De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. Het onderzoek op muizen heeft aangetoond dat het eten van een zeewier met de stof Saringosterol de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert. Dat eiwit wordt […] Het bericht Zeewier kan mogelijk ontwikkeling alzheimer afremmen Zeewier kan mogelijk ontwikkeling alzheimer afremmen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier, dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. [naar artikel]
De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit... [naar artikel]
De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Hasselt en Rotterdam. Het onderzoek op muizen heeft aangetoond dat het eten van een zeewier met de stof saringosterol de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert. Dat eiwit wordt gezien als de oorzaak van het langzaam maar zeker aantasten van de hersenen bij alzheimer. [naar artikel]
De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. [naar artikel]
De ziekte van Alzheimer is dan toch behandelbaar. Dat blijkt toch uit studieresultaten van farmabedrijven Eisai en Biogen, die samen het nieuwe medicijn lecanemab hebben ontwikkeld. Vooral in een vroeg stadium zouden patiënten er baat bij hebben. Maar het is niet allemaal goed nieuws: zo zijn er zorgen over bijwerkingen, en de vraag blijft of patiënten zelf wel een verschil zullen merken. [naar artikel]
Onder leiding van de Universiteit Hasselt hebben wetenschappers voor het eerst alle ziekteprocessen van onder meer Alzheimer, ALS, Parkinson en MS in kaart gebracht. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een therapie voor deze ongeneeslijke aandoeningen. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie van bacon houdt en tegelijk op zijn eten wil letten: wetenschappers hebben een nieuw soort zeewier ontdekt waarvan de smaak in gekookte toestand vergelijkbaar is met het vlees. Het zou bovendien twee keer gezonder zijn dan boerenkool. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.