“Nee, we zijn niet allemaal allergisch voor gluten. En melk is niet de baarlijke duivel, zolang je maar geen liter per dag naar binnen giet.” Topdokter Danny De Looze maakt in zijn boek ‘Gluten, lactose en co’ komaf met nonsens en halve waarheden over voeding, spijsvertering en stoelgang. [naar artikel]
Topdokter Danny De Looze wilt duidelijkheid brengen met zijn nieuw boek over gluten en lactose. Er zijn te veel personen die zich onnodig laten... [naar artikel]
Glutenvrij eten is niet per se gezonder, signaleert topdokter Danny De Looze. In zijn boek Lactose, gluten & co neemt hij ons mee van hapje tot kakje. ‘Er worden te veel halve waarheden verkocht over wat we eten en hoe we dat al dan niet verteren.’ [naar artikel]
De warenhuizengroep Delhaize waarschuwt dat bij controle is gebleken dat er aanwezigheid van lactose is vastgesteld in de 1 liter brikverpakking van “Lactosevrije Halfvolle Melk Delhaize”. Het gaat om een “licht grotere hoeveelheid dan het toegelaten gehalte”. Het enige betrokken lot werd reeds uit de rekken gehaald. Delhaize heeft in samenspraak met het federaal agentschap […] [naar artikel]
Goed nieuws voor mensen met een koemelkallergie. Lang werd gedacht dat de allergie te wijten was aan de aanwezigheid van lactose in melk. Een... [naar artikel]
Melk kan allergieën, maar ook intolerantie veroorzaken. De grote schuldige is de lactose, de 'suiker' in melk. Toch waarschuwen diëtisten: "In de meeste gevallen is het absoluut niet nodig alle melkproducten te weren." [naar artikel]
Als je de nieuwste voedingshype op social media mag geloven, biedt rauwe, onbehandelde melk een hoop gezondheidsvoordelen: een pak meer vitamines en geen last meer van je lactose-intolerantie. Maar kloppen die claims? Of schuilt er gevaar in melk recht van de boer, die je niet in de winkel vindt? Voedingswetenschapper Dries Vandeweyer formuleert een helder antwoord. [naar artikel]
HasseltEen halve liter melk, veel patatten en 500 gram brood per dag. En verder vooral geen complimenten. Dat stond vijftig jaar geleden op de kampen van de ziekenkas op het menu, zo leert de masterproef van Gerda Broeckmans (68). Vandaag lopen de monitoren met epi-pen op zak, zijn er aparte pannen voor vegetariërs en is het schipperen tussen gluten, pinda’s en lactose. [naar artikel]
Glutenvrij eten is niet per se gezonder, signaleert topdokter Danny De Looze. In zijn boek Lactose, gluten & co neemt hij ons mee van hapje tot kakje. ‘Er worden te veel halve waarheden verkocht over wat we eten en hoe we dat al dan niet verteren.’ [naar artikel]
Als je de nieuwste voedingshype op social media mag geloven, biedt rauwe, onbehandelde melk een hoop gezondheidsvoordelen: een pak meer vitamines en geen last meer van je lactose-intolerantie. Maar kloppen die claims? Of schuilt er gevaar in melk recht van de boer, die je niet in de winkel vindt? Voedingswetenschapper Dries Vandeweyer formuleert een helder antwoord. [naar artikel]
Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]
Enkele jaren geleden was het voor veganisten nog moeilijk om waardige zuivelvervangers te vinden. Sojamelk was zowat de enige voor de hand liggende optie. Tegenwoordig is de keuze enorm: melk van hazelnoten, rijst, havermout, amandelen… en nu dus ook erwten. Groene melk?! Dat klinkt misschien niet zo smakelijk, maar oordeel niet te snel. De melk […] Het bericht Binnenkort drinken we allemaal erwtenmelk verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Slechts een derde van de volwassen mensen kan lactose verteren en de meeste daarvan zijn Europeaan. Lange tijd gingen wetenschappers ervan uit dat prehistorische Europeaanse volkeren die melkvee hielden langzaamaan een gen ontwikkelden dat hen lactosetolerant maakte omdat het drinken van melk hen sterker maakte, maar dat blijkt niet te kloppen. De echte reden? Buikloop. [naar artikel]
Een koppel uit het Oost-Vlaamse Beveren, van wie de zeven maanden oude baby overleed aan ondervoeding, is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde beslist. De ouders hadden zonder een arts te raadplegen hun zoon alleen alternatieve melk gegeven, omdat ze ervan uitgingen dat het kind lactose- en glutenintolerant was. “Ze gaven hun kind ongepaste voeding en lieten bewust na om met hem naar een dokter te gaan. Zonder dat ze het wilden hebben ze zijn dood veroorzaakt”, motiveerde de rechtbank. [naar artikel]
Een koppel uit het Oost-Vlaamse Beveren, van wie de zeven maanden oude baby overleed aan ondervoeding, is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde beslist. De ouders hadden zonder een arts te raadplegen hun zoon alleen alternatieve melk gegeven, omdat ze ervan uitgingen dat het kind lactose- en glutenintolerant was. ‘Ze gaven hun kind ongepaste voeding en lieten bewust na om met hem naar een dokter te gaan. Zonder dat ze het wilden hebben ze zijn dood veroorzaakt’, motiveerde de rechtbank. [naar artikel]
“0,5% is glutenintolerant, maar 30% denkt dat hij het is”, vertelde topdokter Danny De Looze gisteren in Gert Late Night. Mensen die aan coeliakie... [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie PETA roept op om geen melk meer te drinken. Blanke racisten zouden melk namelijk als symbool gebruiken voor blanke overheersing. Als bewijsmateriaal verwijst de organisatie naar nieuwsartikels over aanhangers van extreemrechts die op sociale media een emoji van een glas melk in hun naam verwerken of trots verklaren dat ze ‘lactosetolerant’ zijn. Het is […] Het bericht Daarom drink je best geen melk meer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Men zegt wel eens dat melk helpt om beter te slapen. Maar is dat ook echt zo? Eén ding is zeker: niets is zo ontspannend als een kop warme melk voor het slapengaan. Melk als slaapmuts vindt vooral zijn oorsprong in het feit dat melk tryptofaan bevat. Tryptofaan is een essentieel aminozuur en voorloper van […] Het bericht Melk als slaapmutsje: werkt het echt? verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Probiotica of ‘goede bacteriën’ zoals in speciale drankjes, supplementen of yoghurt hebben geen effect en zijn soms zelfs schadelijk, zo blijkt. "We moeten dringend voedingsmythes beter counteren", zeggen Vlaamse experts. [naar artikel]
‘Topdokters’ op VIER was normaal maandag aan zijn laatste aflevering toe. Maar er komt nog een extra uitzending, met dank aan topdokter Luc Stockx. Die moest na een zwaar skiongeval met spoed geopereerd worden door… topdokter Johan Bellemans, zijn collega in het ZOL in Genk. [naar artikel]
Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.