Concurrentie op komst voor zalm en kabeljauw, want in 2019 herovert de wijting een plaatsje op ons bord. Het VLAM kroonde de vergeten soort tot... [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), heeft samen met de visserijsector voor het 31ste jaar op rij de ‘Vis van het Jaar’ verkozen. In 2019 gaat die eer naar wijting, een klassieker in de Franse keuken die in ons land nog niet zo populair is. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot 'Vis van het Jaar 2019'. De zilverkleurige vis is familie... [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2019'. De zilverkleurige vis is familie van de kabeljauw en kan 20 tot 70 centimeter groot worden. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2019’ [naar artikel]
Wijting is verkozen tot vis van het jaar 2019 en volgt daarmee de zeeduivel of staartvis op. De keuze van de vis van het jaar valt steeds op een onderschatte vissoort die door Belgische vissers wordt aangevoerd. [naar artikel]
'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag wijting, een minder populaire vis met uitstekende smaakkwaliteiten, zacht van structuur en allround in de keuken. [naar artikel]
Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]
De Vis van het Jaar is dit jaar geen vis, maar wel een schaaldier. De campagne zal namelijk in teken staan van de grijze garnaal. Dat moet vooral de vissers een hart onder de riem steken en hen stimuleren om te blijven vissen op de kleine garnaal. Een gemiste kans, zegt topchef Stéphane Buyens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.