Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag: frietjes die wél gezond zijn, met een lekkere wasabimayonaise. [naar artikel]
Of er nu een lekker stukje vlees in de pan ligt te sudderen of er vis op het menu staat: frietjes kunnen altijd. Veel te ongezond, zeg je? Niets [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 18: Foodstand, Kies Ik Gezond,... [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha advies om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 1: gezond eten lijkt duur, maar... [naar artikel]
Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert nieuwe aanbevelingen die Vlamingen moeten aanzetten om meer te bewegen. Zo wordt er niet langer aangeraden om in blokken van minstens 10 minuten te bewegen, maar ligt de nadruk op 'elke stap'. In de nieuwe aanbevelingen is ook expliciete aandacht voor baby's, mensen met een beperking en zwangere en pas bevallen vrouwen. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Sandra Bekkari. “Hier bestel je allemaal Italiaanse klassiekers in een modern jasje.” [naar artikel]
Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]
Aan inspiratie voor gezonde gerechtjes heeft chef Sandra Bekkari geen gebrek, maar ook wat eetadressen betreft, kan je bij haar terecht. “Ik eet meestal geen rauw vlees, maar voor deze steak tartaar maak ik graag een uitzondering", verklapt ze. Eet ze soms ook frietjes? En waar haalt ze het liefst haar pistolets? Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Antwerpen, Koksijde, Oostende en Brugge. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.