De Britse chef-kok Heston Blumenthal (52), goed voor zes Michelinsterren, heeft een nieuw ingrediënt gevonden om soep te maken: stenen. Dat vertelde hij in zijn podcast. [naar artikel]
De bekende Britse sterrenchef Heston Blumenthal heeft uitgehaald naar mensen die foto’s nemen van hun maaltijd voor ze ervan beginnen te eten. Volgens hem is het belangrijker dat je in het moment leert te leven. [naar artikel]
Toen Fraser Heston (65) amper drie maanden oud was, stond hij voor het eerst op een filmset. Zijn rol als baby Mozes in kaskraker ‘The Ten... [naar artikel]
Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]
Sterrenchef Danny Vanderhoven (44) en zijn vrouw Ineke Dols (49), die voor de zomer nog de deur van hun zaak Terhills in Maasmechelen achter zich dicht trokken, hebben een nieuwe uitdaging. “Het zou Hasselt of Maastricht worden”, zeggen ze. “Na lang zoeken bleek de oude jeugdrechtbank aan de Bampslaan 21 perfect voor ons te passen.” Er is nog geen naam voor de nieuwe zaak, maar het staat al wel vast dat het een restaurant zonder kaart wordt. [naar artikel]
Sterrenrestaurant St.-Nicolas in Elverdinge is tijdelijk gesloten door werken in het restaurant en de keuken, maar chef Franky Vanderhaeghe laat zijn klanten niet op hun honger zitten. Hij voert hen persoonlijk naar zijn pop-upzaak in Poperinge en terug. [naar artikel]
Roger van Damme (47) staat dagelijks in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar en hij maakt kookprogramma’s voor Njam. Maar er was ooit een tijd waar de... [naar artikel]
Komende week worden wij even hét gastronomische middelpunt op deze planeet. Niet alleen wordt dinsdag in Antwerpen het beste restaurant ter wereld verkozen, tegelijk start ook een wekenlang foodfestival met in heel Vlaanderen ontelbare ontkurkingen, proeverijen en andere natjes en droogjes. Want weinig plekken op deze wereld herbergen zoveel culinaire schatten, knikken ook onze sterrenchefs. Om alvast in de juiste appetijt te raken: hun geheime adresjes. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]
Acht jaar nadat hij zijn laatste Michelinster én vervolgens ook zaak achterliet in Frankrijk, heeft Wout Bru (53) opnieuw een ster beet. Voor Le Grand Verre in Durbuy, een zaak van Marc Coucke. “Ik zal niet stoer doen, dit doet me wel degelijk iets”, klinkt het. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.