“Dit zou verplichte leerstof moeten zijn!” zegt Piet Huysentruyt (56) in Dag Allemaal over ‘Kinderen Van de Kolonie’, het Canvas-programma over ons... [naar artikel]
Piet Huysentruyt (55) had al drie keer een bijna-doodervaring. Dat vertelt de West-Vlaamse tv-kok in een opmerkelijk interview met Dag Allemaal. “Ik heb een licht gezien, een licht dat me kwam halen”, zegt Huysentruyt. [naar artikel]
Er was nauwelijks nog enige beweging te krijgen in straathond Aloe, toen een aantal kinderen haar helemaal besmeurd met teer vastgeplakt aan de grond in een van de straten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires aantroffen. "We waren gechoqueerd", aldus de plaatselijke non-profitorganisatie 'Proyecto 4 Patas', "We konden niets anders doen dan onze liefde tonen en ons aan het werk zetten." Dat werk duurde liefst 9 uren lang. Maar het zorgde ervoor dat Aloe uiteindelijk opnieuw vrij als een hond kon rondlopen. [naar artikel]
In de ‘Bedgeheimen’ luchtte Piet Huysentruyt vanavond zijn hart bij James Cooke. Hij vertelde over meer over zijn kinderen, zijn carrière en zijn... [naar artikel]
“Zodra je hieruit komt, maken we die reis waar we al zo lang van dromen”, beloofde Bert Huysentruyt (42), den Indiaan uit ‘Chantal’, aan z’n doodzieke vader. Maar de zeldzame longziekte sloeg zó snel toe dat er zelfs geen tijd was voor een écht afscheid. Wat rest is het troostende besef dat Bert steeds meer op z’n papa lijkt. Daarover en over zijn populaire rol als Indiaan in ‘Chantal’ praat hij openhartig in ‘Dag Allemaal’. [naar artikel]
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]
Nu Piet Huysentruyt (60) dit weekend definitief afscheid neemt van de gastronomische keuken, geniet hij met volle teugen van zijn rol als opa van kleinzoon Joshua. Hij geeft de fakkel met veel vertrouwen door aan zoon Cyriel (32), die enkele jaren geleden sterrenzaak Likoké in Frankrijk overnam. Een openhartig gesprek tussen vader en zoon over het gevecht met de weegschaal, vallen en opstaan en de tirannie in de keuken. “Wie vandaag scheldt op zijn personeel, zit misschien niet meer op het juiste pad.” [naar artikel]
“Ik jatte geld om toch eten te hebben. Ik at de leegte weg. Ondertussen sliep mama haar roes uit.” Axelle Seynhaeve. 23 jaar. Het meisje van niemand en van iedereen. Een gekwetste vogel op zoek naar een warm nest. Haar papa stapte uit het leven, haar mama dronk. Haar leven zat vol doornen en weinig rozen. En toch recht ze haar rug. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.