Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
22:21 uur

Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen”

Het Laatste Nieuws

13/09/2021 - 14:23

Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Urbanus zingt plots in het Engels in Noorwegen (en dat wist hij zelf niet): “Ik word nu aan die mens gelinkt” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er bestaat nóg een Urbanus. Een Engelstalige uit Noorwegen godbetert. En als je ‘m zoekt op muziekplatformen kom je bij ‘onze’ Urbanus (72) terecht. “Maar ik zing voor zover ik weet niet in ‘t Engels, hier is een vergissing gebeurd”, laat de zanger ons weten. Hij laat de situatie onderzoeken door zijn platenfirma. “Dat internet tegenwoordig... Het geeft miljarden mogelijkheden om iemand te kloten, hé.”
  [naar artikel]
 2. Urbanus heeft muzikale dubbelganger in Noorwegen: “Als die mens nu wereldberoemd wordt, ben ik blij aan hem gelinkt te zijn” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er bestaat nòg een Urbanus. Een Engelstalige uit Noorwegen godbetert. En als je ‘m zoekt op muziekplatformen kom je bij ‘onze’ Urbanus (72) terecht. “Maar ik zing voor zover ik weet niet in ‘t Engels, hier is een vergissing gebeurd.” Hij laat de situatie onderzoeken door zijn platenfirma, maar juridische stappen onderneemt hij voorlopig niet. “Dat internet tegenwoordig... het geeft miljarden mogelijkheden om iemand te kloten, hé.”
  [naar artikel]
 3. Urbanus wordt letterlijk van zijn stoel geblazen in ‘The Best Of’: “Dat trok op niks!” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op dinsdag 14 september eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem.
  [naar artikel]
 4. Urbanus schrijft opiniestuk over humor, racisme en censuur: “Zolang de waarheid wordt verdoezeld, zegeviert de argwaan” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Komiek Urbanus (71) was vorige week maandag te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Enkele...
  [naar artikel]
 5. Urbanus mengt zich in het debat rond humor/racisme/censuur: “Zolang de waarheid wordt verdoezeld, zegeviert de argwaan” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Komiek Urbanus (71) was vorige week maandag te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Enkele...
  [naar artikel]
 6. Bompa’s in ‘Belgium’s got talent’ blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’: “Zelfs bij VTM wisten ze van niets” (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers. “Dat soort humor, dat zie je niet vaak meer.”
  [naar artikel]
 7. Komt er een nieuwe samenwerking tussen Urbanus en Stijn Coninx? (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus wordt dit jaar 70 en viert dat met de film ‘Urbanus: de Vuilnisheld’. Geen logisch vervolg op de kaskrakers ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’, maar...
  [naar artikel]
 8. Urbanus over ouder worden en de woke-cultuur: “Ik ben niet elke seconde van mijn leven een lapzwans, hé” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Op mijn nieuwe plaat ga ik proberen dat onnozele weer wat meer te accentueren.” Urbanus (72) voelt dat de leeftijd, net als de dood van zijn moeder, hem serieuzer heeft gemaakt. En de woke-cultuur, die speelt hem toch ook parten, klinkt het in dit gesprek over stoute humor, lange tenen en al fietsend leren. “Als je nu mijn shows van vroeger bekijkt, lijk ik wel een barbaar.”
  [naar artikel]
 9. Urbanus schreef autobiografie: “In mijn familie werd véél gelachen. In de eerste plaats met onze eigen miserie” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij had het tien jaar geleden al eens geprobeerd met een ‘spookschrijver’, maar dat klikte niet. En dus maakte Urbanus van de lockdown gebruik om zijn levensverhaal zélf op te schrijven. ‘En Van Waar Dit Allemaal Komt’ is qua anekdotes per strekkende meter geheid een nieuw wereldrecord. Zijn oudste dochter verzorgde de layout, echtgenote Nadine deed de eindredactie. “Het is een dik boek, 512 bladzijden, ik heb dan ook veel meegemaakt in mijn leven. Maar als mijn vrouw de schrijffouten er niet had uitgehaald, waren het 900 pagina’s geweest.”
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Urbanus stelt zijn animatiefilm “Urbanus de Vuilnisheld” voor (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus heeft een animatiefilm gemaakt: “Urbanus de Vuilnisheld”. De stripheld Urbanus wordt daarin verliefd op juf Pussy en redt zijn gemeente...
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Meneer Spaghetti, wereldberoemd behalve in Nederland: “Bent u Urbanus?” (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond in ‘Holland-België’ maakt Koen Crucke zijn opwachting. Bij ons is hij beter bekend als “Meneer Spaghettiiiii”, uit ‘Samson’. De...
  [naar artikel]
 12. Urbanus bundelt zijn leven in autobiografie: “Ik ben een wandelende anekdote” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus (72) heeft een boek geschreven over zichzelf, met als titel ‘En van waar dit allemaal komt’. Het is een bloemlezing van anekdotes uit zijn leven geworden. En dat zijn er volgens hem heel wat: “Ik ben een wandelende anekdote en ik moest ze eens op papier zetten.” Ook verhalen uit zijn leven voor hij de beroemdste komiek van Vlaanderen werd, komen aan bod. Mede daardoor is het een dikke turf van 512 pagina’s geworden, waarin je ook te weten komt waarom hij nu juist komiek is geworden.
  [naar artikel]
 13. Passage Urbanus in ‘De Afspraak' zorgt voor ophef: “Niet relevant wat een witte oudere komiek te zeggen heeft over racisme” (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagavond was komiek Urbanus (71) te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Z'n...
  [naar artikel]
 14. De zeven geboden van Urbanus (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Ik heb geen schrik van God. Zijn boek is dikker en heeft een grotere oplage. Hij zal niet rap reclameren.” Urbanus (72) kent zijn plek in de wereld. In zijn autobiografie ‘En van waar dit allemaal komt’ - een turf van 512 bladzijden - deelt de peetvader van de Vlaamse comedy grappen, maar ook levenslessen.
  [naar artikel]
 15. Voormalig Anderlecht-assistent Craig Bellamy openhartig over depressie: “Mijn dochtertje herkende me niet, waarop ik begon te wenen” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het monster heeft weer toegeslagen.” Met die woorden kondigde Vincent Kompany vorige maand aan dat zijn assistent Craig Bellamy (42) Anderlecht zou verlaten. De Welshman kampt opnieuw met een depressie. Bij de ‘Daily Mail’ praat hij openhartig. “Het is geen zwakte, het is normaal om het soms moeilijk te hebben.”
  [naar artikel]
 16. Influencer Luna Stevens openhartig in ‘De Cooke & Verhulst show’: “Ik voel me schuldig voor het negatieve zelfbeeld” (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Uit onderzoek blijkt dat een op de drie meisjes een negatief zelfbeeld heeft door alle ‘perfecte’ foto’s die ze zien op Instagram. Influencer Luna Stevens vertelt openhartig in De Cooke & Verhulst show dat ze zich daar soms schuldig om voelt. Maar ze heeft ook wat raad voor jonge meisjes: “Je kiest zelf wie je volgt.”
  [naar artikel]
 17. Voormalig Anderlecht-assistent Craig Bellamy openhartig over depressie en vertrek bij paars-wit: “Mijn dochtertje herkende me niet, waarop ik begon te huilen” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het monster heeft weer toegeslagen.” Met die woorden kondigde Vincent Kompany vorige maand aan dat zijn assistent Craig Bellamy (42) Anderlecht zou verlaten. De Welshman kampt opnieuw met een depressie. Bij de ‘Daily Mail’ praat hij openhartig. “Het is geen zwakte, het is normaal om het soms moeilijk te hebben.”
  [naar artikel]
 18. Niels Destadsbader legt zijn ziel bloot: “Ik zou niet kunnen vallen op iemand die in mijn schaduw leeft” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met ‘Sterker’ heeft Niels Destadsbader (33) opnieuw een heel persoonlijke plaat gemaakt. Aan de hand van de liedjes daarop vertelt hij openhartig over z’n deelname aan ‘De Slimste Mens’, zijn relatie, zijn biologische klok en het uitgaansleven. “Tot eind november ga ik geen alcohol meer drinken.”
  [naar artikel]
 19. Tim getuigt over de impact van ‘Temptation Island’: “Ik kreeg doodsbedreigingen” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’-oudgediende Tim ‘Timtation’ Wauters en huidige deelneemster Shallie Abbiusi blikten in ‘De Cooke & Verhulst Show’ terug op hun deelname aan ‘de ultieme relatietest’. “Ik kreeg doodsbedreigingen”, aldus Tim.
  [naar artikel]
 20. Urbanus bundelt zijn leven in autobiografie van 512 pagina’s, “Ik ben een wandelende anekdote” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus heeft een boek geschreven over zichzelf, een autobiografie met als titel “En van waar dit allemaal komt”. Een bloemlezing van anekdotes uit zijn leven. En dat zijn er volgens hem heel wat: “Ik ben een wandelende anekdote en ik moest het eens op papier zetten.” Ook verhalen uit zijn leven voor hij de wereldberoemdste komiek van Vlaanderen werd, komen aan bod. Hij heeft het zelf geschreven, met de hulp van z’n vrouw en dochter. Een dikke turf van 512 pagina’s is het geworden, en je komt ook te weten waarom hij nu juist komiek is geworden.
  [naar artikel]
 21. De Belg in de ‘Stones-familie’: “Charlie wist beter dan ik waar je in Oostende de beste ‘tomate crevettes’ kon eten” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Charlie was de droge pees in de Stones en zulke mensen worden heel oud. Dacht iedereen. Ook de andere bandleden. De Stones, dat is een broederschap, een familie. Nu zijn ze hun peetvader kwijt, de cement van de band is weg.” Daniel Gardin (70), voormalig concertorganisator en archivaris, is de enige Belg die zich met recht en reden tot de ‘inner circle’ van de grootste rockband ooit mag rekenen. “Charlie was de belichaming van minzaamheid. Altijd klaar voor een babbel, immer de gentleman met die typisch Britse humor. Hij wist beter dan ik in welk restaurant in Oostende je de beste ‘tomate crevettes’ kon eten.”
  [naar artikel]
 22. Sex Education in Vlaanderen, jongeren klappen openhartig uit het bed: “Van papa leerde ik zelfs verschillende standjes - de een of de ander vanboven of op z’n hondjes” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Netflix-reeks ‘Sex Education’, aan haar derde seizoen toe, is razend populair. Al was het maar omdat de hoofdrolspelers - leerlingen op een middelbare school - het aldoor over erotische fantasieën en orale seks hebben. Kijk er niet van op, ook Vlaamse tieners weten wat waar moet: “14- en 15-jarigen weten al heel goed wat pijpen, masturbatie of squirten is.” Onze eigen jeugd openhartig over seksuele voorlichting, en hùn doen en laten tussen de lakens. “Voor fetisjen is er nog veel te weinig aandacht.”
  [naar artikel]
 23. Giani en Hanne als Duo Legato in ‘Belgium’s Got Talent’: “Er wordt vaak neerbuigend gedaan over ‘circusvolk’” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Peeters is fan van de ‘husky voice’ van Fransman Giani Giordano (24), Ruth Beeckmans stond versteld van de explosieve luchtacrobatie van Hanne Coeckelbergs (24). Samen ­bundelt dit koppel z’n krachten in ‘Belgium’s Got Talent’ als Duo Legato. “We leerden elkaar kennen in een Zwitsers circus”, klinkt het. “En ja, de vonk is meteen overgeslagen. We hebben daardoor wel een moeilijke keuze moeten maken.”
  [naar artikel]
 24. Ingeborg over liefde en leven: “Koen Wauters was ooit het alibi voor een van onze stiekeme afspraakjes” (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  En plots is Ingeborg Sergeant (55) weer overal: vanaf deze week zetelt ze in de jury van ‘K2 Zoekt K3’ en binnenkort is ze te gast in ‘Het Huis’ bij Eric Goens. Opvallend: zo luid als ze op het scherm kan zijn, zo ingetogen is ze vaak ernaast. Die gespletenheid heeft diepe wortels, zo blijkt. “Ik kwam er alleen omdat mijn zusje gestorven is, ik was het ‘troostkindje’. Daardoor balanceer ik tussen uitersten”, zegt ze in een openhartig gesprek over haar jeugd, haar zoon, spiritualiteit en de liefde van haar leven. “Mijn trouwring? Die heb ik in een opwelling op een berg achtergelaten.”
  [naar artikel]
 25. Adriaan Van den Hoof bundelt 14 jaar humor in compilatieshow: “Zelfs op straat verwachten mensen dat ik grappig ben” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij staat 14 jaar op de planken en is zopas aan zijn laatste jaar op tram vier begonnen. En dan blikt een mens al eens terug. Vanaf vanavond staat Adriaan Van den Hoof (49) op het podium met z’n - door corona uitgestelde - compilatieshow ‘’t Zal schoon zijn als het af is’. In tijden waar humor steeds gevoeliger ligt en de woke-cultuur oprukt, wil de comedian ongeremd moppen blijven tappen. “Soms heb ik het gevoel dat ik me voor alles moet verantwoorden.”
  [naar artikel]
 26. ‘The Best Of Axelle Red’: “Mijn emoties namen het over” (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In ‘The Best Of’ op VTM toont Axelle Red (53) zich van een andere kant. “Ik kan er niet goed tegen als mensen wenen op tv”, zegt ze, “maar nu ben ik een van hen.”
  [naar artikel]
 27. In La Plantade, de B&B van Luc en Elena Vermeersch in Frankrijk: “Veel onzekerheid door ‘pass sanitaire’” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps. Maar hoe is het deze zomer? Luc (65) en Elena (50) Vermeersch ontvangen nu vooral Belgen in La Plantade, hun chambres en table d’hôtes in de Provence des Papes, maar merken voorzichtigheid bij toekomstige gasten. “Overal op café, terrassen en restaurant gecontroleerd worden op je ‘pass sanitaire’ is een obstakel.”
  [naar artikel]
 28. Van een heavy metal klassieker tot een romantisch duet: dit was ‘The Best Of’ Urbanus (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren werd de muziek van Urbanus (72) geëerd in ‘The Best Of’. Klassiekers zoals ‘Bakske Vol Met Stro' en ‘Madammen Met Een Bontjas’ werden in een verrassend nieuw jasje gestoken. Slongs Dievanongs, Stan Van Samang, Franky De Smet-Van Damme, The Starlings, Michael Van Peel en William Boeva namen de aartsmoeilijke taak op zich om de nummers van het icoon om te toveren tot een unieke versie.
  [naar artikel]
 29. Vrienden, collega’s en ex schetsen hoe ‘übermacho’ Axel Daeseleire écht is: “Ik was alleszins niet de enige vrouw in zijn leven” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van motard Ben in ‘Flikken’ over Franky Leemans in ‘Team Spirit’ tot Jan Verplancke in ‘Matroesjka’s’. Axel Daeseleire (52) heeft de meest stoere rollen op z’n palmares staan. Maar in de herfst van z’n carrière weet hij vooral te charmeren door z’n gevoelige kant te tonen in ‘Axel Gaat Binnen’. “Axel mag z’n macho-imago graag cultiveren, maar in feite heeft hij een heel klein hartje”, klinkt het in zijn omgeving. “Maar het is wel meer dan eens gebeurd dat hij ons wakker hield met een polonaise met z’n gezelschap in de vroege uurtjes.”
  [naar artikel]
 30. Jill Peeters openhartig over klimaatdepressie: “Ik wilde niet meer wakker worden” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een tijdje geleden leed Jill Peeters (46) aan een klimaatdepressie, hier spreekt ze nu open over met Gert en James in de ‘Cooke & Verhulst Show’. “Ik wou mijn bed niet meer uit”, klinkt het. “Maar ik heb gekozen om te leven.”
  [naar artikel]
 31. Jill Peeters openhartig over klimaatdepressie: “Ik wilde niet meer wakker worden” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een tijdje geleden leed Jill Peeters (46) aan een klimaatdepressie, hier spreekt ze nu open over met Gert en James in de ‘Cooke & Verhulst Show’. “Ik wou mijn bed niet meer uit”, klinkt het. “Maar ik heb gekozen om te leven.”
  [naar artikel]
 32. Stand-upcomedian Jakob Perceval was drugsverslaafd: “Mijn ouders weenden van pure onmacht, omdat ze mij m’n leven zagen wegblowen” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maakte mezelf wijs: ‘Wiet, daar kan ik wel mee leven.’ Maar ik ben er door in de psychiatrie én in de gevangenis beland.” Met ‘Cannabismonoloog’ brengt Jakob Perceval (26) het verhaal van zijn verslaving. Bij het schrijven kreeg hij hulp van z’n vader, theatermaker Peter Perceval (55), ook al had die z’n zoon op het dieptepunt van z’n verslaving laten vallen. “Soms moet je durven zeggen: ‘Los zélf je problemen op.’”
  [naar artikel]
 33. Musicals ‘Mamma Mia!’ en ‘Urbanus’ verplaatst naar 2021 (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De musicals ‘Mamma Mia!’ en ‘Urbanus’ worden definitief uitgesteld tot volgend jaar. Dat heeft productiehuis Deep Bridge bekendgemaakt op z'n...
  [naar artikel]
 34. Zangeres Sophie Ellis-Bextor werd op zeventienjarige leeftijd verkracht: “Ik zei ‘nee’, maar dat maakte niet uit” (26/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse zangeres Sophie Ellis-Bextor (42) scoorde bij ons hits als ‘Murder on the dancefloor' en ‘Crying At The Discotheque’. Nu heeft ze een biografie uit, ‘Spinning Plates’. Daarin vertelt ze openhartig over hoe ze op haar zeventiende verkracht werd.
  [naar artikel]
 35. Viktor Verhulst twijfelde aan een mediacarrière: "De zoon van een bakker kan soms ook geen brood meer zien” (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij telt de dagen af, Viktor Verhulst (27), tot u hem vrijdag aan het werk kan zien in het vernieuwde ‘Temptation Island’ op Play5. Ondertussen schrijft hij in de Zuid-Franse pied-à-terre der Verhulsten scenario’s voor ‘Samson & Marie’ bij elkaar. “Toegegeven, wij leiden een fantastisch leven”, vertelt hij in een openhartig gesprek over leven in luxe, respect voor papa Gert en de afwezigheid van zijn vriendin in Saint-Tropez. “Dat is niet vervelend, ik houd niet van te veel regelmaat.”
  [naar artikel]
 36. Bart (19) staakt audities ‘The Voice’ na deelname ‘K2 zoekt K3’: “Ik kan niet nog eens zo’n kritiek aan” (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat Bart Plysier uit Zedelgem er niet goed van was, van de uitspraken van Gordon na zijn prestatie in ‘K2 zoekt K3’ is een understatement. “Ik was in shock.” Ook al hadden de juryleden in de boxes wel op de knop gedrukt.
  [naar artikel]
 37. Artiesten blikken terug op ‘Tien om te Zien’: “Kylie Minogue was zo klein dat ze een hoger podium kreeg” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag zien we in ‘De Zomer van 199X’ op VTM hoe K3 in 2000 iedereen deed meezingen met ‘Alle Kleuren’. “Blankenberge was toen onze tweede thuis”, blikt ex-K3'tje Kathleen (43) Aerts terug op het optreden en de grote sterren die er passeerden. Daarnaast halen ook andere artiesten van weleer - zoals Filip D’haeze van boysband En Zo en Claudia Decaluwé van Sha-Na - herinneringen op aan hun ‘moment de gloire’: “Het was elke week bang afwachten of we een plekje zouden kregen in de aflevering.”
  [naar artikel]
 38. Bart (19) nam deel aan ‘K2 zoekt K3’ en staakt audities ‘The Voice’ uit angst: “Ik kan niet nog eens zo’n kritiek aan” (26/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Bart Plysier uit Zedelgem niet goed was van de uitspraken van Gordon na zijn prestatie in ‘K2 zoekt K3’ is een understatement. “Ik was in shock.” Ook al hadden de juryleden in de boxes wel op de knop gedrukt.
  [naar artikel]
 39. Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: “Ik zat best met een aantal issues” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Onder Vuur’ en de musical ‘40-45’ met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. “Ik wilde iets helemaal anders gaan doen”, zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen.”
  [naar artikel]
 40. Heeft chimpansee Chita liefdesverdriet, nu zijn ‘vaste vriendin’ geen nauw contact meer mag zoeken? “Een soort van gemis zal hij zeker voelen” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dat beest houdt van mij en ik van hem.” Volgens de abonnee van de Zoo die niet langer nauw contact mag hebben met chimpansee Chita is er sprake van wederzijdse ‘liefde’. “Te kort door de bocht”, zegt Sarah Lafaut, curator zoogdieren van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. “Voor het dier gaat het in deze ‘relatie’ vooral om aandacht, dat is toch nog iets anders dan menselijke liefde.”
  [naar artikel]
 41. Collega’s rouwen om Stefaan Fernande: “Vorige week schreef hij nog een prachtige song” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het plotse overlijden van componist Stefaan Fernande verliest de Vlaamse showbizz een icoon. Hij werd amper 54. Fernande was het brein achter onder meer ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Scars’ van Stan Van Samang, ‘Porselein’ van Yasmine, ‘Düm Tek Tek’ van Hadise en ‘Vuurwerk’ van Camille. Heel wat Vlaamse artiesten, producers, muzikanten en managers reageren dan ook vol ongeloof. “Stefaan gaat zo gemist worden.”
  [naar artikel]
 42. Er komt een musical over Urbanus: “De onnozelste van de eeuw” (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stany Crets (54) gaat een musical over Urbanus (69) regisseren. ‘Urbanus, toneel met liekes’ , wordt ook geschreven Crets. Wie de komiek zal spelen...
  [naar artikel]
 43. “Na anderhalf jaar in onzekerheid mag het eindelijk weer”: opluchting troef bij herneming van hitmusical ‘Mamma Mia!' (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een verplichte coronapauze van anderhalf jaar pikte de hitmusical ‘Mamma Mia!’ afgelopen weekend de draad weer op in de Antwerpse Stadsschouwburg. Als eerste groot zaalevenement. Dat gebeurde niet alleen tot grote opluchting van de cast. Ook het publiek bewees met een lange staande ovatie dat de knaldrang groot is. “Het doet zo’n deugd, dat we weer mogen.”
  [naar artikel]
 44. Lothar uit ‘Blind Getrouwd’ verbreekt z’n verloving: “Ik was niet meer 100% gelukkig bij Kelsey” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dan toch géén huwelijk. Lothar Callaerts (27), bekend van ‘Blind Getrouwd’, en z’n verloofde Kelsey zijn ruim een halfjaar na hun verloving uit elkaar. “Ik was de controle wat kwijt”, verklaart Lothar, die op tv destijds zonder succes gekoppeld werd aan Tatiana ‘Tati’ Rogier, over de pijnlijke breuk. “Kelsey zag dit absoluut niet aankomen.”
  [naar artikel]
 45. Lisa uit ‘Love Island’ haalt uit naar ‘Big Brother’-Nick na stukgelopen romance: “Ik was het beu een geheim te zijn” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nick Kraft, finalist in het meest recente ‘Big Brother’-seizoen, is in ongenade gevallen bij ‘Love Island’-deelneemster Lisa Moerman. Het Playboy-model dacht met Nick de ware gevonden te hebben, maar dat liep met een sisser af. “Ik heb er genoeg van”, klinkt het. Nick zelf is geschrokken van deze uithaal. “Het klopt dat we gedatet hebben, maar van verliefdheid was nooit sprake.”
  [naar artikel]
 46. Jill Peeters openhartig over klimaatdepressie in ‘De Cooke & Verhulst show’: “Ik wou niet meer wakker worden” (07/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een tijdje geleden leed Jill Peeters aan een klimaatdepressie, hier spreekt ze nu open over met Gert Verhulst en James Cooke. “Ik wou mijn bed niet meer uit”, aldus de weervrouw. “Maar ik heb gekozen om te leven.”
  [naar artikel]
 47. Jill Peeters openhartig over klimaatdepressie in ‘De Cooke & Verhulst show’: “Ik wou niet meer wakker worden” (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een tijdje geleden leed Jill Peeters aan een klimaatdepressie, hier spreekt ze nu open over met Gert Verhulst en James Cooke. “Ik wou mijn bed niet meer uit”, aldus de weervrouw. “Maar ik heb gekozen om te leven.”
  [naar artikel]
 48. ‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch scheurt ligamenten: “Ik probeerde iemand anders te redden” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Van den Bosch (37), beter bekend als Zjef uit ‘Familie’, moet enkele weken op krukken lopen na een ongeval op een theaterpodium. “Gelukkig wordt dat op de set van ‘Familie’ creatief opgelost”, zegt hij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.