Onderzoekers aan de hogeschool UCLL hebben ze zich gebogen over de kwaliteit van het frituurvet in onze frietketels. Wat blijkt: in 1 op de 5 huishoudens is het vet niet goed genoeg om in te bakken. Vooral omdat we het te lang gebruiken, of omdat we te heet bakken. Hoe moet het dan wel? [naar artikel]
Zowel de stad Beringen als de eigenaar van het gebouw aan de Koolmijnlaan willen werken aan een snelle oplossing voor het uitgebrande pand. Ondertussen worden verschillende solidariteitsacties voor de getroffen families op poten gezet. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Van de aardappelen die haar vader Eduard (75) en haar zoon Jordy (21) overdag rooien, bakt Sonja Van de Vliet ’s avonds frietjes in haar Frituur Eigen Kweek in Mechelen. “Wij doen alles zelf. Bij ons gaat de aardappel van de grond tot in de mond”, zegt ze. Een unicum in Vlaanderen. [naar artikel]
Wie al eens aan het klooster in Termien komt, heeft vast de foodtruck van Emre Kara al gespot. De leraar-in-spe verkoopt daar twee keer per week ‘roze frieten’ en andere zoete lekkernijen. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag bakt Loïc cote à l’os. [naar artikel]
Samen frietjes bakken. Het was voor radiopresentatrice Anke Buckinx (39) en haar mama Rina Vandeurzen (64) een magisch moment in frituur Fritstyle in Zonhoven afgelopen donderdag. Al was het maar omdat beide een flashback kregen naar een tijd toen Rina nog zelf frituur uitbaatte. De quality-time kwam tot stand in het kader van ‘Schatten voor Altijd-actie’ van Joe. Als eerste proeven deed Lou, de dochter van Anke. [naar artikel]
In Lubbeek vindt frituuruitbater Danny Andries maar geen extra werkkracht om z’n vrouw te vervangen die sinds begin vorig maand uitgevallen is met gezondheidsproblemen. De frituur moest zelfs haar openingsuren inperken. Om hem een hart onder de riem te steken, maar ook als politiek statement, kreeg de friturist vanavond de hulp van kamerlid en burgemeester Theo Francken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.