De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Nadat cafés en restaurants vorig jaar een omzetdaling van tien tot vijftien procent kenden door Tournée Minérale en het volgens Horeca Vlaanderen “een aanval was op de horeca”, zien ze het nu als een “opportuniteit”. Ze verdelen onder hun leden een brochure met alcoholvrije drankjes. “Willen of niet, de maand komt er”, klinkt het. “Maar wanneer je geen bier of wijn wilt, is het antwoord nog te vaak: Water.” [naar artikel]
Vasten, waarom niet? Sterkt het karakter en is goed voor de lijn. Het betekent ook dat we wijn zonder alcohol gaan drinken. Nieuwe technieken zouden voor wonderen zorgen. Het aanbod is beperkt, maar het leverde wel enkele miswijnsuggesties voor Franciscus I op. [naar artikel]
U begint aan een alcoholloze maand en verlangt al naar een glas bij de gedachte uw Tournée Minérale te moeten verantwoorden? Claire Touzard (39) en Stéphanie Braquehais (42) schreven elk een boek om uit te leggen waarom ze geen alcohol meer drinken. Hun biecht is slecht gevallen in Frankrijk, waar de alcoholconsumptie bij de hoogste ter wereld is, en al helemaal in coronatijden. Zelfs president Macron (‘Ik drink wijn bij de lunch en het diner’) wil niet weten van initiatieven als Tournée Minérale. [naar artikel]
Wijn (en alcohol in het algemeen) heeft altijd een belangrijke en soms beslissende rol gespeeld in oorlogsvoering. Omdat het de troepen moreel en moed bracht, werd drinken toegestaan of zelfs gestimuleerd. Maar er zijn niet alleen oorlogen gevoerd op wijn en alcohol, er zijn er ook gevoerd om wijn. Laten we dus eens kijken hoe […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.