Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Een derde van alle voedsel verspild

05/04/2019 - 02:30
"Tussen een derde en de helft van alle voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, komt in niemands mond terecht. De reden? Overdreven kwaliteitseisen en spilzucht in de rijke landen, gebrekkige stockering, transport en distributie in ontwikkelingslanden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Een derde van alle voedsel verspild (05/04/2019 - De Morgen)

Tussen een derde en de helft van alle voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, komt in niemands mond terecht. De reden? Overdreven kwaliteitseisen en spilzucht in de rijke landen, gebrekkige stockering, transport en distributie in ontwikkelingslanden. [naar artikel]


2. 907.000 ton voedsel verspild in Vlaanderen (14/06/2017 - De Standaard)

De voedselverliezen in de hele productieketen en bij de consument worden in Vlaanderen geschat op 907.000 ton. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Omgeving van de Vlaams overheid, die zich samen met een aantal sectororganisaties heeft geëngageerd om het voedselverlies tegen 2020 met 15 procent te doen afnemen. [naar artikel]


3. "Ze plunderen het buffet, eten drie happen en dan zijn ze weg. Schandalig hoeveel voedsel verspild wordt in dit all-inhotel" (10/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Victorien Loriers heeft er zijn buik van vol. Onze landgenoot verblijft nu al een week in een Tunesisch all-inhotel. En elke middag en avond moet... [naar artikel]


4. Tonnen voedsel dreigen verspild te worden door Amerikaanse handelsoorlog (04/10/2018 - Knack)

De Amerikaanse voedselbanken staan voor grote uitdagingen. Tonnen voedsel riskeren er te bederven door het enorme overaanbod. Dat zegt de Volkskrant. [naar artikel]


5. Yanaika opent zero waste restaurant The Black Knife in Wellen: “Er wordt te veel voedsel verspild in de horeca” (03/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Een jaartje geleden poseerden Yanaika Skrzyszkowiak en haar schoonbroer en zakenpartner Niels Vranken nog met een klophamer en een drilboor in hun hoeve in Wellen. Intussen is hun nieuwe restaurant ‘The Black Knife’ klaar. De voormalige deelneemster van ‘Mijn Restaurant’ loopt over van ambitie. [naar artikel]


6. Een derde van wereldwijde voedselproductie wordt verspild (27/12/2017 - Metro)

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 […] [naar artikel]


7. VN: "Een derde van wereldwijde voedselproductie wordt verspild" (27/12/2017 - VRT NWS)

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton. [naar artikel]


8. Nieuw dieptepunt in Afrikaanse voedselcrisis: “Plastic rijst in de winkelrekken” - Van geen voedsel naar fake voedsel (13/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]


9. Is ultrabewerkt voedsel écht ongezond? ‘Totaal niet! Onbewerkt voedsel, dát is pas gevaarlijk’ (23/08/2023 - Humo)

[naar artikel]


10. Imponerende Sagan kan het niet afmaken: "Te veel energie verspild in finale" (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Tweede in Revel. Voor wereldkampioen Peter Sagan is het na de derde plaats aan Utah Beach in de eerste rit, de zege in Cherbourg op dag twee en [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!