Ah, een goed pakje friet: er is haast niets dat af en toe beter smaakt. Van 25 november tot 1 december vindt de jaarlijkse Week van de Friet... [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]
Nog tot zondag 6 december is het de 21ste Week van de Friet. Een viering met gedempte vreugde, want Covid-19 slaat ook in de frituren toe. Al is de perceptie – met wachtrijen van klanten tot op de stoep – anders. [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die roept op om tussen 26 november en 2 december de frituur te bezoeken in gezelschap. Want “samen smaakt een frietje beter”. [naar artikel]
Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot. [naar artikel]
Uitgerekend op de startdag van de Week van de Friet ging op de Liersebaan 239 in Massenhoven vlak bij de Lammerenberg frituur Qwinta’s open. “Puur toeval, ik heb er niet speciaal op gemikt of zo”, zegt friturist Steve Somers (41). [naar artikel]
Voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne worden volgende week eventjes omgevormd tot frituur. ‘Douaniers’ zullen er op zoek gaan naar hongerige automobilisten en chauffeurs, die getrakteerd worden op een portie friet. De actie kadert in de Week van de Friet, die plaatsvindt van 27 november tot en met 3 december. [naar artikel]
Deze week staat in teken van onze gouden, nationale trots: de friet. Naar aanleiding van de week van de friet VRT NWS de Vlaamse frituren en uw favoriete snacks op een rij. Meteen een gespreksonderwerp voor wie vanavond naar de frituur trekt. [naar artikel]
Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]
Morgen start de ‘Week van de steak-friet’. En dat valt sp.a en Groen zwaar op de maag. ‘De overheid moet stoppen met daar promotie voor te voeren.... [naar artikel]
Vandaag begint de ‘week van de friet’. Om de friet te promoten, duiken er in Middelkerke, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt en op onverwachte plaatsen frietzakken op. Het is een campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) naar aanleiding van de 20e Week van de Frituur. De Belgische frietkotcultuur werd in 2017 erkend als immaterieel cultureel ergoed. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
De Week van de Friet, de jaarlijkse ode aan de frietjes van de frituur, is aan zijn twintigste editie toe. Dit jaar worden onder meer bekende standbeelden ingeschakeld ter promotie van het goudgele Belgische culinaire erfgoed. “Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we iedereen herinneren aan de fierheid die […] Het bericht Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne worden volgende week eventjes omgevormd tot frituur. “Douaniers” zullen er op zoek gaan naar hongerige automobilisten en chauffeurs, die getrakteerd worden op een portie friet. De actie kadert in de Week van de Friet, die plaatsvindt van 27 november tot en met 3 december. [naar artikel]
De Belgische friet zit door de coronacrisis in de puree. Romain Cools, secretaris van sectorfederatie Belgapom, ziet de markt stilvallen nu ook de zomerfestivals in het gedrang komen. ‘En de diepvriezers geraken nu bijna vol.’ [naar artikel]
Het is deze week de Week van de Friet. Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de ideale gelegenheid om onze frietkotcultuur extra in de kijker te zetten. Hij deelt dan ook in primeur mee om de Vlaamse frietkoten te beschermen als monument. [naar artikel]
Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Iedereen die ouder is dan 70 jaar en in het grensdorp Weelde-Station in Ravels woont, heeft dinsdag friet gegeten. Omdat ze de hele tijd moederziel alleen in hun kot moeten zitten, trakteerde een lokale friturist al zijn oudste dorpsgenoten op een gratis pak friet met mayonaise en een snack. [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Een portie friet in het frietkot wordt flink duurder, zo voorspelt Bernard Lefèvre van sectorfederatie Navefri in Het Nieuwsblad. “Zoals een brood van 2,4 naar 2,8 euro is gegaan, zal de prijs van een pakje friet in de frituur stijgen van pakweg 2,5 naar 3 euro”, zegt de voorzitter van de frituristen. Dat zou neerkomen […] [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum […] Het bericht BIZAR. Streetartkunstenaars brengen ode aan frietjes tijdens ‘Week van de Friet’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur aan de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Zaterdag wordt het startschot gegeven voor de ‘Week van de steak-friet’, een campagne van de overheid om Vlaamse klassiekers en producten van bij ons te promoten. Groen en SP.A willen er echter niet van weten: “Nationale trots of niet, stop met het promoten van een ongezond eetpatroon.” Dat meldt Het Laatste Nieuws. Bij de overheid begrijpen ze de kritiek niet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.