Nieuwe richtlijnen moeten jongeren helpen kiezen voor een gezonde lunch op school. ‘Bruin brood moet de standaard worden.’ [naar artikel]
Een school die actief bezig is met gezonde voeding? Ruim 9 op de 10 ouders zijn voor. Zelf geven ze vaak ook het goede voorbeeld, want kinderen krijgen vooral fruit mee als tussendoortje. Dat blijkt uit onderzoek bij 1.061 Vlamingen naar de gezonde eet- en snackgewoontes in het gezin. Over twee weken start de scholencampagne […] Het bericht Acht op de tien scholen hanteren richtlijnen voor gezonde voeding verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Twintig procent korting op voedingsproducten met een gezonde Nutri-Score A of B. Dat voordeel wil winkelketen Delhaize aan alle werkgevers in België aanbieden voor hun personeel. Met het ‘Healthy Membership Program’ kunnen die dan tot 60 euro per maand besparen op aankopen van gezonde producten. De werkgever moet enkel het fiscaal interessante abonnement betalen. [naar artikel]
Scholen moeten salami of ham zo veel mogelijk weren van het menu. Dat staat in nieuwe richtlijnen van ministers Hilde Crevits en Jo Vandeurzen (beiden CD&V). “De martino en de smos beperken scholen beter tot één keer per week,”, zegt Loes Neven van het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]
Vegetarische producten, zoals ‘vegetarische kip’ en ‘vegetarische steak’, mogen hun naam (voorlopig) behouden, meldt ‘Het Nieuwsblad’ vrijdag. De reden hiervoor is het uitblijven van “politieke consensus”, aldus minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). [naar artikel]
De kinderen van de Lommelse basisschool Den Akker kregen dinsdagochtend onverwacht bezoek van Ketnet-actrice Sali Haidara en Nachtwacht-acteur Gio Kemper. Samen met minister Jo Brouns (cd&v) gaven ze het startschot van de campagne ‘Oog voor Lekkers’, die de schooljeugd wijst op het belang van gezonde eetgewoontes. [naar artikel]
Leerlingen voeding en horeca op de scholencampus VOX in Pelt delen iedere dag soep uit aan al de andere leerlingen op school. De stevige dosis vitamines verberteren voglens het schoolbestuur het welbevinden van de leerlingen. Maar ook de betrokkenheid van de eigen leerlingen is een belangrijk onderdeel. De leerlingen van de duale opleiding voeding en horeca maken de soep, en weer andere leerlingen gaan aan de slag om het groenteafval te composteren. De ingrediënten krijgt de school van supermarkten in de buurt. De kleuters van de basisschool mochten de soep als eerste uittesten. [naar artikel]
De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. “Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school”, zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. [naar artikel]
De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. “Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school”, zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.