IJsjes waar je tipsy van wordt? Beter dan dat wordt het volgens ons niet. Red velvet ijs met martini of mango margarita sorbet, Tipsy Scoop biedt [naar artikel]
Ruikt u de gebrande koffiebonen ook al? Chloë en Magali alvast wel. Vandaag trekken de zusjes naar Maaseik om er te genieten van huisgebrande koffie en zelfgemaakt ijs. [naar artikel]
De veganistische levensstijl wint steeds meer aan populariteit en dat is ook te merken op de diepvriesafdeling van de supermarkt. Het aanbod aan... [naar artikel]
“Kijk alstublieft uit: ook op ondiepe plaatsen kan natuurijs levensgevaarlijk zijn. Ga er niet op zonder officiële toestemming.” Ria De Lijser (68) uit Oedelem roept op tot voorzichtigheid, en weet - jammer genoeg - waarover ze spreekt. Drie jaar geleden was ze erbij toen haar echtgenoot Leonard Frugte (74) op de Assebroekse Meersen door een zwakke plek in het ijs zakte. Enkele dagen later stierf hij aan zijn verwondingen. [naar artikel]
Hoewel het ijs lang niet overal dik genoeg is en schaatsen op veel plaatsen verboden is, wagen veel mensen zich toch al op het ijs. Wat moet je doen als het fout loopt en je door het ijs zakt? Of wat kun je doen als je het ziet gebeuren bij iemand anders? Wij vroegen het aan luitenant Nico De Vrieze van Brandweerzone Centrum. [naar artikel]
IJsjesmakers kloppen de laatste tijd overuren. Logisch, want dankzij het betere weer en de coronamaatregelen is het moeilijk om een leukere en lekkerdere uitstap te bedenken dan een trip naar het ijssalon. Bij Christel Roelands (53) van Lotte’s Hoeve-ijs in Liezele (Puurs-Sint-Amands) maken ze hun ijsjes letterlijk van A tot Z: de koeien op de boerderij zorgen voor de melk, Christel maakt er heerlijke ijsjes van en schept er smakelijke bolletjes van. [naar artikel]
De Westdahl Peak-vulkaan in Alaska barstte voor het laatst uit in 1992. Experts voorspelden eerder dat de volgende explosie in 2010 zou plaatsvinden, maar het is momenteel nog steeds wachten op een nieuwe eruptie van de vulkaan – gelegen onder ongeveer 1 kilometer gletsjerijs. Waarom? Met de Westdahl Peak-vulkaan als inspiratie, onderzocht een nieuwe vulkanische […] [naar artikel]
Floris Boccanegra heeft in IJsland z’n kunstperformance ‘Debt’ voltooid. Zeven tot acht keer per dag stapte de jonge Roeselarenaar een week lang met twintig kilo ijs op z’n rug de Ok-vulkaan op, op 1.198 meter hoogte. Eigenlijk had er nu één ton ijs moeten liggen op de top, waarmee de kunstenaar de klimaatverandering aan wou kaarten. Ironisch genoeg smolt het ijs daarvoor te snel weg. [naar artikel]
Dat een klassiek vanille-ijsje veel verklapt over de kwaliteit van een ijssalon weten we allemaal. Toch proeven we ook graag eens iets vernieuwends. En laat vernieuwende smaken nu datgene zijn waar deze 3 Vlaamse ijszaken zich in specialiseren. “Zelfs onze klassiekers zoals vanille, chocolade, framboos en mokka krijgen een speciale toets”, klinkt het. “Elk bolletje is een concept op zich.” Welke verrassende smaken zitten er in hun aanbod? En wat zijn de favorieten van hun publiek? [naar artikel]
Op 14 maart 2024 bereikte het zee-ijs rond de Noordpool zijn jaarlijkse maximale omvang, met een oppervlak van 15 miljoen vierkante kilometer. Dat is relatief veel, als we naar vorige jaren kijken. Studies bevestigen echter dat het Arctisch zee-ijs door de klimaatverandering blijft verdwijnen: al in de jaren 2030 kunnen we de vroegste ijsvrije periodes meemaken. Wat zijn dan de gevolgen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.