Terwijl EU-ministers in Brussel onderhandelen over nieuwe regels om de uitgeputte visbestanden beter te beschermen, serveert een kwart van de restaurants in de EU-hoofdstad vissoorten die net niet zijn uitgestorven. [naar artikel]
Veel restaurants in Nederland met een Michelinster hebben bedreigde vissoorten op hun menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van de Good Fish... [naar artikel]
In viswinkel Zuiver Op De Graat in Gentbrugge ligt er vandaag wel een heel bijzonder exemplaar in de aanbieding: een haringhaai van meer dan 2 meter lang. Omdat de vis bedreigd is, mag er niet specifiek naar gevist worden. Daardoor kunnen vishandelaars er alleen eentje verkrijgen als ze toevallig in de visnetten verstrengeld geraken, wat bij de leveranciers van de winkel slechts één keer om de twee jaar gebeurt. [naar artikel]
Meer dan zevenhonderd restaurants hebben 'spaghetti all'amatriciana' op hun menu gezet. De bekende pasta is vernoemd naar Amatrice, een Italiaans [naar artikel]
Grote Britse horecagelegenheden, takeaways en ketens zijn sinds begin deze maand verplicht om ook de calorieën bij elk gerecht op het menu te vermelden. Maar Sanne Mouha, diëtiste aan het UZA, vindt dat er wat schort aan de maatregel. "Gezond eten is meer dan calorieën tellen." [naar artikel]
Je kent het wel: je bent aan het rondslenteren in een stad en je hebt honger. Véél honger. Dus wil je graag zo snel mogelijk iets lekkers eten. Helaas leidt je knorrende maag je niet altijd naar de beste culinaire adresjes. Hoe kun je weten of je in de val dreigt te lopen? Met de hulp van ervaren chef-koks, tiens. Zij delen via Reddit volkomen anoniem ‘rode vlaggen’. Als je die herkent, ga je voor je maar beter op zoek naar een ander adresje. [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau heeft maandag de gids voor 2023 voorgesteld. Bovenaan het lijstje - met de hoogste scores - prijken restaurants als Hof van Cleve en The Jane. Maar wat kost een menu bij de crème de la crème van de horeca en wat krijg je ervoor? [naar artikel]
Alle restaurants van dienstenbedrijf Sodexo schrappen kreeft definitief van het menu. Dat meldt dierenrechtenorganisatie GAIA dinsdagochtend in een communiqué. De beslissing kadert in de inspanningen van het bedrijf om actief in te zetten op dierenwelzijn, luidt het. Eerder stapte Sodexo ook al volledig over op scharreleieren en in 2018 zweerde de cateraar in overleg met GAIA foie gras af in zijn bedrijfsrestaurants. [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Active for Justice is blij dat activisten deze week de gevel van Grand Café De Rooden Hoed met krijt en stickers hebben beklad. “Onze ludieke actie ‘Alle konijnen vrij’ wordt goed opgepikt. Al twee Antwerpse restaurants hebben laten weten konijn van hun menu te schrappen.” [naar artikel]
De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn geclassificeerd als "bedreigd" en "ernstig bedreigd" in de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Deze aanpassing komt na een recent besluit van de African Elephant Specialist Group (AfESG) dat de wetenschap vanaf nu bosolifanten en savanneolifanten als twee verschillende soorten zal behandelen. Dat melden WWF en het IUCN donderdag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.