De Morgen

Anderlecht geeft voorsprong weg

05/04/2019 - 16:50
"Anderlecht moest gisteravond winnen op het veld van KV Kortrijk om nog mee te doen voor de titel. Even leek alles er goed uit te zien, tot Kortrijk in vier dolle minuten tijd de bordjes weer in evenwicht wist te zetten."

1. Anderlecht stuikt in elkaar en geeft 2-0 voorsprong en groepswinst pijnlijk weg (2-3) (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Elf minuten. Langer had Saint-Etienne niet nodig om Anderlecht een pad in de korf te zetten en een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 [naar artikel]

2. Slap Anderlecht geeft voorsprong weg en laat groepswinst zomaar schieten (08/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht stoot dan toch niét als groepswinnaar door naar de 1/16e finales van de Europa League. Op de slotspeeldag in groep C had het nochtans genoeg aan een draw tegen het Franse Saint-Etienne. Voor rust was paars-wit oppermachtig maar na rust gaf het die 2-0-voorsprong weg. De Fransen misten eerst nog een strafschop maar straften driemaal slecht verdedigen genadeloos af: 2-3. Wat een galamatch leek te worden, werd zo een pijnlijke avond voor de mannen van coach Weiler. Anderlecht was wel al zeker van kwalificatie maar is door deze nederlaag op 12 december geen reekshoofd meer bij de loting voor de 1/16e finales. En de Brusselaars tankten allerminst vertrouwen voor de topper van zondag tegen Club Brugge... [naar artikel]

3. Onwaarschijnlijk slot in Anderlecht-Moeskroen: paars-wit geeft 4-0 voorsprong bijna weg, maar wint met 5-3 (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft zijn allereerste zege onder Marc Coucke beet. Van een leien dakje ging dat echter niet tegen Moeskroen: paars-wit stond na een uur spelen al 4-0 voor dankzij Morioka en een hattrick van Teodorczyk, maar gaf het in het slot nog bijna weg. Het werd uiteindelijk 5-3. [naar artikel]

4. Anderlecht geeft voorsprong weg (05/04/2019 - De Morgen)

Anderlecht moest gisteravond winnen op het veld van KV Kortrijk om nog mee te doen voor de titel. Even leek alles er goed uit te zien, tot Kortrijk in vier dolle minuten tijd de bordjes weer in evenwicht wist te zetten. [naar artikel]

5. Geen Veldman-effect: Anderlecht geeft tot tweemaal toe voorsprong weg en komt niet verder dan gelijkspel in Conference League (27/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De coachwissel heeft nog niet meteen voor de grote ommekeer gezorgd bij Anderlecht. Het bleef in de Conference League steken op een 2-2 gelijkspel tegen FCSB, dat ruim laatste staat in de groep. Om 22u45 vanavond kan paars-wit al uitgeschakeld zijn, afhankelijk van het resultaat tussen West Ham en Silkeborg. [naar artikel]

6. Debuut Kuyt is nog geen feest: Beerschot geeft voorsprong weg tegen de jonkies van Anderlecht (12/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

Toch niet het gedroomde debuut voor Dirk Kuyt. Wat een logische zege tegen de felgehavende belofteploeg van Anderlecht moest worden, draaide uit op een 1-1-gelijkspel. Het nieuwe jaar had zeker en vast beter kunnen beginnen voor Beerschot. [naar artikel]

7. LIVEBLOG KV MECHELEN-ANDERLECHT. Paars-wit geeft voorsprong opnieuw weg, Hairemans scoort vanop de stip (01/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht zoekt nog naar het goeie gevoel na de winterstop. Kan paars-wit op het veld van KV Mechelen eindelijk nog eens een overtuigende prestatie neerzetten? Volg de wedstrijd in onze liveblog! [naar artikel]

8. Opnieuw geen zege voor Anderlecht: matig paars-wit geeft voorsprong twee keer weg bij KV Mechelen (01/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Opnieuw geen zege voor Anderlecht in 2024. Achter de Kazerne klom een matig paars-wit twee keer op voorsprong, maar gaf die bonus telkens weg. Geoffry Hairemans maakte kort voor tijd de verdiende gelijkmaker vanop de stip. En zo is de winnaar van de speeldag opnieuw... Union. [naar artikel]

9. Multilive: Son brengt de Spurs op voorsprong - Batshuayi begint op de bank voor Dortmund - Russ geeft met owngoal de voorsprong aan Dortmund (11/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er komen weer wat Belgen in actie vandaag in het buitenland. Volg hier alle wedstrijden. Tottenham speelt in Bournemouth om een plaats in de top... [naar artikel]