Femke Vandevelde fileert een culinaire hotspot. [naar artikel]
Back to basics. Dat had Felice Mazzu goed gezien. Racing Genk herstelde tegen Napoli zijn imago na de afgang in Salzburg. Met organisatie en... [naar artikel]
Langs de E313 een hapje eten? Een korte of een uitgebreide tussenstop op de weg tussen Antwerpen en Hasselt? Je ziet het niet vanop de autosnelweg, maar er zijn opties genoeg. Vooral de medewerkers van de vele bedrijven op de industrieterreinen in Herentals, en de truckchauffeurs die dagelijks op de baan zijn, hebben niet te klagen. Bovendien komen er zelfs mensen vanuit de dorpskernen naar de snelweg, speciaal voor hun favoriete restaurant, brasserie, of hamburgerkraam. “Elke donderdag is het voor ons vettige donderdag!” [naar artikel]
Het toerisme kijkt steeds vaker naar de nationale keuken om tegenover rivaliserende bestemmingen een concurrentieel voordeel uit te bouwen. Dat staat is een rapport van consulent GlobalData. Toeristische bestemmingen spelen met deze initiatieven volgens de onderzoekers in op een trend die door de uitbraak van de coronapandemie is aangewakkerd. “Het herstel van de reisindustrie komt […] [naar artikel]
Een vernieuwende culinaire hotspot in Hasselt: Ansoler, een samentrekking van de namen van de twee chefs, Anne-Sophie en Jaume Soler. Hun vennoot Daan is gastheer en sommelier. [naar artikel]
Lissabon had er al eentje, maar nu heeft ook New York City een Time Out Market gekregen. Het gaat om een grote overdekte foodhal waar zowel bekende chefs als jonge ondernemers eetkraampjes uitbaten. Het wordt ongetwijfeld een van de nieuwe culinaire hotspots van de Big Apple. [naar artikel]
De bekende patissier Willem Verlooy (25) uit Oevel (Westerlo) telt af naar 5 juli. Dan opent hij in hartje Antwerpen een tweede zaak. “Meer nog dan in Oevel gaan we in Antwerpen haute patisserie aanbieden”, zegt Willem, die met de uitbreiding van zijn concept een droom in vervulling ziet gaan. [naar artikel]
Smaak Boetiek PAPS van de Westelse sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets is vrijdag officieel geopend. Klanten kunnen voortaan op de Markt in Berlaar terecht voor delicatessen en topproducten. De gelijknamige bistro opent woensdag. [naar artikel]
Gent is binnenkort een opvallende culinaire attractie rijker. Met ‘Babu’ van Gert De Mangeleer strijkt er voor het eerst ook een Belgische (ex-)driesterrenchef neer. Eén die het volk bunners wil leren eten: een smaakvol gevulde kruising tussen een gestoomd én gegrild broodje. “Wat in een culinair bruisende stad als Gent alleen maar kan aanslaan.” [naar artikel]
Viki Geunes van Zilte in Antwerpen behoorde maandag bij de jaarlijkse proclamatie van de culinaire gids Gault&Millau weer tot de winnaars. De sterrenzaak in het gebouw van het MAS steeg naar een score van 18,5 op 20 en behoort daarmee samen met The Jane tot de absolute culinaire top van Antwerpen. De stad Antwerpen scoort in het algemeen weer uitzonderlijk goed. “Antwerpen de culinaire hotspot van het land? Dat mogen we stilaan wel beweren”, zegt Viki Geunes in Antwerpen Live. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.