In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving. [naar artikel]
Na meer dan twintig jaar opent er opnieuw een hamburgerrestaurant in de Bruul in Mechelen. De onderneming achter de Belgische restaurants van de internationale fastfoodketen Burger King opent in het voorjaar van 2023 een vestiging in de Mechelse winkelstraat. Daarmee komt er een einde aan meer dan zes jaar leegstand van het handelspand waar ooit United Brands een sportwinkel had. [naar artikel]
De vernieuwde Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck krijgt er een eetplek bij. In de centrale toren van de brouwerij opent het barbecuerestaurant Black Smoke. "Het wordt een plaats waar de kolen altijd zullen gloeien." [naar artikel]
Niemand die je naar je plaats wijst, een menukaart overhandigt en de rekening presenteert: het Antwerpse restaurant De Serre, dat volgende week de deuren opent, heeft enkel personeel werken in de keuken. [naar artikel]
De Mechelse binnenstad heeft er in de Befferstraat een monumentale en culinaire parel bij. Eind deze maand opent in een gerestaureerd historisch pand uit de 15de eeuw restaurant De Fortuyne. Tijdens de Open Monumentendag kunt u het resultaat van twee jaar werken zelf gaan ontdekken. [naar artikel]
Hoera. Het Gentse restaurant Volta organiseert komende zomer opnieuw een Summer Pop-Up Camp. Klanten kunnen voor het eerst zélf kiezen waar. [naar artikel]
In Anderlecht opent dit weekend brouwerij L'Ermitage de deuren. Het wordt meteen de zesde brouwerij in Brussel. De drie jonge brouwers aan het... [naar artikel]
Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij. [naar artikel]
In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving. [naar artikel]
21:36 AB InBev hoopt de brouwerij in Jupille, waar al tien dagen gestaakt wordt, maandagavond herop te starten. [naar artikel]
14 dollar, zoveel betaal je voor een Truiense Bloesem Bink in het New Yorkse Eleven Madison Park, het beste restaurant ter wereld. “Dat mensen die zoveel bieren proeven net jouw bier op de kaart zetten, voelt natuurlijk als een erkenning”, zegt Mark Limet van brouwerij Kerkom, waar het Binkbier gebrouwen wordt. De Amerikaanse distribiteur van het bier, overlegt volgende week met het restaurant om nog meer bieren van de brouwerij op de kaart te zetten. [naar artikel]
De Mechelse brouwerij Het Anker is als beste uit de bus gekomen na een selectieprocedure voor de verkoop van de kerk in Battel (Mechelen). De brouwerij bouwt vanaf het najaar van 2020 een microbrouwerij met horeca uit in de kerk, maar stelt ze tegelijk ook open voor activiteiten en evenementen. “Lokale verankering vinden we belangrijk. De kerk blijft van de mensen van Battel”, zegt brouwer Charles Leclef. [naar artikel]
MESA, het restaurant van Tomorrowland in de Kloosterstraat, opent zaterdag eindelijk de deuren. Maar u komt er alleen binnen als u reserveert en met zijn vieren tegelijk komt. Want hier worden de gerechten, uit alle hoeken van de wereld, aan tafel gedeeld. [naar artikel]
De Italiaanse topkok Massimo Bottura, wiens restaurant vorig jaar werd verkozen tot het beste ter wereld, opent zijn vijfde restaurant speciaal... [naar artikel]
De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken opent over enkele weken een restaurant in hartje Antwerpen. Dat maakt KFC bekend via een persbericht. Het zal het derde restaurant van de keten zijn in de provincie, na het Wijnegem Shopping Center en Turnhout. [naar artikel]
Sergio Herman opent volgende week zijn nieuwe restaurant in hartje Antwerpen. Op vraag van de familie Dheedene stapt hij mee in Le Pristine, waar mode en eten hand in hand gaan. [naar artikel]
U hebt het misschien al meegemaakt: met vrienden op restaurant de rekening vragen, om te horen dat er maar één kaart zal worden aanvaard. In een maatschappij waar cash steeds vaker afgeraden wordt, rijst de vraag of dat wel wettelijk is. [naar artikel]
Voor een etentje op – letterlijk – hoog niveau moet u in het Japanse Osaka zijn, waar het Franse modemerk Louis Vuitton haar eerste café en restaurant opent. Het wereldwijd gerespecteerde modemerk Louis Vuitton had al langer plannen om zich in de horecasector te gooien, die nu ook concreet zijn. In Japan openen ‘Le Café […] The post In beeld: Louis Vuitton opent café en restaurant in Japan appeared first on Business AM. [naar artikel]
Elke dag een ander biertje kunnen drinken, zelfs in een schrikkeljaar. Dat is het motto van Peter De Clerck (52), bezieler van Bier Central. De horecaondernemer hoopt eind dit jaar zijn vierde café-brasserie te openen op de Grote Markt van Mechelen. Door zijn samenwerking met brouwerij Het Anker kan hij die uitbaten in het vroegere pand van De Met. De brouwerij werkt ook aan een nieuwe toekomst voor het naastgelegen Ankercafé. [naar artikel]
The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]
Sterrenchef Benoit Dewitte opent samen met broer Bernard een gloednieuw restaurant in Han-sur-Lesse, vlakbij de bekende toeristische trekpleister de Grotten van Han. “De streek ligt mij na aan het hart”, zegt de sterrenchef in een persbericht. “Ik heb er zelf ooit nog stage gelopen in een restaurant.” [naar artikel]
Fastfoodketen McDonald’s opent eind dit jaar een restaurant op de Aarschotsesteenweg in Lier, waar nu het gebouw van NRG Fitness staat. McDonald’s deelt de nieuwbouw trouwens met het fitnesscenter. [naar artikel]
Een grootschalige brouwerij, die de oudste ter wereld zou kunnen zijn, is in Egypte ontdekt door een Egyptisch-Amerikaans team. De brouwerij is gevonden in Abydos, een 'heilige' stad in het zuiden van Egypte waar veel herdenkingstempels voor farao's staan en waar de eerste farao's begraven werden. Gedacht wordt dat de brouwerij meer dan 5.000 jaar oud is en dat het bier gebruikt werd bij de koninklijke rituelen. [naar artikel]
Een restaurant beginnen in het pand waar Jeroen Meus het niet kon waarmaken met Würst. Dat is durven. Karel De Clercq (24) gelooft keihard in het pand én in de buurt. “Je kan in de Nederkouter al alles eten, van slaatjes over pizza tot burgers en veggie. Maar een écht restaurant waar je gaat zitten voor een lunch of een diner, dat ontbrak hier nog.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.