Dat een druivensoort de smaak van wijn bepaalt, weten we. Dat je in parfums naar fruit kan zoeken ook. Maar dat kaas een andere smaakt krijgt door het muziekgenre dat werd gespeeld terwijl die ligt te rijpen? Dat klinkt nieuw. [naar artikel]
Klein maar fijn en een tikkeltje tegendraads. Dat is hoe je Fire is Gold zou kunnen omschrijven. Het Vilvoordse festival wil de Belgische hiphopcultuur een duwtje in de rug geven en serveert zaterdag voor het tweede jaar op rij de beste urban muziek van eigen bodem. Voor wie stilaan uitgekeken raakt op de klassieke muziekfestivals […] Het bericht Fire is Gold zet de urban muziek in ons land op de kaart: “Hiphop is zoveel meer dan enkel muziek” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Hij draagt zwarte coltruien en ijsbeert enthousiast over het podium. En daar houden de overeenkomsten tussen de Japanse Masayoshi Son en zijn idool Steve Jobs niet op. Wie is de man die een miljard in taxibedrijf Uber investeert? [naar artikel]
Hoe hou je een huishouden, een relatie en me-time overeind? Het leven zoals het is als je veertiger bent: journaliste Anke vertelt. [naar artikel]
Ondanks de grote droogte kenden de Duitse wijnbouwers vorig jaar een goede oogst. Door het warmere klimaat dreigt de populaire Duitse Riesling-wijn echter een andere smaak te krijgen. Dat zegt Otmar Löhnertz, professor bodemwetenschappen aan de Universität Geisenheim, in een reactie op cijfers van het Deutsches Weininstitut (DWI), waaruit bleek dat de Duitse wijngaarden tijdens … The post Riesling zal in de toekomst heel anders smaken appeared first on Express. [naar artikel]
Alcoholvrije bieren zijn in opmars, maar waarom smaken ze toch net iets anders dan een gewone pint? VRT NWS-wetenschapsjournalist Koen Wauters legt het uit in "De inspecteur" op Radio 2. [naar artikel]
Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees. [naar artikel]
Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten nu waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees, zo blijkt. [naar artikel]
Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas nog leeg te drinken of vul je liever een nieuw? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit. [naar artikel]
Deed je ooit een nieuwe zak paprikachips van Lay’s open en vond je dat er een smaakverschil was met de vorige chips? Nederlander Eric Mink alvast wel. Hij testte maar liefst 30 zakken chips en smeet er 80 procent van weg “omdat ze niet hetzelfde smaakten.” De Nederlandse krant Het Parool ging op onderzoek uit en botste effectief op een smaakverschil. Komt dit ook in België voor? En hoe verschillen de paprikachips dan precies? Onze HLN-journalist deed de factcheck. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.