Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:03 uur

Minister Verlinden zet politie op weg naar nieuwe hervorming

Apache

03/06/2021 - 08:36

Met de lancering van een Staten-Generaal van de Politie is het startschot gegeven van een hervorming van het politiebestel. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden staat het huidige model na twintig jaar onder druk. De politie van de toekomst moet over minder dan twee jaar vorm krijgen. ‘We hebben geen nood aan hervorming, maar


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Verlinden bevestigt: ‘Politie kan woonst betreden als volksgezondheid in gevaar is’ (09/12/2020 - De Standaard)
  De politie zal nog meer gaan controleren op mensen die de coronaregels over sociale contacten overtreden, en daarbij kan ze woningen betreden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt in ‘De afspraak’ op Canvas. Verlinden wees er ook op dat het niet de bedoeling is om kerstfeestjes naar de tuin te verhuizen.
  [naar artikel]
 2. Na grootse anti-drugsactie: minister Verlinden investeert in extra mankracht federale politie (10/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voorziet bijkomende middelen voor het invullen van 450 vacatures bij de federale gerechtelijke politie (FGP). Het gaat om de rekrutering van gespecialiseerde profielen, zoals IT-experten, zei minister Verlinden woensdag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 3. Minister Verlinden wil dat politie meer grip krijgt op nieuwe protestbewegingen (20/11/2020 - Apache)
  De federale politie zal acties van nieuwe protestbewegingen gestructureerd in kaart brengen. De bewegingen én individuen erachter zullen ook onder de loep genomen worden. Dat voornemen staat in de beleidsnota van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Specialisten vrezen een verdere uitholling van de vrijheid van vereniging en het recht op protest. De laatste
  [naar artikel]
 4. Nog geen doorbraak in onderhandelingen tussen politievakbonden en minister Verlinden (14/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De vakbonden van de politie en de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), zijn er dinsdag niet in geslaagd om een akkoord te bereiken. Dat is vernomen bij de bonden en bij het kabinet-Verlinden. In afwachting van nieuw overleg, komende maandag, blijven politieacties opgeschort.
  [naar artikel]
 5. Nog geen doorbraak in onderhandelingen tussen politievakbonden en minister Verlinden (14/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vakbonden van de politie en de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), zijn er dinsdag niet in geslaagd om een akkoord te bereiken. Dat is vernomen bij de bonden en bij het kabinet-Verlinden. In afwachting van nieuw overleg, komende maandag, blijven politieacties opgeschort.
  [naar artikel]
 6. Minister Verlinden na rellen bij coronabetoging: "Politie was voorbereid, maar aanpak wordt geëvalueerd" (24/01/2022 - VRT NWS)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) had de politie zich wel degelijk goed voorbereid op de coronamanifestatie van gisteren in Brussel. De betoging draaide evenwel net als de vorige manifestaties alweer uit op rellen. "Daarom evalueren we wat er nog beter kan", aldus minister Verlinden in "De Afspraak" op Canvas.
  [naar artikel]
 7. Politiebonden en minister Verlinden bereiken geen akkoord (08/12/2021 - De Standaard)
  De vakbonden van de politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zijn na drie uur onderhandelen zonder akkoord uit elkaar gegaan. De bonden wachten op een nieuw voorstel en sluiten nieuwe acties niet uit.
  [naar artikel]
 8. Minister Verlinden in gesprek met 6 van de 1.900 nieuwe rekruten dit jaar: “Zorg toch voor meer middelen. Op school krijgen we nog geen broek” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een stormachtig jaar voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Al twee maanden onderhandelt ze met de politievakbonden over loonsopslag. Voorlopig zonder resultaat, tenzij de grootste politiestakingen in jaren. Enig lichtpuntje: de minister haalde wel haar doel wat rekruteringen betreft. Dit jaar zijn er 1.900 nieuwe rekruten gestart. Verlinden ging een gesprek aan met zes van hen, over hun dromen bij de politie, maar ook over de genadeloze kritiek van de vakbonden.
  [naar artikel]
 9. Verlinden gaat door Michel I doorgevoerde hervorming civiele bescherming evalueren (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle aandacht gaat nu nog uit naar de hulp aan de slachtoffers van de zware overstromingen van vorige week, maar in een volgende fase komt er een “grondige evaluatie van de organisatie van de hulpverlening”. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vandaag gezegd op een gezamenlijke persconferentie met de hulpdiensten. Zo komt er een ‘leercommissie’ die een en ander moet onderzoeken en wordt ook de hervorming van de civiele bescherming die de regering Michel I (2014-2018) heeft doorgevoerd tegen het licht gehouden.
  [naar artikel]
 10. Minister Verlinden: ‘Politie zal ook controleren op telewerk’ (31/10/2020 - De Morgen)
  ‘De politie zal hard optreden, dat hebben ze ook de voorbije dagen al gedaan.’ Daarvoor waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). na afloop van het Overlegcomité gisteren. ‘Ze zullen in het bijzonder toekijken op het samenscholingsverbod, op het dragen van het mondmasker, maar ook de regels rond telewerk zullen worden opgevolgd door de politie.’
  [naar artikel]
 11. Minister Verlinden lanceert Staten-Generaal van de Politie (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Egmontpaleis in Brussel heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dinsdag de Staten-Generaal van de Politie (SEGPol) gelanceerd. Bedoeling van het project is om het huidige politiemodel te updaten, 20 jaar na de politiehervorming van 2001.
  [naar artikel]
 12. Onderhoud tussen minister Verlinden en politievakbonden draait op niets uit (23/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Onderhoud tussen minister Verlinden en politievakbonden draait op niets uit De ontmoeting tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden over een loonsverhoging en de eindeloopbaanregeling is dinsdagnamiddag op niets uitgedraaid. Volgens Verlinden hebben de steden en gemeenten duidelijk gemaakt dat er de komende jaren “geen budgettaire marge zou zijn voor een loonsverhoging bij de lokale politie”. De politiebonden zetten hun acties voort, […] Lees dit artikel: Onderhoud tussen minister Verlinden en politievakbonden draait op niets uit
  [naar artikel]
 13. Minister Annelies Verlinden (CD&V): 'Waar nodig, zal de politie ook op Kerstmis aanbellen' (22/11/2020 - Knack)
  In De Zondagvertelt de nieuwe minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat ze soms 's nachts wakker ligt van de coronamaatregelen die zij en haar collega's namen. 'Je weet dat je mensen treft in hun levenswerk, dat je hen veel verdriet aandoet. Maar we konden niet anders dan een duidelijk signaal geven.'
  [naar artikel]
 14. Minister Verlinden: “Politie zal zacht handhaven, maar wel ingrijpen wanneer risico voor gezondheid te groot wordt” (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open onder strikte voorwaarden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de politie vooral “zacht zal handhaven”. Natuurlijk zal er wel worden ingegrepen, wanneer het gezondheidsrisico te groot wordt. Dat zegt Verlinden op Radio 1.
  [naar artikel]
 15. Deal met de politie, maar niet met haar eigen regering: door minister Verlinden beloofde loonsverhoging is nog altijd niet rond (24/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft nog geen akkoord binnen haar eigen regering over de loonsverhoging die ze aan de politie heeft beloofd. Voor de loonsverhoging moet Verlinden een budget van 121 miljoen euro zien te versieren, maar aan die deal was nog een andere voorwaarde gekoppeld, zeggen haar coalitiepartners. Die heeft Verlinden nog niet vervuld.
  [naar artikel]
 16. Annelies Verlinden (CD&V): ‘Politie zal controleren op telewerk’ (30/10/2020 - De Standaard)
  ‘De politie zal hard optreden, dat hebben ze ook de voorbije dagen al gedaan.’ Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) na afloop van het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 17. Verlinden: "Onvoldoende budget om aan hoge verwachtingen politiebonden te voldoen" (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil blijven overleggen met de vakbonden bij de politie, die woensdag een stakingsaanzegging hebben geactiveerd naar aanleiding van afgesprongen loonsonderhandelingen. "We doen er alles aan om de slagkracht van de politie te versterken", maar "er is onvoldoende budgettaire ruimte om aan de hoge verwachtingen van de bonden te voldoen", gaf Verlinden toe in de Kamer.
  [naar artikel]
 18. Toenadering tussen Verlinden en politievakbonden (29/11/2021 - De Standaard)
  Maandagavond zat het vakbondsfront van de politie opnieuw samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Na ‘een constructief gesprek’ schort de politie haar protestacties alvast deze week op.
  [naar artikel]
 19. Wie moet hoger loon politie betalen? Minister Verlinden op ramkoers met gemeenten (23/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie moet de loonsverhoging bij de politie betalen? De gemeenten vrezen dat zij straks moeten opdraaien voor de miljoenenfactuur. De VVSG spreekt van “een verbroken belofte” van minister Verlinden.
  [naar artikel]
 20. Topman federale politie haalt uit naar regering, minister Verlinden kaatst de bal terug (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Marc De Mesmaeker, commissaris-generaal van de federale politie, heeft zware kritiek op de financiering door de regering. Volgens hem zijn de toegewezen middelen ruim onvoldoende om aan de eigen noden en de verwachtingen uit politieke hoek te voldoen. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) antwoordt dat er ondanks de besparingen een netto-injectie is van 312 miljoen euro.
  [naar artikel]
 21. Minister Verlinden: “Agenten moeten prioritair getest worden” (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil dat agenten deel uitmaken van de groep die prioritair getest wordt op het coronavirus. Ze heeft daarover een brief geschreven naar premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Dat zei Verlinden zelf op de RTBF-radio.
  [naar artikel]
 22. Minister Verlinden toont begrip dat politie niet overal evenveel boetes uitdeelt: “Het is een inschatting van de lokale politie hoe men mensen precies verbaliseert” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft er begrip voor dat er niet overal evenveel boetes werden uitgedeeld. Op sommige plaatsen kwamen grote groepen mensen samen die zich niet aan de maatregelen hielden. “Niet het verstandigste om te doen”, zegt Verlinden in ‘De Ochtend' op Radio 1. Ze zit vandaag samen met de politie om te bekijken of er bijkomende instructies nodig zijn.
  [naar artikel]
 23. Minister Verlinden toont begrip dat politie niet overal evenveel boetes uitdeelt: “Het is een inschatting van de lokale politie hoe men mensen precies verbaliseert” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft er begrip voor dat er niet overal evenveel boetes werden uitgedeeld. Op sommige plaatsen kwamen grote groepen mensen samen die zich niet aan de maatregelen hielden. “Niet het verstandigste om te doen”, zegt Verlinden in ‘De Ochtend' op Radio 1. Ze zit vandaag samen met de politie om te bekijken of er bijkomende instructies nodig zijn.
  [naar artikel]
 24. Neen minister Verlinden, racisme bij de politie is geen imagoprobleem. Het is een mensenrechtenprobleem (12/02/2021 - Apache)
  In een reactie op het nieuws dat het Antwerpse parket dertig agenten wil vervolgen voor racisme en pesterijen tweette Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, donderdag: “Het is onze ambitie om het imago van de politie als aantrekkelijke werkgever te versterken. Daarom is integriteit een kernwaarde van het professioneel politiewerk en is er geen plaats voor racisme bij de politie.”
  [naar artikel]
 25. Minister Verlinden wil langere politie-opleiding (20/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil sleutelen aan de politie-opleiding. “Vandaag gaan aspiranten tien maanden naar een van de tien ­politiescholen in ons land. Maar ik denk niet dat je op tien maanden tijd ­mensen kan klaarstomen voor de gigantische ­uitdagingen van vandaag”, zegt ze maandag in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 26. Minister Verlinden: ‘De politie zal waar nodig, door geluidshinder bijvoorbeeld, ook op Kerstmis aanbellen’ (22/11/2020 - De Morgen)
  De politie zal ook op Kerstmis toezien op de naleving van de coronamaatregelen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in een interview met De Zondag. Handhaving is belangrijk en waar nodig, door geluidshinder bijvoorbeeld, zal de politie aanbellen, aldus de minister.
  [naar artikel]
 27. Minister Verlinden toont begrip dat politie niet overal evenveel boetes uitdeelt (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft er begrip voor dat er niet overal evenveel boetes werden uitgedeeld. Op sommige plaatsen kwamen grote groepen mensen samen die zich niet aan de maatregelen hielden. “Niet het verstandigste om te doen”, zegt Verlinden in ‘De Ochtend' op Radio 1. Ze zit vandaag samen met de politie om te bekijken of er bijkomende instructies nodig zijn.
  [naar artikel]
 28. Minister Verlinden vraagt begrip voor inschatting politie (22/02/2021 - Knack)
  Het afgelopen weekend bleek ook dat de politie niet overal even streng optreedt tegen overtredingen tegen de coronamaatregelen. Minister Verlinden vraagt begrip voor de inschatting van de politie.
  [naar artikel]
 29. Minister Annelies Verlinden: “Met vier buiten afspreken kan enkel met directe toegang naar tuin” (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is zeker niet zo dat de politie in de eindejaarsperiode systematisch gaat aanbellen aan alle deuren.” Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend' op Radio 1 gezegd na de beslissing van het Overlegcomité dat we kerst binnen het eigen gezin zullen moeten vieren.
  [naar artikel]
 30. Verlinden voorziet extra mankracht bij federale politie: “Criminaliteit altijd stapje voor blijven” (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden voorziet bijkomende middelen voor het invullen van 450 vacatures bij de federale gerechtelijke politie (FGP). Het gaat om de rekrutering van gespecialiseerde profielen, zoals IT-experten. Dat heeft de CD&V-minister gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 31. Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) wil politie grondig hervormen: “Er zal altijd te weinig geld zijn” (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De noodkreet van de politietop om extra middelen is aangekomen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze heeft een verse zak geld klaarstaan. Maar om die optimaal te kunnen inzetten, wil Verlinden de politie grondig hervormen. De Federale Gerechtelijke Politie en andere diensten zullen moeten centraliseren. En een opleiding aan de politieschool moet een pak langer duren dan tien maanden.
  [naar artikel]
 32. Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) wil politie grondig hervormen: “Er zal altijd te weinig geld zijn” (20/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  De noodkreet van de politietop om extra middelen is aangekomen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze heeft een verse zak geld klaarstaan. Maar om die optimaal te kunnen inzetten, wil Verlinden de politie grondig hervormen. De Federale Gerechtelijke Politie en andere diensten zullen moeten centraliseren. En een opleiding aan de politieschool moet een pak langer duren dan tien maanden.
  [naar artikel]
 33. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarschuwt: “De politie zal waar nodig ook op Kerstmis aanbellen” (22/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De politie zal ook op Kerstmis toezien op de naleving van de coronamaatregelen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]
 34. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarschuwt: “De politie zal waar nodig ook op Kerstmis aanbellen” (22/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie zal ook op Kerstmis toezien op de naleving van de coronamaatregelen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]
 35. Politiebonden en minister Verlinden zonder akkoord uit elkaar: “Nieuwe acties volgende week niet uitgesloten” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden van de politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zijn woensdag na drie uur onderhandelen uit elkaar gegaan zonder een akkoord te bereiken. De bonden verwachten een nieuw voorstel en sluiten nieuwe acties later volgende week niet uit.
  [naar artikel]
 36. Annelies Verlinden in Kamer op de vingers getikt voor deelname aan test bij politie (29/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is donderdag in de Kamer op de vingers getikt voor haar deelname - zonder mondmasker - aan een indoor fysieke selectieproef van de federale politie afgelopen weekend. “Het werd in alle veiligheid georganiseerd”, aldus Verlinden.
  [naar artikel]
 37. Politieke reacties op beelden van agentes zijn niet mals: ‘Te veel klachten over racisme’ (21/01/2021 - De Standaard)
  De beelden van de politieagentes in Anderlecht uit 2018 doen de politieke gemoederen hoog oplaaien. PS-kopstuk Ahmed Laaouej roept de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op om werk te maken van een nationaal verzoeningsproject. ‘En snel.’ Verlinden wijst op de hervorming van de tuchtwet.
  [naar artikel]
 38. Verlinden over schietpartijen Molenbeek: "Lokale politie moet nodige capaciteit voorzien" (21/06/2022 - VRT NWS)
  De teller van het aantal schietpartijen in Molenbeek staat sinds gisteren op twaalf. De gemeente Molenbeek en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) schuiven intussen de verantwoordelijkheid naar elkaar toe. "Het is in eerste instantie aan de lokale politie om in de nodige politiecapaciteit te voorzien en te organiseren”, klinkt het bij de minister.
  [naar artikel]
 39. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden: “Politie zal zacht handhaven” (08/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De horecaterrassen mogen vandaag weer open. Na de heisa van vrijdag omtrent het al dan niet toegestane gebruik van plexiwanden, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat de politie “zacht zal handhaven”.
  [naar artikel]
 40. Verlinden moet zich in de Kamer verantwoorden voor deelname aan politie-beeptest: “Was ongepast” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is donderdag in de Kamer op de vingers getikt voor haar deelname aan een indoor fysieke selectieproef van de federale politie afgelopen weekend. De minister heeft begrip voor de frustratie, zei ze, maar de proef werd wel “in alle veiligheid georganiseerd”.
  [naar artikel]
 41. Verlinden moet zich in Kamer verantwoorden voor deelname aan politie-beeptest: “Was ongepast” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is donderdag in de Kamer op de vingers getikt voor haar deelname aan een indoor fysieke selectieproef van de federale politie afgelopen weekend. De minister heeft begrip voor de frustratie, zei ze, maar de proef werd wel “in alle veiligheid georganiseerd”.
  [naar artikel]
 42. Annelies Verlinden: “Politie zal controleren op telewerk” (31/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  “De politie zal hard optreden, dat hebben ze ook de voorbije dagen al gedaan.” Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden na afloop van het Overlegcomité. “Ze zullen in het bijzonder toekijken op het samenscholingsverbod, op het dragen van het mondmasker, maar ook de regels rond telewerk zullen worden opgevolgd door de politie.”
  [naar artikel]
 43. Annelies Verlinden: “Politie zal controleren op telewerk” (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  “De politie zal hard optreden, dat hebben ze ook de voorbije dagen al gedaan.” Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden na afloop van het Overlegcomité. “Ze zullen in het bijzonder toekijken op het samenscholingsverbod, op het dragen van het mondmasker, maar ook de regels rond telewerk zullen worden opgevolgd door de politie.”
  [naar artikel]
 44. Minister Verlinden toont begrip dat politie niet overal evenveel boetes uitdeelt: “Het belangrijkste is dat de maatregelen zo goed mogelijk worden nageleefd” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft er begrip voor dat er niet overal evenveel boetes werden uitgedeeld. Op sommige plaatsen kwamen grote groepen mensen samen die zich niet aan de maatregelen hielden. “Niet het verstandigste om te doen”, zegt Verlinden in ‘De Ochtend' op Radio 1. Ze zit vandaag samen met de politie om te bekijken of er bijkomende instructies nodig zijn.
  [naar artikel]
 45. OPROEP. Wat wil jij aan minister Verlinden vragen over de nieuwe coronamaatregelen? (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is vanavond studiogast in het VTM Nieuws van 19 uur. Ze komt er onder meer vragen beantwoorden over de nieuwe regels van de paaspauze: de regels voor de winkels, de controles op de kleinere buitenbubbel, controles in de paasvakantie,... Heb jij een vraag voor de minister? Stel ze dan via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 46. Minister Annelies Verlinden: “De politie zal in eindejaarsperiode niet systematisch aanbellen voor controles” (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is zeker niet zo dat de politie in de eindejaarsperiode systematisch gaat aanbellen aan alle deuren.” Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gezegd na de beslissing van het Overlegcomité dat we kerst binnen het eigen gezin zullen moeten vieren.
  [naar artikel]
 47. Minister Verlinden: “Politie zal bij overtreden coronamaatregelen altijd optreden” (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever is de MR het spoor bijster door aan te dringen op versoepelingen voor Kerstmis en door de oproepen van burgemeesters om de regels niet te volgen. Volgens Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken (CD&V), zal de politie “altijd optreden tegen overtredingen van de coronamaatregelen”. “Ook al is dit in de privésfeer.”
  [naar artikel]
 48. Minister Annelies Verlinden: “De politie zal in eindejaarsperiode niet systematisch aanbellen voor controles” (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is zeker niet zo dat de politie in de eindejaarsperiode systematisch gaat aanbellen aan alle deuren.” Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend' op Radio 1 gezegd na de beslissing van het Overlegcomité dat we kerst binnen het eigen gezin zullen moeten vieren.
  [naar artikel]
 49. "Burgerlijke partijstelling van minister Verlinden bij geweld tegen politie zal de zaken niet versnellen" (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich in elke zaak tegen de politie burgerlijke partij gaat stellen, dan zal dat er mogelijk voor zorgen dat veel zaken trager en ingewikkelder worden afgehandeld. Dat zei Frank Verbruggen, professor Strafrecht aan de KU Leuven, in De Ochtend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy