Een vakantie in de Franse Loirestreek is voor een Nederlands echtpaar op leeftijd geëindigd in een nachtmerrie. De mannelijke helft van het stel (75) overleed vrijdagavond in Amboise op het terras van een Italiaans restaurant nadat hij zich had verslikt. “We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag maar konden zijn leven niet redden’’, zegt de aangeslagen directeur Arnoud Gourdon tegen AD.nl. [naar artikel]
Een hond is maandag ernstig ziek geworden nadat hij op de Brunssummerheide in Nederlands-Limburg een vervuild stuk vlees had gegeten. De eigenaar van het dier meldt op Facebook dat er meerdere stukken vlees in het natuurgebied zijn achtergelaten. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Een opmerkelijk beeld uit Barcelona: daar legden activisten zich naakt op een bord voor ‘World Vegan Day’. Als een stuk vlees vlijden ze zich... [naar artikel]
Op sociale media circuleert een video waarin een man duidelijk geen angst toont bij het uitdagen van een krokodil. Op de beelden is te zien hoe de man een stuk vlees in zijn mond heeft en het dier ermee probeert te lokken. De krokodil grijpt herhaaldelijk naar het vlees, maar de man weet deze pogingen steeds te ontwijken. [naar artikel]
16:05 Frankrijk krijgt opnieuw strengere coronaregels. Ook Belgen die op vakantie gaan, zullen dat merken. Wat moet u weten voor uw vakantie naar Frankrijk? [naar artikel]
De Stafford die tien dagen geleden een stuk vlees uit de hand van een vrouw beet omdat ze haar hondje wilde beschermen, heeft opnieuw gebeten. De politie nam de hond in beslag. [naar artikel]
In Bouillon, een stadje in de provincie Luxemburg, heeft een Franse toerist het leven van een Belgische man gered. Tijdens een etentje met zijn vrouw verleende Fransman Raphaël Jacquemart eerste hulp aan een Belgische vader die zich in een stukje vlees had verslikt. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
In een poging om haar hondje te beschermen tegen de aanval van een stafford is Lieve Mertens zelf gebeten. “Een stuk vlees uit mijn handen.” Het incident gebeurde in de Kempenlaan in het centrum van Genk. [naar artikel]
Lees dit artikel: Geflitst op vakantie? Helft buitenlandse boetes komt uit Frankrijk Vlamingen trekken dit weekend massaal met de auto op vakantie, en daar horen boetes bij. We lopen het vaakst tegen de lamp in Frankrijk, volgens de Vlaamse automobilistenbond VAB. Uit de vakantiebevraging van VAB blijkt dat 20 procent van de Vlamingen al eens een boete ontving uit het buitenland. Bijna de helft van die boetes […] Lees dit artikel: Geflitst op vakantie? Helft buitenlandse boetes komt uit Frankrijk [naar artikel]
Volhouden maar met die Dagen zonder vlees. Als je niet elke dag zelf in de poten moet roeren, wordt het een stuk gemakkelijker, daarom wijst [naar artikel]
Het lijkt wel een filmscenario. De ‘vakantie’ van twee mannen (21 en 22 jaar) en een 18-jarige vrouw uit ons land in het zuiden van Frankrijk, tart... [naar artikel]
De politie Maasland heeft de afgelopen dagen verschillende meldingen gekregen van vergiftigde katten en honden in de buurt van de Saalweg en de Kolderstraat in Dilsen. Wellicht werden ze vergiftigd met een stuk vlees. Wie iets verdachts gezien heeft, wordt gevraagd dat aan de politie te melden. [naar artikel]
De Europese grenzen gaan weer open. Maar wat mag en wat mag niet? Wij vatten het voor u samen. Lees hier hoe jouw vakantie in Frankrijk er gaat uitzien: [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Geniet je momenteel van vakantie in Frankrijk, Italië of Spanje? We willen graag van jou vernemen welke coronamaatregelen op je vakantieplek van... [naar artikel]
Popster Ariana Grande (23) heeft op Twitter een getuigenis gedeeld over een recent incident dat ze meemaakte met een fan tijdens een uitje met haar vriend Mac Miller. De jongeman vond er niet beter op enkele seksuele toespelingen te maken die haar kwetsten en onveilig deden voelen. "Ik ben geen stuk vlees", zegt ze in een reactie. [naar artikel]
Wie al eens in de Verenigde Staten heeft gebarbecued, kent ongetwijfeld de hanger steak. Dit supermalse stuk kent overal veel succes, behalve in België waar het iets minder populair is. Er zitten slechts enkele kilo’s aan een rund, daarom mochten de slagers dit stukje vroeger houden als extra vergoeding voor hun werk. Vandaar dat men het ook wel eens beenhouwersbiefstuk noemt. Op zijn best is de onglet de boeuf een prachtig stuk vlees dat alle carnivoren doet watertanden. De vezel is en voelt totaal anders dan bij entrecote. Het lijkt alsof je een heel ander stuk vlees aan het eten bent. [naar artikel]
Boontjes, aardappelen en een stuk vlees, de ingrediënten van dit recept lijken wel dagelijkse kost. Maar werk je bonen af met spek, voeg de juiste... [naar artikel]
Het is een merkwaardig fenomeen: het gros van de Belgen legt elke avond een stuk vlees op zijn bord, maar vindt tegelijkertijd dat dieren niet zouden mogen lijden. Een opvallende tegenstelling dus. [naar artikel]
Woensdag 1 maart, het is zo ver. Angstig hielden we de kalender in de gaten en telden we af naar het begin van 40 dagen zonder vlees. Jawel, angstig. Want het team van HBvL zet nu eenmaal al wel eens graag zijn tanden in een ‘stukske vlees’. We worden er helaas elke dag op attent gemaakt welke impact dat heeft op onze planeet, en schuiven daarom vanaf vandaag de steak bearnaise aan de kant en zetten onze tanden in een ander stuk vegetarisch ‘vlees’. [naar artikel]
De Belgische voedingsindustrie waarschuwt voor verlies van omzet en banen door een recente maatregel in Frankrijk. Franse producenten van vlees- en melkproducten moeten sinds kort verplicht vermelden uit welk land hun ingrediënten en grondstoffen komen. In veel gevallen leidt dat tot het weren van vlees of melk uit andere landen, bijvoorbeeld België. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.