Veganistisch eten? Volgens Annelies Van Mol, bekend van de Antwerpse winkel Tartelies, kan het een feest zijn voor het oog én de smaakpapillen. In haar nieuwe boek Gezond zondigen en hartig genieten reikt ze lezers recepten aan om vaker voor plantaardig te kiezen. Onder meer een twist op de Vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus komt aan bod. [naar artikel]
Drie Albanezen stonden in Mechelen voor de strafrechter omdat ze betrokken waren bij 22 inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans. Daarbij braken ze telkens de geldautomaat open. Opvallend: soms aten ze ter plaatse ook charcuterie op. “De balletjes in tomatensaus waren enorm lekker”, verklaarde één van de dieven. [naar artikel]
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Uit de vijf wereldkeukens, gebundeld in één boek met de naam ‘Wereldballen. Honderd recepten om balletjes in tomatensaus te maken.’ Jelte Van Roy (41) uit Mortsel deed haar opzoekwerk en maakte ze àllemaal. “Als er rust is, ontstaan er projectjes in mijn hoofd. Normaal heb ik de tijd niet om ze uiteindelijk af te maken. Nu wel.” [naar artikel]
Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt. [naar artikel]
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]
Ik hou van oosterse smaken. Daarom vind ik deze Indiase versie van onze balletjes in tomatensaus ook zo lekker. Een tikje exotisch, flink pittig [naar artikel]
Samen eten is niet alleen gezellig, het is ook bevorderlijk voor ons welbevinden. En vooral: het versterkt de band tussen mensen. [naar artikel]
Samen eten is niet alleen gezellig, het is ook bevorderlijk voor ons welbevinden. En vooral: het versterkt de band tussen mensen. [naar artikel]
Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Brussel kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van balletjes in tomatensaus tot een groot bord verse pasta: hier scoor je goedkoop lekkers. [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Brussel kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van balletjes in tomatensaus tot een groot bord verse pasta: hier scoor je goedkoop lekkers. [naar artikel]
Spaghetti bolognese zonder tomatensaus, een vispannetje met twee garnalen of frietjes die eruitzien als slappe asperges. Eten op vakantie kan soms serieus tegenvallen. Wij willen daarom jouw walgelijkste of grappigste verhalen over eten in het buitenland horen. [naar artikel]
Een zorgeloze avond op ‘Gistel Zingt’ draaide voor Evi Casier (23) en een vriendin uit in een wansmakelijk tafereel. Letterlijk dan. De twee jonge dames arriveerden rond 22.45 uur op de Markt in Gistel, toen Evi plots gehaktballen in tomatensaus naar haar toegeworpen kreeg. “Ik vind het echt onrespectvol”, zegt Evi. [naar artikel]
Eten en eetgewoonten zijn steeds meer onderwerp van heftig debat. Gezond eten wordt een filosofie, met voor- en tegenstanders. Maar wat gezond en... [naar artikel]
Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Spaghetti bolognese zonder tomatensaus, een vispannetje met twee garnalen of frietjes die eruitzien als slappe asperges. Eten op vakantie kan soms serieus tegenvallen. Wij willen daarom jouw walgelijkste of grappigste verhalen over eten in het buitenland horen. [naar artikel]
Er zijn twee redenen waarom de meeste mensen naar IKEA gaan: leuke en betaalbare meubels én Zweedse balletjes. Goed nieuws voor de fans van die... [naar artikel]
Culinair auteur en foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.