Als je de nieuwste voedingshype op social media mag geloven, biedt rauwe, onbehandelde melk een hoop gezondheidsvoordelen: een pak meer vitamines en geen last meer van je lactose-intolerantie. Maar kloppen die claims? Of schuilt er gevaar in melk recht van de boer, die je niet in de winkel vindt? Voedingswetenschapper Dries Vandeweyer formuleert een helder antwoord. [naar artikel]
Kikkererwten, linzen, witte bonen: peulvruchten zijn al jaren aan een opmars bezig, mede door hun positieve effecten op de gezondheid. Nochtans is amper 31 procent van de Vlamingen volgens een enquête van VLAM overtuigd van de peulvrucht. “Er bestaan veel misverstanden over”, vertelt voedingsdeskundige Jolien Jonckheere. Ze beantwoordt acht belangrijke vragen over peulvruchten, geeft vier tips om ermee te koken én deelt een recept dat zowel vlees als peulvruchten bevat. [naar artikel]
Scheten laten we allemaal. Hoe normaal darmgas ook is, we schamen ons voor die protjes. Met deze trucs help je je darmen de hoeveelheid gas te... [naar artikel]
Uiteraard vinden we ze lekker. Maar Spa Fruit en Spa DUO zijn zoveel meer dan lekkere drankjes. Hoe komt dat? [naar artikel]
Minder drinken, gezonder eten, vaker sporten: daarvoor moet je vastgeroeste patronen doorbreken, schrijft de Nederlandse gedragspsycholoog Daan Remarque (57) in Het jojo-effect. [naar artikel]
Ons bierverbruik is de laatste jaren verschoven van gewone pintjes naar speciaalbieren. In 5 jaar tijd zijn er 100 nieuwe brouwerijen geopend die veelal daarin zijn gespecialiseerd. "Het is als een diepvriespizza vergelijken met een pizza bij een echte Italiaan." [naar artikel]
Drank als sociaal glijmiddel, er valt iets voor te zeggen. Maar alcohol kan ook bijdragen tot overspel en dat is niet enkel bij de mens het geval:... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.