In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]
Podcasts, tot voor kort leek het iets voor een select clubje ingewijden, maar intussen is het audioformat bijzonder populair. Het aanbod is dan ook enorm, en vooral: het biedt voor elk wat wils. Bijkomend voordeel: u kunt podcasts beluisteren waar en wanneer u maar wil: tijdens een lange autorit, tijdens het sporten, maar ook, zo blijkt: in bed of in bad. Vier VRT NWS-medewerkers, Riadh Bahri, Ruth Joos, Tom Van de Weghe en Philip Heymans zijn absolute fan van het genre en geven u hun beste tips. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Dé trend als het op wonen aankomt is ongetwijfeld de uitgebreide innovaties om je huis slimmer te maken. Ook in de keuken doet technologie haar... [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
De ene week waterzooi en kroakemandels, de andere week mezze of een Balkanbuffet. In restaurant Gent-Zuid op het Sint-Annaplein wisselen de Gentse en de zuiderse keuken elkaar af. Opvallend: in de potten roeren enkel vrouwelijke chefs. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.