Het culinair festival Antwerpen Proeft trekt twee extra sterrenzaken aan. Met Nathan en The Glorious wist het festival twee bijkomende publiekstrekkers te strikken. Nog opmerkelijk: deze dertiende editie start op woensdag 1 mei en loopt vanaf vrijdagavond 3 mei door in het weekend. [naar artikel]
Van de studenten uit Limburg, die zowel in Limburg als daarbuiten studeren, haalt 29 procent na drie jaar - en dus op tijd - zijn academische of professionele bachelordiploma, zo blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De resterende 70 procent heeft meer tijd nodig. In koploper West-Vlaanderen is 37 procent klaar in drie jaar. Het Vlaamse gemiddelde ligt op 30 procent, tien jaar geleden was dat nog 40 procent. “De studenten zijn relaxter, misschien willen ze een betere work-life-balance”, zegt Luc De Schepper, rector van de Universiteit Hasselt. [naar artikel]
Het zal misschien eventjes gestoken hebben bij Nils Schouterden dat zijn ex-club Eupen zaterdag tegen Standard strijdt om een plaats in de bekerfinale. Maar wie altijd de droom had om in het buitenland te voetballen en op z’n 32ste plots naar Cyprus kan, twijfelt niet. “Ik heb het naar mijn zin, maar ik ben hier niet op vakantie”, getuigt de ex-speler van STVV vanonder de mediterrane zon in Larnaca. [naar artikel]
Hoe ouder je wordt, hoe meer je karakter zogezegd in steen gebeiteld is. Maar dat klopt niet. “Je karaktertrekken veranderen je hele leven lang”, zegt prof. Wiebke Bleidorn, en die veranderingen heb je deels zelf in de hand. Twee deskundigen leggen uit hoe je je karakter kneedt naar wens en hoe je emotioneel stabieler wordt voor meer geluk. “Wil je extraverter worden, dan is ‘hallo’ zeggen tegen de kassière genoeg om van persoonlijkheid te veranderen.” [naar artikel]
In mei opent het Gentse bedrijf Frieds & Fools Dinner On The Lake op Terhills. Het drijvende restaurant zal te vinden zijn op de voormalige Vulexplas langs de Hoeveweg in Lanklaar, waar ook het Cable Parc van Terhills actief is. Het gaat om een tijdelijk restaurant dat geopend blijft tot 30 september. De opbouw start in april. [naar artikel]
Vijf nieuwe duo’s tonen hun culinair talent aan Sergio Herman en Marcelo Ballardin. Donderdag openden Ayse en Lorenzo de debatten in Mijn Keuken Mijn Restaurant. Ook twee Antwerpse duo’s gooien zich in de strijd, Charlotte en Kim, en Simon en Sebastian. Een kennismaking. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.