De adviezen die het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden kunnen op weinig bijval rekenen van vleeswarentechnologen. [naar artikel]
De nieuwe richtlijnen voor gezonde maaltijden op school die door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen werden gelanceerd gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden kunnen op weinig bijval rekenen van de vleeswarensector. 'De adviezen zijn verkeerd weergegeven in de media.' [naar artikel]
De bondskanselier heeft migranten opgeroepen tot tolerantie voor de eetgewoonten in Duitsland. "Men moet erop letten dat de diversiteit van ons [naar artikel]
Duizenden gewassen en dieren zijn te eten, maar dat doen we niet. Het zal moeten, willen we een gezonde planeet houden, betoogt de Nederlandse kok... [naar artikel]
De Japanse bevolking behoort tot de gezondste ter wereld. Vrouwen hebben met ongeveer 87 jaar de hoogste levensverwachting. De voeding is een deel van de verklaring. [naar artikel]
Moet de late eetcultuur in Spanje op de schop? Het debat woedt er volop, nadat minister van Arbeid Yolanda Díaz er zich kritisch over heeft uitgelaten. Volgens haar moet Spanje meer opschuiven naar de cultuur - en uren - van andere Europese landen. Een voorstel dat niet met enthousiasme wordt onthaald. [naar artikel]
Yolanda Díaz, de Spaanse minister van Arbeid, heeft de beroemde late Spaanse eetcultuur in vraag gesteld en daarmee duidelijk een gevoelig potje geopend. De minister zei het niet normaal te vinden dat de restaurants in Spanje elke avond zo laat open zijn. Ze noemde het verschil met de rest van Europa “waanzinnig”. Het duurde niet lang of het regende verbolgen reacties. [naar artikel]
De Hasseltse strafrechter heeft een 45-jarige Diepenbekenaar 9 maanden cel met uitstel opgelegd voor het plegen van openbare zedenschennis. [naar artikel]
De vleesindustrie is niet te spreken over de nieuwe voedseldriehoek die vandaag werd voorgesteld door het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ). "Het raakt aan de fundamenten van de Vlaamse eetcultuur en kan gevolgen hebben op de volksgezondheid, vooral bij kwetsbare groepen," zegt Fédéric Leroy, voorzitter van BAMST en professor voedingsbiotechnologie aan de VUB. Ook Fenavian, federatie van de vleeswarenmakers, stelt zich ernstige vragen. "Wat VIGeZ nu doet is onrust en verwarring zaaien, terwijl ze net een verpletterende verantwoordelijkheid hebben", aldus directeur Anneleen Vandewynckel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.