In maart volgend jaar verliezen we in Vlaanderen de enige vrouwelijke sterrenchef die we rijk zijn. Karen Keygnaert sluit dan restaurant A’Qi in Brugge om een meer toegankelijk concept te openen. De ster die de zaak vijf jaar lang had, verhuist niet mee. [naar artikel]
Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]
Ian Wittevrongel, chef-kok van restaurant Ten Bogaerde, overweegt zijn Michelinster terug te geven omdat ze te veel extra kosten met zich meebrengt. [naar artikel]
Geen betere keuken dan die van oma of mama. Maar als het gaat over de culinaire top, dan blinken vrouwen plots uit in afwezigheid. In Vlaanderen hebben we binnenkort geen enkele vrouwelijke sterrenchef meer, nu A’Qi in Brugge sluit. “Meer en meer meisjes beginnen nochtans aan de opleiding”, luidt het in hotelschool Ter Duinen. [naar artikel]
Hij noemde hen ooit 'vulgaire zeikerds', toen de culinaire recensent hem zijn eerste en enige Michelinster afpakte. Met zijn restaurant Likoké in de Ardèche neemt Piet Huysentruyt (51) nu de ultieme wraak. Zeventien jaar later mag de chef-kok zich weer sterrenchef noemen. [naar artikel]
Van opleiding marketeer zijn. Maar toch iedere dag op het allerhoogste niveau koken. Dat is het verhaal van Dimitri Lysens, sterrenchef in restaurant Magis in Tongeren. Samen met zijn vrouw runt Lysens de zaak, die al sinds 2009 een Michelinster op zak heeft. [naar artikel]
Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]
Van een verrassing gesproken: Michelin bekroont het restaurant Boo Raan in Knokke-Heist met een Michelinster. De tranen van geluk vloeien over de wangen van Dokkoon Kapueak (38). Ze groeide op in Thailand, gaf massages in Knokke en mag zich nu sterrenchef noemen. “Ik kan het niet geloven", zegt ze. [naar artikel]
"Die eerste week na onze tweede Michelinster, was één van de meest stresserende in mijn carrière als kok," zegt Ralf Berendsen, sterrenchef bij La Source in Lanaken. Sinds enkele weken dus een nieuw tweesterrenrestaurant in Limburg. In de tweede aflevering van de TVL-reeks over de Limburgse sterrenzaken gingen wij langs in de keuken van La Source. [naar artikel]
Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]
Topchef Matthieu Beudaert (41) trekt de stekker uit Table d'Amis én Gastrobar Gust. Hij start in september op dezelfde plaats met ‘beudaert’ en gaat daarmee terug naar waar het begon. De Michelinster is hij dan wel kwijt, maar de goesting is terug. [naar artikel]
“Ik ga er mijn slaap niet voor laten, al kwam het telefoontje vanmiddag wel binnen”, geeft chef Ferdy De Becker (64) toe. Voor het eerst in dertig jaar zal restaurant Eyckerhof in Hingene (Bornem) vanaf maandag geen Michelinster meer hebben. Het werk van Ferdy en zijn team werd jaar na jaar bekroond door Michelin met een ster, maar de laatste bezoekjes aan de zaak waren volgens de inspecteurs niet overtuigend genoeg. “Ik had mijn laatste jaar toch graag afgesloten als sterrenchef.” [naar artikel]
Chef Vicky Geunes van ’t Zilte in Antwerpen kreeg in 2021 zijn derde Michelinster. [naar artikel]
Metsen doet ze zonder handschoenen, al staan d’r handen vol kloven. Een betonblok van 30 kg tilt ze alsof het een - lege - bak bier is. En schuine moppen, daar kan Marleen ‘Rosse Pussy’ Kicken hartelijk mee lachen. De enige vrouwelijke metser in België staat méér dan haar mannetje. “Maar toch komen klanten sneller mijn werk controleren dan dat van mannelijke collega’s.” [naar artikel]
Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het sterrenrestaurant Dôme in het Antwerpse Zurenborg is weer open, weliswaar zonder de gegeerde Michelinster. Die verdween door het vertrek van [naar artikel]
Acht jaar nadat hij zijn laatste Michelinster én vervolgens ook zaak achterliet in Frankrijk, heeft Wout Bru (53) opnieuw een ster beet. Voor Le Grand Verre in Durbuy, een zaak van Marc Coucke. “Ik zal niet stoer doen, dit doet me wel degelijk iets”, klinkt het. [naar artikel]
Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]
De advocate van 3 politieagenten die mee opgeroepen werden om een Slovaakse man te arresteren, die na het politieoptreden stierf, zegt dat haar cliënten zich niets te verwijten hebben. De advocate vertegenwoordigt twee mannelijke en één vrouwelijke agent. De beelden van de arrestatie zorgden voor heel wat commotie. Er is onder meer te zien hoe een agent minutenlang op de man zit, en hoe een vrouwelijke agente de Hitlergroet doet. [naar artikel]
Chef Philippe Heylen (27) van restaurant Eed in Leuven heeft stress. “Altijd in de week voor de uitreiking van de Michelinsterren. Want het is geen kwestie van ze te houden. Je moet ze verdienen, elk jaar opnieuw.” Voor hem zou het maandag de vijfde bekroning zijn. De eerste keer was in 2018. Hij was toen 23 en de jongste Belgische sterrenchef ooit. “De erkenning van Michelin verandert alles.” [naar artikel]
Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen op waar je graag eens passeert. [naar artikel]
Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson. [naar artikel]
Het Russische ruimtevaartagentschap Roscosmos heeft aangekondigd dat het van plan is zijn enige actieve vrouwelijke kosmonaut, Anna Kikina, in augustus of september naar het internationale ruimtestation (ISS) te sturen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.