heeft iemand wel iets nieuws te melden over gezonde voeding. Maar wat moet je daar nu allemaal van geloven en wat niet? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsprofessor Bruno De Meulenaer (UGent) helpen zes hardnekkige mythes de wereld uit. “Je lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren, het is niét altijd slecht.” [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voert de nutri-score in. Dat is een voedingslabel dat aangeeft in welke mate een product... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.