ROMAN. Een boek dat de culinaire wereld subtiel op de hak neemt? Waar lazen we dat meer, zo denk je meteen bij het openslaan van Het huis van de zalmen van de Nederlands-Vlaamse schrijver Marc Reugebrink. [naar artikel]
11:17 Iedere dag selecteert De Tijd een opmerkelijke grafiek uit de actualiteit. Vandaag: de visvangst en de viskweek. [naar artikel]
In Schilde is maandag een witte neusbeer gevonden. Het dier zat in een boom en moest verdoofd worden. Het is verboden om zo’n dier bij te houden in ons land. De neusbeer zal ontsnapt zijn. De eigenaar is niet gekend. Het dier werd meteen overgebracht naar het opvangcentrum in Kapellen. [naar artikel]
Meer dan de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, komt tegenwoordig uit kwekerijen. Dat blijkt uit het visserijrapport van de VN. En dan gaat het niet alleen over tilapia, pangasius of scampi. Ook de populaire zalm komt uit visboerderijen. [naar artikel]
De wereldwijde visvangst brak in 2016 met 171 miljoen ton een nieuw record, maar voor het eerst kwam meer dan de helft van de vis op uw bord uit kweekopstellingen. Overbevissing op zee blijft dan ook een ernstig probleem. [naar artikel]
Met een verkoopprijs van 60.000 euro voor 1 gram is diamant bijna de waardevolste grondstof ter wereld. Om de edelstenen te ontginnen, worden oorlogen gevoerd, mensen uitgebuit en het milieu verontreinigd. In Limburg kweekt Heyaru ze op een duurzame manier in een lab. The post Limburgse diamantkwekerij Heyaru: ‘Steeds meer bedrijven kiezen om ESG-redenen voor gekweekte stenen’ appeared first on Trends. [naar artikel]
Nog tot en met morgen wisselen wetenschappers kennis uit tijdens het tweede internationale congres over kweekvlees in Maastricht. Hamburgers uit petrischaaltjes en kunstmatig gekweekt kippenvlees, dat wordt de toekomst. “De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat we wereldwijd steeds meer vlees zullen eten. En de traditionele veeteelt volstaat niet”, zegt professor Mark Post. [naar artikel]
Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]
Italiaanse wetenschappers hebben een medisch wonder verricht. Ze hebben een Syrisch jongetje met een ongeneeslijke huidziekte een geheel nieuwe huid gegeven, gekweekt in het laboratorium. [naar artikel]
Stel: je eet graag lokaal- en seizoensgebonden want je bent bekommerd om je eigen gezondheid én die van de planeet. Het enige probleem? Je hebt absoluut niet de tijd om een voor een bij alle lokale producenten langs te gaan. De oplossing? Een verse lading biogroenten die je aan huis laat leveren mét de fiets. […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.