Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Bedreigde vis op menu in kwart van Brusselse restaurants

13/04/2019 - 12:23
"Terwijl EU-ministers in Brussel onderhandelen over nieuwe regels om de uitgeputte visbestanden beter te beschermen, serveert een kwart van de restaurants in de EU-hoofdstad vissoorten die net niet zijn uitgestorven."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bedreigde vis op menu in kwart van Brusselse restaurants (13/04/2019 - De Morgen)

Terwijl EU-ministers in Brussel onderhandelen over nieuwe regels om de uitgeputte visbestanden beter te beschermen, serveert een kwart van de restaurants in de EU-hoofdstad vissoorten die net niet zijn uitgestorven. [naar artikel]


2. Bedreigde vissoort bij vele Nederlandse toprestaurants op menu (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Veel restaurants in Nederland met een Michelinster hebben bedreigde vissoorten op hun menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van de Good Fish... [naar artikel]


3. Vanavond staat er (bedreigde) haai op het menu in Gent: “Zo’n vis vangen ze eens om de twee jaar” (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

In viswinkel Zuiver Op De Graat in Gentbrugge ligt er vandaag wel een heel bijzonder exemplaar in de aanbieding: een haringhaai van meer dan 2 meter lang. Omdat de vis bedreigd is, mag er niet specifiek naar gevist worden. Daardoor kunnen vishandelaars er alleen eentje verkrijgen als ze toevallig in de visnetten verstrengeld geraken, wat bij de leveranciers van de winkel slechts één keer om de twee jaar gebeurt. [naar artikel]


4. Restaurants zetten 'spaghetti all'amatriciana' op menu uit solidariteit voor slachtoffers Italiaanse aardbeving (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Meer dan zevenhonderd restaurants hebben 'spaghetti all'amatriciana' op hun menu gezet. De bekende pasta is vernoemd naar Amatrice, een Italiaans [naar artikel]


5. In grote Britse restaurants en ketens moeten ook de calorieën op het menu, diëtiste: "Beter thuis op je voeding letten" (17/04/2022 - VRT NWS)

Grote Britse horecagelegenheden, takeaways en ketens zijn sinds begin deze maand verplicht om ook de calorieën bij elk gerecht op het menu te vermelden. Maar Sanne Mouha, diëtiste aan het UZA, vindt dat er wat schort aan de maatregel. "Gezond eten is meer dan calorieën tellen." [naar artikel]


6. Een wel erg uitgebreid menu en ziek personeel: chefs verzamelen rode vlaggen voor restaurants (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Je kent het wel: je bent aan het rondslenteren in een stad en je hebt honger. Véél honger. Dus wil je graag zo snel mogelijk iets lekkers eten. Helaas leidt je knorrende maag je niet altijd naar de beste culinaire adresjes. Hoe kun je weten of je in de val dreigt te lopen? Met de hulp van ervaren chef-koks, tiens. Zij delen via Reddit volkomen anoniem ‘rode vlaggen’. Als je die herkent, ga je voor je maar beter op zoek naar een ander adresje. [naar artikel]


7. Dit betaal je voor een menu bij de beste Gault&Millau-restaurants (07/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Restaurantgids Gault&Millau heeft maandag de gids voor 2023 voorgesteld. Bovenaan het lijstje - met de hoogste scores - prijken restaurants als Hof van Cleve en The Jane. Maar wat kost een menu bij de crème de la crème van de horeca en wat krijg je ervoor? [naar artikel]


8. Sodexo-restaurants schrappen kreeft van het menu: “Komt niet overeen met onze inzet voor dierenwelzijn” (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Alle restaurants van dienstenbedrijf Sodexo schrappen kreeft definitief van het menu. Dat meldt dierenrechtenorganisatie GAIA dinsdagochtend in een communiqué. De beslissing kadert in de inspanningen van het bedrijf om actief in te zetten op dierenwelzijn, luidt het. Eerder stapte Sodexo ook al volledig over op scharreleieren en in 2018 zweerde de cateraar in overleg met GAIA foie gras af in zijn bedrijfsrestaurants. [naar artikel]


9. Twee Antwerpse restaurants schrappen konijn van menu: “We zullen doorgaan tot geen enkel restaurant nog konijn serveert” (24/02/2024 - De Standaard)

Dierenrechtenorganisatie Active for Justice is blij dat activisten deze week de gevel van Grand Café De Rooden Hoed met krijt en stickers hebben beklad. “Onze ludieke actie ‘Alle konijnen vrij’ wordt goed opgepikt. Al twee Antwerpse restaurants hebben laten weten konijn van hun menu te schrappen.” [naar artikel]


10. Afrikaanse olifanten hebben status van bedreigde en ernstig bedreigde diersoort (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn geclassificeerd als "bedreigd" en "ernstig bedreigd" in de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Deze aanpassing komt na een recent besluit van de African Elephant Specialist Group (AfESG) dat de wetenschap vanaf nu bosolifanten en savanneolifanten als twee verschillende soorten zal behandelen. Dat melden WWF en het IUCN donderdag. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!