Tijdens de feestdagen eten we kalkoen en kerststronk. toch zou je ook je dagelijkse portie kaas niet over het hoofd mogen zien, volgens wetenschappers van de Soochow University in China. Mensen die regelmatig enkele blokjes kaas op het menu zetten, zouden gezonder zijn. Dat schrijven onderzoekers in het vakblad European Journal of Nutrition. Ze kwamen tot […] Het bericht Dit moet je elke dag eten om gezond te blijven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Hoge Gezondheidsraad heeft nieuwe adviezen uitgewerkt over de voedselkeuzes die we elke dag maken. De essentie blijft om overgewicht en ons... [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 6: voor veel mensen staat gezond... [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha advies om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 1: gezond eten lijkt duur, maar... [naar artikel]
Neos organiseerde een lezing over een onderwerp dat op maat van de senioren is gesneden. [naar artikel]
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]
Overal lezen we tips over hoe we gezond moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Toch heeft die voeding ook een impact op ons brein. “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? Laureys licht toe hoe dat precies werkt, wat de vier geboden voor een gezond brein zijn én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]
Kunnen we spruitjes leren eten en is een microgolfoven gebruiken wel gezond? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]
BRUSSEL Hoe kunnen we mensen gezonder en duurzamer laten eten? Simpel: door ze een mooi bord vol lekker uitziende groentjes voor te schotelen. Dan hebben de consumenten zelfs helemaal niet in de gaten dat die biefstuk kleiner is dan de vorige keer. Zo blijkt uit nieuw onderzoek. “Proefpersonen speelden onbewust 13 procent minder vlees én dubbel zoveel groente binnen als vroeger.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.