In Pelt, Limburg, zijn de eerste asperges uit volle grond geoogst. Dat is twee weken vroeger dan normaal. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Overal langs Kempense wegen komt men reclameborden tegen om de delicatesse aan te prijzen. Net over de grens springen dan weer de uitgestrekte aspergevelden in het oog. Aspergetelers Jos Kennes uit Alphen en zijn Poppelse collega Fons Nooyens vertellen alles over het witte goud, van de teelt tot de bereiding. “Bij asperges à la flamande hoort een goede ham.” [naar artikel]
Gewoonlijk wordt de maïs pas over enkele weken geoogst, maar de West-Vlaamse en de Kempische boeren halen hun maïs nu al binnen. In West-Vlaanderen komt dat door de droogte, in de Kempen door het natte seizoen vorig jaar. [naar artikel]
De perenbomen in Haspengouw hangen goed vol. Maar door de droogte zijn de peren kleiner. Daardoor zal de oogst van de conferencepeer 40 procent lager uitvallen dan normaal. [naar artikel]
Aspergeteler Johan Driessens uit Molenbeersel (Kinrooi) is maandag gestart met het steken van de eerste asperges in volle grond. Door het warme weer komen ze sneller uit, maar hoe het seizoen verder gaat verlopen, is moeilijk te voorspellen. [naar artikel]
De prijzen voor asperges zijn helemaal ingestort wegens het sluiten van de horecasector, die een belangrijke afzetmarkt is voor deze groente. "Waar... [naar artikel]
Vrijwel iedereen toetst zich van tijd tot tijd aan relevante anderen of rolmodellen. Het is vermoedelijk van alle tijden en culturen. De wijdverspreide bezorgdheid of je uiterlijk, innerlijk of gedrag 'normaal' is, aan normen en verwachtingen van anderen beantwoordt, over de sociale klasse of groep waartoe je behoort of wil behoren – die bekommernis is echter van relatief recente datum. Is die allesoverheersende drang naar 'normaal zijn' wel normaal? Gie van den Berghe blikt terug op het ontstaan van onze hedendaagse normen van 'normaal' en 'abnormaal'. The post Normaal willen zijn, hoe normaal is dat, en ‘wat is normaal’? appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
In Kinrooi startte vandaag de oogst van de yacon. Het knolgewas wordt sinds enkele jaren in Kinrooi geteeld bij landbouwer Leo Henckens en sindsdien wordt er gewerkt aan de introductie van de groente in ons land. [naar artikel]
Met al die zon en dat zachte weer komen de zaken in de landbouw veel vroeger op gang dan anders. En dat zullen ze zeker in de serreteelt geweten hebben. Veel vroeger dan verwacht zijn de sla en tomaten al klaar voor de oogst. Onze reporter ging een kijkje nemen bij een tomatenteler in Vremde in de provincie Antwerpen. Bekijk zijn verslag hierboven. [naar artikel]
In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 woensdag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker “mals en zilt”, al zijn op enkele plaatsen de eerste mosseltjes voorlopig nog aan de kleine kant. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt aan boord een gerecht met de schelpdieren, die vanaf volgende week bij ons verkrijgbaar zijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.