In Houthalen-Helchteren is heel wat deining ontstaan naar aanleiding van de beslissing van het gemeentebestuur om in het cafetaria van het Lokaal Dienstencentrum Casino enkel halal voeding te serveren en geen alcohol-houdende dranken meer te schenken. [naar artikel]
In Houthalen-Helchteren is de crisis in de coalitie tussen sp.a-Groen-Plus, CD&V en N-VA afgewend na een akkoord over het schenken van alcohol en het serveren van halal maaltijden in het dienstencentrum. Maar voor oppositiepartij BUUR is daarmee de kous nog niet af: zij vragen een intern onderzoek. [naar artikel]
De vraag naar halal cosmeticaproducten neemt razendsnel toe, dat meldt marktonderzoeker Research & Markets. Volgens hen groeit de halal... [naar artikel]
De Leuvense allochtone studenten zijn het beu dat er geen halal maaltijden te verkrijgen zijn in de studentenrestaurants. Maar de Alma's willen voorlopig hun menu's niet aanpassen. Ook in andere studentensteden blijven moslimstudenten op hun honger zitten, zo blijkt na een rondvraag. [naar artikel]
De all inclusive vakantie van een Brits koppel kan alvast niet meer stuk. Tijdens hun reis op Kreta ontdekken ze een “geheim raam” in hun hotelkamer dat hen toegang geeft tot een van de bars van het resort. En zo kunnen ze pintjes tappen of wijn schenken, ook wanneer alle andere drinkgelegenheden om 23 uur de deuren sluiten. “Rosé of wit?”, klinkt het in hun video die intussen al miljoenen keren is bekeken op Tiktok. [naar artikel]
15:55 Halal Hero, een start-up voor halal eten, groepeert 20 restaurants in het Antwerpse. Dat aanbod wordt uitgebreid, waarna de oprichters waarschijnlijk hun pijlen richten op Brussel. [naar artikel]
De Gentse feesten, heel wat festivals en gewoon terrasjes staan volop voor de deur. Daarbij kunnen pintjes niét ontbreken. Overal waar je komt, krijg je te horen dat als je alcohol drinkt je kans op leverkanker 1,8 keer groter is, tegenover wanneer je niet drinkt. Het advies klinkt dan vaak om ‘verantwoord te drinken’, maar kan dat en hoe pak je dat aan? En vanaf wanneer ben je een probleemdrinker? Maag-, darm- en leverarts Bart Takkenberg van Amsterdam UMC legt uit. [naar artikel]
Wanneer was de laatste keer dat je schorseneren op het menu zette? Of beter: wanneer was de laatste keer dat je schorseneren niét bereidde met de klassieke witte saus waarmee de groente geassocieerd wordt? Nochtans zit er veel meer in die schorseneren dan die bereiding alleen: “door de zachte smaak zijn ze heel makkelijk te combineren”, klinkt het bij Jonas en Laurence Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen. Ze vertellen hoe je schorseneren eens anders klaarmaakt en delen er een uniek receptje bij. [naar artikel]
Wanneer heb je genoeg gegeten? Wanneer je bord leeg is of wanneer je maag voldaan aanvoelt? Volgens een nieuwe studie is er nog een derde manier om te weten wanneer je best stopt met eten en daar hebben je smaakpapillen alles mee te maken. [naar artikel]
Wanneer, wanneer, wanneer? Die vraag stellen ze zich vandaag in Pepinster het meest, meer dan vier maanden na de vernietigende overstromingen in de Ardennen. Wanneer de loodgieter komt, de nieuwe vloer, het geld van de verzekering, wanneer alles weer is zoals het ooit was, quoi. En dan zitten ze daar sinds deze week ook met die langverwachte eerste prik: die van Koning Winter. [naar artikel]
De meerderheidspartijen sp.a-Groen-Plus, CD&V en N-VA hebben een sluitend akkoord bereikt rond het al dan niet schenken van alcoholhoudende dranken en halal-maaltijden. Daarmee is de crisis binnen de coalitie afgewend. [naar artikel]
De Gentse feesten, heel wat festivals en gewoon terrasjes staan volop voor de deur. Daarbij kunnen pintjes niét ontbreken. Overal waar je komt, krijg je te horen dat als je alcohol drinkt je kans op leverkanker 1,8 keer groter is, tegenover wanneer je niet drinkt. Het advies klinkt dan vaak om ‘verantwoord te drinken’, maar kan dat en hoe pak je dat aan? En vanaf wanneer ben je een probleemdrinker? Maag-, darm- en leverarts Bart Takkenberg van Amsterdam UMC legt uit. [naar artikel]
In Antwerpen is donderdag de nieuwe service Halal Hero voorgesteld. Het gaat om een online platform om halalmaaltijden te bestellen. “Met Halal Hero hoef je je niet meer af te vragen of je eten wel halal is”, zegt oprichter Mohamed El Mousaoui. [naar artikel]
'Er zijn ouders die boter, melk en zelfs aardappelen van het menu schrappen: niet slim.' Een overdreven focus op gezond eten kan leiden tot ontwikkelingsproblemen en eetstoornissen bij kinderen. Maar hoe moet je als ouder je weg vinden in het kluwen van voedingsadviezen en kookboeken? En wanneer wordt gezond té gezond? [naar artikel]
Zomerse temperaturen, dat betekent tijd voor een barbecue, een frigobox met frisse pintjes voor in het park of gewoon een wijntje op een terras. Of is dat niet zo’n goed idee? Je hoort regelmatig dat je sneller verbrandt wanneer je alcohol drinkt in de zon, maar klopt dat wel? Onze HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters zoekt het voor ons uit. [naar artikel]
Stof waait op in de wei, wanneer een kudde bizons door het gras draaft. De Far West is niet ver weg in Nijlen, waar twee broers met Mexicaanse roots hun eigen runderen, van bizon tot Black Angus, in hun hoeveslagerij versnijden tot entrecote en serveren in hun eetcafé. Met steppegras erbij. [naar artikel]
Met extra goedkope pintjes en alcohol, werpt Taverne De Met in Overijse zich op als oase voor bierdrinkers tijdens Tournée Minérale. “We moeten creatief zijn. Veel cafés hebben het moeilijk, vooral in deze periode”, zegt barman Pascal Anciaux. [naar artikel]
Bij Crème and Sugar in Californië serveren ze niet alleen taartjes en shakes die opgedragen zijn aan eenhoorns, maar sinds kort ook aan zeemeerminnen. Eigenares Joanna Czikalla creëerde onder meer een limonade, gebakje en een ijsje en slaagt er zo in een kleurrijk menu voor te schotelen. [naar artikel]
Op maandag 4 mei gaat de versoepeling in ons land echt van start en gaat fase 1 van het exitplan in. Heel wat mensen kunnen opnieuw gaan werken, we mogen weer wat meer gaan sporten en de stoffen- en naaiwinkels gaan open. Mondmaskers zullen niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Maar wanneer moet je zo’n masker dragen? Wanneer is het verplicht? En wanneer is het overbodig? [naar artikel]
Wie mag als eerste serveren? Dat was vrijdag de hamvraag voor het duel tussen Andrey Rublev en Stan Wawrinka in de tweede ronde van het Mutua Madrid Open. Wanneer de traditionele toss voor veel onduidelijkheid zorgde, beslisten beide tenoren op vrij ludieke wijze wie er aan de partij mocht beginnen. [naar artikel]
Wie een andere energieleverancier kiest, kan om het even wanneer overstappen. Wanneer u dat het best doet, hangt van verschillende algemene en... [naar artikel]
Dat de meeste mannen geen flauw benul hebben waarvoor een concealer nu precies dient (laat staan waar je het moet aanbrengen), zal je niet [naar artikel]
Ziezo. Het schooljaar is begonnen. En dat doet denken aan… schoolvakantie. Wanneer kunnen we er met het gezin op uit? Wanneer vallen de verlengde weekends en wanneer moeten we de grootouders boeken als oppas? [naar artikel]
Mechelen Culinair en het Van der Valk-hotel in Mechelen pakken uit met een gastronomische stunt. Ze lanceren tijdens drie weekends in februari en eentje in maart telkens op vrijdag en zaterdag het concept Roomservice. Daarbij serveren Axel Colonna-Cesari van Centpourcent of Ken Verschueren van Tinèlle een gastronomisch vijfgangenmenu in je hotelkamer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.