Nog tot vanavond 18 uur zendt Radio 1 de jaarlijkse Belpop 100 live uit vanuit Frituur Number One in de Antwerpse Hoogstraat. Wij gingen deze voormiddag al eens een kijkje nemen in de frituur waar Tom Barman wel eens een hard eitje met andalouse bestelde, en waar uitbaatster Maria, levende legende, vandaag frietjes bakt én radio maakt. [naar artikel]
Wie het bejubelde Belpop Bonanza TV nu pas ontdekt is eraan voor de moeite. Het Canvas-programma over Belgische popmuziek werd van het digitale platform VRT NU gehaald, een internationale topreeks als Big Little Lies is wél gratis online te bekijken. Hoe kan dat? [naar artikel]
Vrij moeizaam maar ook voorzichtig verwijderen arbeiders de houten bekisting die het nieuwe brouwhuis van de Seefbier Brouwerij moest beschermen. Deze morgen kwam het uitzonderlijk transport toe in het Noorderpershuis op het Eilandje, na een tocht van 850 kilometer vanuit het Zuid-Duitse Seeon-Seebruck. [naar artikel]
Alain van Veldhoven, eindredacteur bij onze editie Kempen maar om allerlei redenen ook sterk verbonden aan Antwerpen, schrijft over de tegenstellingen tussen ’t stad’ en ‘den buiten’. [naar artikel]
Als alles naar wens verloopt kunnen Antwerpenaars in het najaar bier drinken op basis van in de stad ‘gevangen’ wilde gist. De Antwerpse Brouwcompagnie werkt daarvoor samen met de studenten Biochemie van de KULeuven. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.