Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job

25/08/2023 - 12:23
"Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]


2. Jullie succesrecepten met de feestdagen: Els maakt het lekkerste varkensgebraad (21/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]


3. Van nasi goreng tot varkensgebraad: 5 recepten voor nog geen 25 euro (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Is je brein ook in vakantiemodus, en heb je geen idee meer wat op tafel te zetten? Dan snellen HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman weer ter hulp. We speuren de wereld af naar heerlijke nasi goreng, wok of een courgetteschotel met labneh om mee in vakantiemodus te komen. Eerder fan van klassiekers? Dan is het varkensgebraad een toppertje om werk in te steken. En dat allemaal voor amper 24,68 euro. Smakelijk! [naar artikel]


4. Royals op zondag - Zonder middelvinger, zonder Mette-Marit maar met varkensgebraad: ontdek de koninklijke kerstgroeten (24/12/2023 - VRT NWS)

De koninklijke families hebben opnieuw hun (digitale) kerst- en nieuwjaarswensen verstuurd. Sommige pakken uit met nieuwe foto's, anderen grijpen terug naar "hun hoogtepunt" van 2023. Bij de ene is het casual in de living, bij de andere chique aan een opgetuigde kerstboom. Honden blijven de show stelen. En ook royals kunnen uitblinken in afwezigheid. Een overzicht: [naar artikel]


5. Maud Kippenbout en Madelief Rosbief liggen onder vuur: “Hopelijk gebruiken leraars dit niet” (23/11/2018 - Het Nieuwsblad)

“Vlees, van in de wei tot op je bord.” Zo heet een brochure die naar de basisscholen is gestuurd. Met daarin veel weetjes en leukigheden over vlees, en één onderliggende boodschap: vlees is goed voor jou. Afzender is de vleessector, met steun van de Vlaamse overheid. Diezelfde overheid die net aanraadt minder vlees te eten. “Dit is perverse marketing”, klinkt het in het onderwijs. [naar artikel]


6. Vleessector verdedigt zich voor Maud Kippenbout en Madelief Rosbief (23/11/2018 - De Tijd)

19:46 Er was beroering ontstaan over een 'educatieve bijlage' die de sector naar duizenden basisscholen had verstuurd. [naar artikel]


7. Hebben de rosbief en steak die we nu kennen hun beste tijd gehad? Een blik op de toekomst van ons eten (27/03/2019 - De Morgen)

U wilt vegetariër worden, maar het lukt maar niet omdat u de smaak van vlees niet kunt missen? Straks heeft u geen excuus meer. In onderzoekslabo’s en start-ups over de hele wereld wordt aan producten gewerkt die nog nauwelijks te onderscheiden zijn van hun dierlijke tegenhanger: kweekvlees, plantaardig vlees, synthetische eieren en zuivel... Staan we aan de vooravond van een voedselrevolutie? Hebben de rozige rosbief en sappige steak zoals we die nu kennen hun beste tijd gehad? [naar artikel]


8. Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen terug (27/04/2019 - De Standaard)

Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen op basis van gemalen rundvlees terug wegens de mogelijke aanwezigheid van de bacterie E. coli STEC. [naar artikel]


9. Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen terug wegens “mogelijke aanwezigheid van bacterie” (27/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen op basis van gemalen rundvlees terug wegens de mogelijke aanwezigheid van de bacterie E. coli STEC. Dat meldt de supermarktketen zaterdag. Er liggen vandaag geen betrokken producten meer in de Colruyt-winkels. Klanten die de betrokken producten onlangs hebben gekocht, wordt gevraagd deze niet te consumeren en naar de winkel terug te brengen. Het product wordt dan terugbetaald. [naar artikel]


10. Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen terug wegens E. coli STEC (27/04/2019 - Metro)

Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen op basis van gemalen rundvlees terug wegens de mogelijke aanwezigheid van de bacterie E. coli STEC. Dat meldt de supermarktketen zaterdag. Er liggen vandaag geen betrokken producten meer in de Colruyt-winkels. Klanten die de betrokken producten onlangs hebben gekocht, wordt gevraagd deze niet te consumeren en naar […] Het bericht Colruyt roept gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen terug wegens E. coli STEC verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!