Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]
Niets zo erg als een café zonder bier, als we Bobbejaan Schoepen mogen geloven. Maar wat dan met een Vlaamse canon zonder bier? Of zonder Jan Hoet en de koningskwestie? Ondanks zestig ‘vensters’ vertoont de canon enkele opvallende hiaten. [naar artikel]
De Gentse Dok Brewing Company verkoopt 10 bieren uit Nederland om collega's daar te steunen. In Nederland geldt een strenge lockdown en zijn de cafés dicht. "De brouwers moeten zelfs bier weggieten en dat is zonde", klinkt het bij Dimitri Messiaen van de Brewing Company. [naar artikel]
Een cafébaas haalt 168 pintjes uit een vat van 50 liter, maar als de fiscus de tapkraan openzet, zijn er dat plots 192. Een verschil van 24 of een volledige bak bier die volgens de cafébazen niet wordt verkocht, maar in de pompbak verdwijnt. Waar gaat bier verloren bij een getapte pint van 25 centiliter? Wij trokken op onderzoek. [naar artikel]
Hoewel één op de drie cafés in Vlaanderen er sinds 2013 de brui aan gaf, bruist de Belgische biercultuur nog steeds. HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem verzamelde de 400 meest opvallende biercafés in ons land in een boek. “Het is niet evident om te overleven in het huidige klimaat, maar België weet als bierland goed overeind te blijven”, verzekert ze. Hoe ziet een dag in zo’n café eruit? En zijn ze nog even succesvol als vroeger? Drie caféuitbaters vertellen. “Alle 100 stoelen op amper 3 minuten gevuld.” [naar artikel]
Café zonder bier. Het was altijd een liedje van Bobbejaan Schoepen. Vanaf zaterdag bestaat het echt, in de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Ria Magherman nam afscheid van het onderwijs om haar droom te realiseren: een café openen. Maar dan wel een café waar geen alcohol wordt geschonken. [naar artikel]
Het "café zonder bier" waar Bobbejaan Schoepen jaren geleden al over zong, bestaat binnenkort ook echt. In de studentenbuurt in Gent opent [naar artikel]
Ewoud Ceulemans zet de blik op oneindig. Vandaag: het afscheid van Frank Raes in Extra Time. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.