Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Wijting is ‘Vis van het Jaar 2019’

14/01/2019 - 12:14
"Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2019’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom 2019 het jaar van de wijting wordt: “Een goedkope ‘Vis van het Jaar’ wordt drie keer zoveel verkocht” (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Concurrentie op komst voor zalm en kabeljauw, want in 2019 herovert de wijting een plaatsje op ons bord. Het VLAM kroonde de vergeten soort tot... [naar artikel]


2. Wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar’ (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), heeft samen met de visserijsector voor het 31ste jaar op rij de ‘Vis van het Jaar’ verkozen. In 2019 gaat die eer naar wijting, een klassieker in de Franse keuken die in ons land nog niet zo populair is. [naar artikel]


3. Wijting is 'Vis van het Jaar' (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot 'Vis van het Jaar 2019'. De zilverkleurige vis is familie... [naar artikel]


4. Wijting is ‘Vis van het Jaar 2019' (14/01/2019 - De Morgen)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2019'. De zilverkleurige vis is familie van de kabeljauw en kan 20 tot 70 centimeter groot worden.  [naar artikel]


5. Wijting is ‘Vis van het Jaar 2019’ (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2019’ [naar artikel]


6. Wijting is vis van het jaar (14/01/2019 - VRT NWS)

Wijting is verkozen tot vis van het jaar 2019 en volgt daarmee de zeeduivel of staartvis op. De keuze van de vis van het jaar valt steeds op een onderschatte vissoort die door Belgische vissers wordt aangevoerd. [naar artikel]


7. Vis van de week: wijting, duurzaam alternatief voor kabeljauw (31/07/2016 - Knack)

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag wijting, een minder populaire vis met uitstekende smaakkwaliteiten, zacht van structuur en allround in de keuken. [naar artikel]


8. Chef haalt grijze garnalen van de kaart en promoot gerecht met wijting: “Want dat is de vis die onze garnalen opeet” (02/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]


9. Paling is Vis van het Jaar l De paling is uitgeroepen tot Vis van het Jaar 2009. Bedoeling is om de paling, die al bijna tien jaar op lijst van bedreigde vissoorten prijkt, beter te beschermen. De Europese Unie en CITES, de Conventie over de International (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


10. ‘Vis van het jaar’ is dit jaar geen vis. Een bewuste keuze, maar vooral een gemiste kans, vindt sterrenchef (29/08/2022 - Het Nieuwsblad)

De Vis van het Jaar is dit jaar geen vis, maar wel een schaaldier. De campagne zal namelijk in teken staan van de grijze garnaal. Dat moet vooral de vissers een hart onder de riem steken en hen stimuleren om te blijven vissen op de kleine garnaal. Een gemiste kans, zegt topchef Stéphane Buyens. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!