Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van de beste frikandel speciaal tot de meest krokante frietjes: in deze frituren eten deze 17 Vlaamse (sterren)chefs de lekkernijen het liefst

05/08/2022 - 16:07
"Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vrijdag frietjesdag: in deze frituren eten 17 Vlaamse (sterren)chefs graag hun frietjes. “Hier zijn ze perfect van grootte en enorm krokant” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]


2. De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: “Hier serveren ze de échte Belgische frieten” (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


3. Van McDonalds tot Burger King: waar bestel je de lekkerste hamburger en krokantste frietjes? Dominique Persoone test 5 ketens (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]


4. Van de meest krokante pistolets tot de lekkerste éclairs: dit zijn de favoriete bakkers van 15 Vlaamse (sterren)chefs (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


5. Waar bestel je de lekkerste hamburger en krokantste frietjes? Dominique Persoone test 5 fastfoodketens en vindt één topper: “Vlees geeft een barbecuegevoel” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]


6. Dominique Persoone proeft hamburger met frietjes in 5 fastfoodketens en deelt één 9/10 uit: “Deze geeft zelfs écht een smokey barbecuegevoel” (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]


7. In Aarschot frietstad zijn niet één maar twee frituren vanaf vandaag beschermd als monument: “De meeste mensen gaan nog steeds het liefst frietjes halen aan een ‘barakske’” (10/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]


8. PROMOJAGERS SUPERTIP. Nog tot en met volgend weekend eten kinderen gratis in al deze frituren (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ga je ook af en toe frietjes halen? Dan is er goed nieuws, want nog tot en met volgend weekend eten kinderen helemaal gratis in een hele reeks frituren verspreid over Vlaanderen. De leden van Promojagers België laten het zich geen twee keer zeggen en taggen al hun vrienden en vriendinnen. [naar artikel]


9. Onze HLN-chefs zetten feestelijke aardappelen op het menu: “Wat meer werk, maar goddelijk resultaat!” (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]


10. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


11. Dominique Persoone proeft hamburger met frietjes in 5 fastfoodketens en kroont één keten tot duidelijke winnaar: “Dit is fastfood op aanvaardbaar niveau” (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]


12. Het beste uit "Over eten": Waarom u naar uw frieten moet luisteren. Wat zit er in een frikandel? En zout, zout, zout bij Mathieu Van der Poel (28/11/2018 - VRT NWS)

In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in?  [naar artikel]


13. Frituren in problemen door tekort aan bintjes: "Het is een grote kopzorg voor ons" (17/09/2020 - VRT NWS)

Eten we binnenkort slechte frietjes? Een nieuw federaal rapport doet dat vermoeden. Door de steeds hetere zomers zijn er veel minder bintjes, dé frietaardappel bij uitstek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Aardappelboeren en frituren schakelen nu al over op andere aardappelsoorten. Of die "nieuwe" frietjes dan ook even lekker zijn, is nog maar de vraag. [naar artikel]


14. Zin in frietjes? Deze Limburgse frituren brengen ze aan huis (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Steeds meer Limburgse frituren leveren aan huis. Momenteel gaat het al om een tiental. En toch gelooft het Nationaal Verbond van Frituristen niet dat het een succes zal worden. [naar artikel]


15. Zijn frietjes uit Airfryer echt zo krokant als uit gewone friteuse? En zijn ze gezonder? (08/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Knapperige frietjes, krokante kip en zelfs groenten: met dank aan de airfryer kan je tegenwoordig heel wat gerechten klaarmaken zonder olie. Maar zijn die frietjes wel echt zo krokant en lekker als uit een gewone friteuse? En is frituren zonder olie echt zoveel gezonder? Wij vergeleken de twee toestellen met elkaar. [naar artikel]


16. Jonge mama opent dertiende frituur in Ravels: “Nederlanders steken speciaal de grens over voor echte Belgische friet” (02/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Terwijl u in vele andere dorpen in Vlaanderen nog met moeite een frietkot vindt , telt Ravels vandaag maar liefst dertien frituren: bijna één per duizend inwoners. “Bij ons eten de mensen nu eenmaal graag frietjes”, zegt Erina Bijns (29) van de nieuwste frituur Den Dijk, die donderdag haar eerste bintjes in het vet gooit. [naar artikel]


17. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


18. Luc Bellings gaat op zoek naar lekkere frietjes en een goede curryworst speciaal aan de kust: “Dit pakje druipt van het vet én van de nonchalance” (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” [naar artikel]


19. Hoe krijg je frietjes thuis even krokant als in de frituur? (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]


20. ‘Frit Alaaf’: in Lanakense frituur krijg je friet en frikandel met saus in carnavalssfeer (04/02/2021 - Het Belang van Limburg)

In Lanaken pakt Frituur ‘t Frithuuske uit met een origineel carnavalsconcept. “We bieden drie feestelijke lekkernijen aan helemaal in carnavalssfeer. Naast een ‘Vastelaovend hamburger’ is er de ‘Sjeng oan de eng frikandel’ en de ‘Frit Alaaf’. De lekkernijen zijn rijkelijk bedekt met drie originele sausjes in de carnavalskleuren rood-geel en groen”, aldus friturist Mike Paradis. [naar artikel]


21. “Wat meer werk, maar goddelijk resultaat”: zo serveer je de lekkerste feestelijke aardappelen (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]


22. Deze namen van Belgische frituren zal je niet snel vergeten (03/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Vlaanderen telt veel frituren, heel veel frituren. Maar liefst 2.943 om precies te zijn. In elke gemeente vind je wel een frituur ’t Hoekske of een frituur Onder den Toren. Toch hebben sommige eigenaars een iets apartere naam gegeven aan hun zaak. Wij kozen er enkele opvallende uit. [naar artikel]


23. Frietjes met mayonaise en pizza zijn niet alleen lekker, maar ook pure porno voor je brein: dit is waarom (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer we lekker eten zien, wordt dat wel eens omschreven als ‘food porn’. En de keuze voor die term is niet toevallig. Net als jouw fascinatie om naar video’s van smeuïge pizza’s of krokante frietjes te kijken. Amerikaanse wetenschappers hebben per ongeluk een nieuw hersengebied ontdekt dat heel gevoelig blijkt voor foto’s van voedsel. Welk soort eten lokt de meest intense reactie uit? En hoe komt het dat we er zo intens op reageren? [naar artikel]


24. Waarom eten met je handen én met je mond open volgens nieuw onderzoek voor betere smaakbeleving zorgt (20/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wil jij die krokante frietjes of sappige kip nog beter laten smaken? Dan moet je voortaan met je handen eten én het liefst zo veel mogelijk smakken. Althans, als we onderzoekers van de universiteit van Oxford moeten geloven. Waarom zou je dat overwegen? En is het de moeite waard om onze tafeletiquette daarvoor aan de kant te schuiven? [naar artikel]


25. PROMOJAGERS SUPERTIP. Zin in frietjes van de frituur? Zo scoor je gratis Frikandel XXL, Bicky Burger, Sito Gold of blikje Ice-Tea (11/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het is Week van de Friet en dat moet gevierd worden. Nog tot en met zondag trakteren heel wat frituren in Vlaanderen op een gratis snack, tipt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!