Het zijn geen makkelijke tijden voor een voorzitter van de Boerenbond. Er waren de fipronil-affaire en de gruwelijke beelden uit slachthuizen. En dan zette de nieuwe voedseldriehoek ook nog eens onze salami en préparé in het verdomhoekje. Sonja De Becker kan het niet genoeg herhalen. 'Er staat geen gelijkheidsteken tussen vlees en ongezond.' [naar artikel]
Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank Depoorter en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van die eenvoudige aanpak: minder eten en meer bewegen. [naar artikel]
In tijden van oorlog zouden we naar de landbouw moeten kijken als een strategische sector, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Net zoals we naar de gas- en elektriciteitsmarkt kijken, is ook voedselonafhankelijkheid cruciaal. Dat wil niet zeggen dat je de boeren op alles gelijk moet geven. Maar de politiek kan beter dan de voetbalmatch tussen FC Mahdi en Racing Demir die het stikstofdossier geworden is.” [naar artikel]
Produceren. Het ordewoord bij veel boeren trekt het wurgkoord rond hun nek strakker aan. Gevangen in een cirkel van overproductie en kelderende prijzen slaakt de sector alweer een noodkreet. Brussel is vandaag andermaal de Europese arena voor een boerenkrijg. [naar artikel]
De afgelopen jaren werd een hevige strijd gestreden tussen de voedingsindustrie, de wetenschap, gezondheidsgoeroes en de 'gewone' mens. In 2016 lijkt de strijd stilaan beslecht: dit jaar zal geboekstaafd worden als het jaar waarin we allemaal weer lekker gewoon mochten beginnen doen. [naar artikel]
Werkzoekenden die niet over een bachelor- of masterdiploma beschikken, kunnen wel eens moedeloos worden als ze de jobvereisten bekijken. Het [naar artikel]
De maatschappelijk assistenten van de lokale opvang initiatieven denken dat zowat de helft van de asielzoekers psychologische hulp kan gebruiken. Maar die is nauwelijks te vinden. [naar artikel]
“Wie vooral lokaal, seizoensgebonden en plantaardig eet, eet gezond.” Dat zegt de Kinrooise doctor in de Voedingswetenschappen Erica Rutten. Om gezonde voeding te stimuleren, lanceert ze het Bewust Bourgondisch Netwerk, met organisaties en horecazaken die lokale en seizoensgebonden producten op de kaart zetten. Zoals de Hasselste lunchbar De Sladerij, maar ook sterrenrestaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem. [naar artikel]
Op het Elysée wordt vandaag een bescheiden Vlaming met de grootste égards ontvangen. President Macron brengt er hulde aan Bart Gruyaert (41). Op enkele jaren tijd heeft hij in Frankrijk verschillende metaalbedrijven overgenomen, om er daarna telkens een economisch succes van te maken. Zijn geheim? “West-Vlaams boerenverstand.” [naar artikel]
De Vlaamse Indiër Ajit Shetty gaat met pensioen, na 35 jaar bij Janssen Pharmaceutica en zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. De inspiratie van stichter Paul Janssen heeft hij zijn hele loopbaan meegedragen. Emmanuel Vanbrussel [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.