Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:39 uur

Google gaat cloudgebruikers hun ecologische voetafdruk tonen

Express

13/10/2021 - 20:21

Lees dit artikel: Google gaat cloudgebruikers hun ecologische voetafdruk tonen Google’s cloud-computingafdeling heeft tools onthuld om klanten te helpen hun impact op het milieu te monitoren en te verminderen. Deze stap maakt onderdeel uit van de bredere inspanningen van het bedrijf om klimaatverandering tegen te gaan.  Klanten kunnen nu een koolstofvoetafdrukfunctie gebruiken om de bruto-emissies te zien die gepaard gaan met hun gebruik van het […] Lees dit artikel: Google gaat cloudgebruikers hun ecologische voetafdruk tonen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ecologische voetafdruk van bitcoin even groot als Londen (11/03/2021 - Express)
  De waardestijging van de bitcoin de voorbije periode dreigt ook de ecologische voetafdruk van zijn productie drastisch te doen oplopen. De ontginning van de cryptomunt kan daardoor zelfs evenveel emissies veroorzaken als de volledige Londense metropool. Dat blijkt uit de Bitcoin Energy Consumption Index van de Nederlandse econoom Alex de Vries, die echter betoogt dat […] The post Ecologische voetafdruk van bitcoin even groot als Londen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Topvoetballers hebben een zware ecologisch voetafdruk (19/12/2019 - Express)
  De beste voetbalspelers ter wereld produceren met hun reizen minstens 505 ton koolstofdioxide per jaar. Hun ecologische voetafdruk ligt daarmee ver boven de gemiddelde uitstoot van de algemene bevolking. Dat zegt een studie van wetenschappers aan het Tyndall Centre for Climate Change Research. De onderzoekers keken voor hun studie naar de ecologische voetafdruk van de […] The post Topvoetballers hebben een zware ecologisch voetafdruk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Zo verklein je de ecologische voetafdruk van je interieur (20/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Je neemt herbruikbare zakjes mee naar de supermarkt, engageert je voor initiatievenals ‘mei plastiekvrij’ en elke vrijdag is het bij jou veggiedag. Prima, maar waar moet je nu precies op letten als je de ecologische voetafdruk van je interieur wilt verkleinen?
  [naar artikel]
 4. Google Maps gaat meest ecologische route aanbevelen (30/03/2021 - Express)
  Google zal met zijn kaartendienst Maps binnenkort steeds de meest ecologische route aanbevelen. Dat is een van de vernieuwingen aan de dienst op basis van artificiële intelligentie die het Amerikaanse internetconcern dinsdag heeft aangekondigd. “Binnenkort zal Google Maps standaard de route kiezen met de laagste koolstofvoetafdruk wanneer die route ongeveer dezelfde aankomsttijd heeft als de […] The post Google Maps gaat meest ecologische route aanbevelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Online vergaderen doet ecologische voetafdruk exploderen (23/01/2021 - Knack)
  Online vergaderen zonder webcam bespaart je niet alleen een hoop opruimwerk in huis, het is ook aanzienlijk beter voor de planeet. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek naar de ecologische voetafdruk van dataverkeer.
  [naar artikel]
 6. Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Spring dan eens binnen bij RICO LAB (10/02/2020 - Metro)
  Een lekkere en gezonde voorraadkast, we weten vaak niet waar te beginnen. Bij RICO LAB in Deurne weten ze wél raad. In de buurtwinkel kan je niet alleen terecht voor je lokaal geteelde groenten, maar ook voor ecologische workshops, waaronder ‘Mijn voorraadkast’. Een workshop waarbij je te weten komt wat je allemaal in huis nodig hebt om op elk moment een lekkere en degelijke maaltijd op tafel te toveren. Lees ook : Mensen in armoede hebben lagere ecologische voetafdruk Het bericht Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Spring dan eens binnen bij RICO LAB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Eerste moderne mensen in Europa hadden grotere ecologische voetafdruk dan neanderthalers (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de moderne mens een aanzienlijke ecologische voetafdruk heeft, is bekend. Maar ook onze eerste voorouders in Europa brachten 40.000 jaar...
  [naar artikel]
 8. 18 IN 18: Houden jongeren rekening met hun ecologische voetafdruk? (12/10/2018 - VRT NWS)
  In de online videoreeks 18 IN 18, een samenwerking tussen Studio Brussel en VRT NWS, vertellen 18 jonge mensen die zondag voor het eerst gaan stemmen ons wat hen bezighoudt. Proberen ze rekening te houden met hun ecologische voetafdruk? Kopen ze bewust wat ze eten? Denken ze dat zij de wereld kunnen veranderen?
  [naar artikel]
 9. Google Maps gaat ook meest duurzame route tonen (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Google Maps gaat ook meest duurzame route tonen Google Maps, dat de gebruiker normaal de snelste route tussen twee punten laat zien, zal voortaan ook de meest duurzame route tonen. Dat is die waar men het minste brandstof verbruikt, rekening houdend met onder meer de drukte op de weg. Deze nieuwe applicatie wordt ingevoerd in de VS en vanaf volgend jaar ook in […] Lees dit artikel: Google Maps gaat ook meest duurzame route tonen
  [naar artikel]
 10. Zo verklein je je ecologische voetafdruk en bespaar je nog geld ook (29/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  29 juli is dit jaar Earth Overshoot Day, de dag waarop we alle natuurlijke hulpbronnen en voedsel die de aarde in twaalf maanden kan produceren hebben opgebruikt. Als we nu nog bij produceren - wat we zeker gaan doen - plegen we roofbouw. Om daaraan te verhelpen, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Wij geven tips, die nog eens goed zijn voor jouw portemonnee ook.
  [naar artikel]
 11. Canadese teerzanden presenteren plan voor de afbouw van hun ecologische voetafdruk (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Canadese teerzanden presenteren plan voor de afbouw van hun ecologische voetafdruk De uitbaters van de Canadese teerzanden zien in de opvang en opslag van koolstofdioxide een mogelijkheid om de internationale klimaatdoelstellingen te respecteren zonder hun activiteiten te moeten afbreken. Dat staat in het project ‘Oil Sands Pathways to Net Zero’ dat de vijf grootste uitbaters van de Canadese teerzanden – Canadian Natural Resources, Cenovus Energy, Imperial […] Lees dit artikel: Canadese teerzanden presenteren plan voor de afbouw van hun ecologische voetafdruk
  [naar artikel]
 12. Deze game wijst u op uw ecologische voetafdruk: “Je kunt je plaats veroveren op de planeet, maar ze duwt vanaf nu terug” (12/02/2019 - De Morgen)
  In de nieuwste uitbreiding voor videogame Civilization krijgen de beslissingen van de speler ineens ook een ecologische impact. Het volgt op een lange traditie waarin simulatiegames inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen, en verbanden tonen die zelfs kunnen leiden tot een verbeterd inzicht bij de speler.
  [naar artikel]
 13. “Insecten eten is gezond én goed voor ecologische voetafdruk” (17/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eetbare insecten zijn een volwaardig en gezond voedingsmiddel en hebben bovendien in vergelijking met vlees ook een veel kleinere ecologische voetafdruk. “Ze stoten immers amper broeikasgassen uit en vergen weinig water en ruimte. Je kan ze dus heel wat milieuvriendelijker kweken dan bijvoorbeeld runderen.” Dat stelt de Leuvense hoogleraar en microbiologe Leen Van Campenhout in Campuskrant.
  [naar artikel]
 14. “Insecten eten is gezond én goed voor ecologische voetafdruk” (17/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Eetbare insecten zijn een volwaardig en gezond voedingsmiddel en hebben bovendien in vergelijking met vlees ook een veel kleinere ecologische voetafdruk. “Ze stoten immers amper broeikasgassen uit en vergen weinig water en ruimte. Je kan ze dus heel wat milieuvriendelijker kweken dan bijvoorbeeld runderen.” Dat stelt de Leuvense hoogleraar en microbiologe Leen Van Campenhout in Campuskrant.
  [naar artikel]
 15. Online shoppen is lang niet altijd de slechtste ecologische keuze (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe studie over online shoppen en de ecologische impact ervan geeft aan dat de ecologische voetafdruk van wie vanachter zijn of haar...
  [naar artikel]
 16. Ecologische voetafdruk groeit trager dan economie en bevolking (24/08/2016 - De Redactie)
  Uit een nieuwe studie blijkt dat de ecologische voetafdruk van de mens wereldwijd trager groeit dan de economie en de bevolking. Toch blijft de impact van de mens op het milieu groot.
  [naar artikel]
 17. Bijna 4 op 10 Belgen is bereid om vakantie aan te passen voor ecologische voetafdruk (04/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In België zijn 38 procent of bijna 4 op 10 mensen bereid om hun vakantiewijze aan te passen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, dat blijkt uit de 19de Vakantiebarometer van Europ Assistance. Er gaan deze zomer ook meer Belgen op vakantie, terwijl het budget lichtjes daalt.
  [naar artikel]
 18. Niemand ziet hoe piepklein de ecologische voetafdruk van mensen in armoede is (11/12/2019 - De Morgen)
  Ze rijden in een oude auto en hun woonst is slecht geïsoleerd, maar niemand ziet hoe piepklein de ecologische voetafdruk van mensen in armoede is. Ondertussen grijpen ze naast de voordelen van klimaatactie of draait die soms in hun nadeel uit. ‘Het gevoel van onrechtvaardigheid is groot’, klinkt het bij Steunpunt Armoedebestrijding.
  [naar artikel]
 19. Ecologische voetafdruk vliegtuigreiziger op één jaar ruimschoots verdubbeld (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ecologische voetafdruk vliegtuigreiziger op één jaar ruimschoots verdubbeld Een vliegtuigpassagier heeft vorig jaar gemiddeld twee keer zoveel emissies veroorzaakt dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse transportspecialist Michael Sivak. Voor die plotse toename kunnen volgens Sivak verschillende verklaringen worden gegeven, maar die kunnen zelf wel allemaal aan de uitbraak van de coronacrisis worden gelinkt. “Door de uitbraak van […] Lees dit artikel: Ecologische voetafdruk vliegtuigreiziger op één jaar ruimschoots verdubbeld
  [naar artikel]
 20. Vandaag Earth Overshoot Day: zo verklein je je ecologische voetafdruk en bespaar je geld (29/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  29 juli is dit jaar Earth Overshoot Day, de dag waarop we alle natuurlijke hulpbronnen en voedsel die de aarde in twaalf maanden kan produceren hebben opgebruikt. Als we nu nog bij produceren - wat we zeker gaan doen - plegen we roofbouw. Om daaraan te verhelpen, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Wij geven tips, die nog eens goed zijn voor jouw portemonnee ook.
  [naar artikel]
 21. Atlas Copco investeert bijna een miljoen om ecologische voetafdruk in Hoeselt te verkleinen (12/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Atlas Copco heeft in Hoeselt 900.000 euro geïnvesteerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het energieverbruik en de CO2-uitstoot zijn zo met 34 procent gedaald. De investering bewijst dat het Zweedse beursgenoteerde moederbedrijf het goed meent met het distributiecentrum in Hoeselt en de werkgelegenheid opnieuw verankert voor de langere termijn.
  [naar artikel]
 22. Bijna 4 op 10 Belgen zijn bereid om vakantie aan te passen voor ecologische voetafdruk (04/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In België zijn bijna 4 op de 10 mensen bereid om hun vakantie aan te passen als dat hun ecologische voetafdruk verkleint. Dat blijkt uit de 19de Vakantiebarometer van Europ Assistance. Er gaan deze zomer ook meer Belgen op vakantie, terwijl het budget lichtjes daalt.
  [naar artikel]
 23. Nederlandse studie: ‘Geconnecteerde auto leidt tot kleinere ecologische voetafdruk’ (01/12/2020 - Express)
  De introductie van geconnecteerde wagens kan de uitstoot van het autoverkeer met meer dan 20 procent verminderen. Dat zegt een... The post Nederlandse studie: ‘Geconnecteerde auto leidt tot kleinere ecologische voetafdruk’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Klimaatstrijd Antwerpen: inwoners helpen de ecologische voetafdruk van hun gemeente te verkleinen via app (06/06/2018 - VRT NWS)
  Eind maart lanceerde de provincie Antwerpen de Klimaatstrijd, een campagne waarin de inwoners van alle Antwerpse gemeentes kunnen helpen de ecologische voetafdruk van hun gemeente te verkleinen . Via een app, For Good, kunnen de inwoners verschillende uitdagingen aangaan die de CO2-uitstoot in hun gemeente verminderen.
  [naar artikel]
 25. Dankzij deze app kan je je ecologische voetafdruk verkleinen (19/09/2020 - Metro)
  Heel wat mensen zijn zich steeds meer bewust van de impact die hun levenswijze heeft op het milieu. Je dieet, je transportwijze, je reisgedrag, je kledingaankopen… Het zijn allemaal factoren die een invloed hebben op je ecologische voetafdruk. Natuurlijk kan je op eigen initiatief je gedrag aanpassen, maar wat hulp is altijd welkom. Die hulp komt er in de vorm van een handige app, Klima. Door enkele simpele vragen te beantwoorden kom je er in de kortste keren achter hoe groot jouw ecologische voetafdruk precies is, maar daar houdt het niet op. Abonnement Klima voorziet je namelijk ook van handige tips zodat jij aan de slag kan met het verkleinen van die voetafdruk. Dat kan door bijvoorbeeld minder vaak het vliegtuig te nemen of door je vleesconsumptie te verlagen. Nog een handigheidje aan de app: je kan een abonnement nemen, waardoor Klima voor jou je CO2-uitstoot combineert. Dat doen ze door geld te doneren aan onder andere herbebossingsprojecten, onderzoeksinstituten en groene energie-initiatieven. Voorlopig is de app nog enkel beschikbaar in een beta-versie waarvoor je je op de wachtlijst kan zetten, maar wij voorspellen alvast dat de lancering een succes zal zijn. Lees ook : TIPS & TRENDS. De leukste tweedehandswinkeltjes voor Second Hand September Het bericht Dankzij deze app kan je je ecologische voetafdruk verkleinen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Ook Matchbox wil de ecologische voetafdruk van zijn wagenpark verkleinen (15/04/2021 - Express)
  Speelgoedmaker Matchbox, fabrikant van miniatuurwagens, brengt in de loop van volgend jaar een model van de Tesla Roadster op de markt. Die wagen staat daarbij symbool voor de overstap naar een duurzame economie die ook Matchbox, onderdeel van de Amerikaanse speelgoedgroep Mattel, wil maken. Daarbij zullen niet alleen schaalmodellen van hybride en elektrische wagens de […] The post Ook Matchbox wil de ecologische voetafdruk van zijn wagenpark verkleinen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Steeds meer Vlaamse consumenten bekommerd om hun ecologische voetafdruk (12/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Steeds meer Vlaamse consumenten staan stil bij hun ecologische voetafdruk. Zo vindt 22,1 procent zichzelf in staat om milieuvriendelijke beslissingen te nemen en staat voor 21,2 procent het belang van een milieuvriendelijke levensstijl buiten kijf. Consumenten die op geen enkele manier wakker liggen van de gevolgen van hun dagelijkse keuzes op het milieu, vormen met 12,8 procent een kleine minderheid. Dat blijkt uit een studie over milieuverantwoorde consumptie van het Vlaamse Departement Omgeving.
  [naar artikel]
 28. Google Maps raadt binnenkort meest ecologische route aan (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Google zal met zijn kaartendienst Maps binnenkort steeds de meest ecologische route aanbevelen. Dat is een van de vernieuwingen aan de dienst op basis van artificiële intelligentie die het Amerikaanse internetconcern dinsdag heeft aangekondigd.
  [naar artikel]
 29. Google Maps raadt binnenkort meest ecologische route aan (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google zal met zijn kaartendienst Maps binnenkort steeds de meest ecologische route aanbevelen. Dat is een van de vernieuwingen aan de dienst op basis van artificiële intelligentie die het Amerikaanse internetconcern vandaag heeft aangekondigd.
  [naar artikel]
 30. Google Maps raadt binnenkort meest ecologische route aan (30/03/2021 - De Morgen)
  Google zal met zijn kaartendienst Maps binnenkort steeds de meest ecologische route aanbevelen. Dat is een van de vernieuwingen aan de dienst op basis van artificiële intelligentie die het Amerikaanse internetconcern vandaag heeft aangekondigd.
  [naar artikel]
 31. Voorrang aan een lage ecologische voetafdruk (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Een huisdier is veel slechter voor het klimaat dan we denken: zo groot is hun voetafdruk (05/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Seizoensgroenten kopen, vaker de fiets nemen en de verwarming een graadje lager zetten. Alle beetjes helpen om het klimaat te redden. Maar wat we vaak vergeten is de ecologische voetafdruk van onze hond of kat. En die is volgens onderzoekers een stuk groter dan we denken.
  [naar artikel]
 33. Zo groot is de ecologische pootafdruk van jouw hond of kat (05/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Seizoensgroenten kopen, vaker de fiets nemen en de verwarming een graadje lager zetten. Alle beetjes helpen om het klimaat te redden. Maar wat we vaak vergeten is de ecologische voetafdruk van onze hond of kat. En die is volgens onderzoekers een stuk groter dan we denken.
  [naar artikel]
 34. Belgische ecologische voetafdruk op vijf na grootste ter wereld (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Daarom had de eerste mens ook al een zware ecologische voetafdruk (24/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dat we met onze voedings- en reisgewoontes mee verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering baart ons zorgen. Maar uit Belgisch onderzoek blijkt nu dat de eerste moderne mens 40.000 jaar geleden al meteen een zware ecologische stempel zette.
  [naar artikel]
 36. Daarom had de eerste mens ook al een zware ecologische voetafdruk (24/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat we met onze voedings- en reisgewoontes mee verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering baart ons zorgen. Maar uit Belgisch onderzoek blijkt nu dat de eerste moderne mens 40.000 jaar geleden al meteen een zware ecologische stempel zette.
  [naar artikel]
 37. Na iets zuiniger coronajaar stijgt onze ecologische voetafdruk opnieuw met 6,6 procent (29/07/2021 - VRT NWS)
  Vandaag is het Earth Overshoot Day. Het is een symbolische dag om aan te tonen dat vanaf nu de grondstoffen van de aarde voor dit jaar uitgeput zijn. Vorig jaar viel het bijna een maand later door de coronapandemie. Ook in 2019 viel Earth Overshoot Day op 29 juli.
  [naar artikel]
 38. Google Maps lanceert bijzondere functie voor milieubewuste weggebruikers (31/03/2021 - Metro)
  Google zal met zijn kaartendienst Maps binnenkort steeds de meest ecologische route aanbevelen. Dat is een van de vernieuwingen aan de dienst op basis van artificiële intelligentie die het Amerikaanse internetconcern dinsdag heeft aangekondigd. “Binnenkort zal Google Maps standaard de route kiezen met de laagste koolstofvoetafdruk wanneer die route ongeveer dezelfde aankomsttijd heeft als de snelste rout”», zegt Dane Glasgow van Google Maps. “In gevallen waarbij de milieuvriendelijke route de aankomsttijd aanzienlijk zou kunnen verhogen, laten we je de relatieve CO2-impact van de routes zien, zodat je kan kiezen.” Wie altijd de snelste route wil, kan dat aangeven bij de voorkeuren in de instellingen. Hellingsgraad Om de nieuwe dienst te kunnen aanbieden, werkte het bedrijf samen met het National Renewable Energy Lab van het Amerikaanse ministerie van Energie. De functie houdt rekening met onder meer de hellingsgraad van wegen en vertragingen van files. In de eerste plaats zal de nieuwe functionaliteit “later dit jaar” in de Verenigde Staten beschikbaar worden gesteld in de apps op zowel Android als iOS. Een wereldwijde uitrol volgt later. Lees ook : Dankzij deze app kan je je ecologische voetafdruk verkleinen Het bericht Google Maps lanceert bijzondere functie voor milieubewuste weggebruikers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Doctoraat: "Online shoppen is lang niet altijd de slechtste ecologische keuze" (31/10/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe studie over online shoppen en de ecologische impact ervan geeft aan dat de ecologische voetafdruk van wie vanachter zijn of haar computer een aankoop doet en die thuis laat leveren, het beste CO2-rapport kan voorleggen. Wie eerst met de auto verschillende winkels afschuimt om zich te informeren en dan alsnog online koopt en laat leveren, is dan weer heel slecht bezig voor het milieu.
  [naar artikel]
 40. Dieetkeuze heeft grote invloed op ecologische voetafdruk (10/11/2016 - Express)
  De impact van de dieetkeuze op het leefmilieu mag niet worden onderschat. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Technology Sydney. Een verschuiving naar een plantendieet zou volgens de onderzoekers een interessante oplossing kunnen aanreiken om de ecologische voetafdruk van de mens te verkleinen en een duurzaam beheer van de wereldwijde voorwaarden fosfor, een cruciale grondstof voor de landbouw, te kunnen garanderen. Opgemerkt wordt onder meer dat één kilogram fosfor kan worden gebruikt voor de productie van 16 kilogram rundvlees enerzijds of 3.333 kilogram aardappelen anderzijds. “Een verschuiving in het dieet is mogelijk een onderschat instrument om de ecologische voetafdruk van de mens te verkleinen,” zegt onderzoeksleider Geneviève Metson, professor duurzame landbouw aan de University of Technology Sydney. “Fosfor is een grondstof die steeds schaarser wordt en de landbouw voor grote problemen stelt. De sector heeft het product immers nodig als meststof om de productiviteit van de teelten op peil te houden.” Duurzaamheid De onderzoekers merken op dat teelten enerzijds kunnen worden gebruikt voor onmiddellijke menselijke consumptie, maar ook als voedsel voor dieren een onderdeel van de voedselketen kunnen zijn. Die activiteiten hebben echter verschillende voorraden fosfor nodig. Een verschuiving in het dieet kan volgens de onderzoekers dan ook een belangrijke impact hebben op het gebruik van fosfor en de ecologische voetafdruk. “Wanneer de bevolking van een stad naar een plantaardig dieet zou overstappen, zouden de emissies van fosfor – die een negatieve impact kunnen hebben op onder meer de kwaliteit van de watervoorraden – met 8 procent toenemen,” geeft professor Metson toe. “Anderzijds kon worden vastgesteld dat de ecologische voetafdruk van de stadsbewoners met 72 procent zou inkrimpen. Die cijfers geven aan dat het dieet van de mens een belangrijk onderdeel kunnen zijn van een planning voor een duurzame voedselcyclus.” (mah) The post Dieetkeuze heeft grote invloed op ecologische voetafdruk appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 41. Is planepooling het eufemisme van het jaar? (03/12/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister Zuhal Demir gaat ‘planepoolen’ om haar ecologische voetafdruk te beperken. Veel indruk lijkt ze daarmee niet te maken. ‘In de zakenluchtvaart gebeurt dat al langer, maar voor de ecologie? Mijn voeten.’
  [naar artikel]
 42. Red de wereld in tien stappen (09/04/2019 - De Morgen)
  Steven Vromman leeft als Low Impact Man met een minimale ecologische voetafdruk. Hij reist het land rond om zijn ervaringen te delen. (www.lowimpactman.be) Na een druk leven met veel werken en consumeren sloeg Vromman drie jaar geleden een nieuwe weg in: voortaan leven met een zo klein mogelijke impact op het milieu. 'Het is mogelijk om goed te leven met minder voetafdruk en meer geluk.'
  [naar artikel]
 43. Huisdieren hebben meer impact op milieu dan we denken: enig idee van de ecologische pootafdruk van uw hond? (05/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt Seizoensgroenten kopen, vaker de fiets nemen en de verwarming een graadje lager zetten. Alle beetjes helpen om het klimaat te redden. Maar wat we vaak vergeten, is de ecologische voetafdruk van onze hond of kat. En die is volgens onderzoekers een stuk groter dan we denken.
  [naar artikel]
 44. Google Maps gaat nu ook meest duurzame route tonen (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google Maps, dat de gebruiker de snelste route tussen twee punten laat zien, zal voortaan ook de meest duurzame route tonen. Dat is die waarlangs je het minste brandstof verbruikt, rekening houdend met onder meer de drukte op de weg. De nieuwe applicatie wordt ingevoerd in de VS en vanaf volgend jaar ook in Europa.
  [naar artikel]
 45. Dankzij dit platform compenseer je je ecologische voetafdruk met één klik (12/08/2020 - Metro)
  Ecologie is een thema dat steeds meer aan belang wint. We beginnen ons als maatschappij te realiseren dat we actie moeten ondernemen als we onze planeet leefbaar willen houden. Sommigen onder ons dragen actief hun steentje bij aan het milieu door bijvoorbeeld bewust geen auto te hebben, door afval op te ruimen, door minder vlees te eten… De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Toch zijn er nog veel mensen die niet actief bezig zijn met het milieu. Niet omdat ze per se extra vervuilend willen zijn, maar meer omdat ze geen zin hebben om de moeite erin te steken. Behoord jij tot die laatste categorie, dan is Tapio wellicht iets voor jou. Particulieren en bedrijven Het Belgische platform Tapio werd opgericht door Louis Collinet en Nathan Clarke en wil een makkelijke manier aanbieden om je ecologische voetafdruk te compenseren. Een Europeaan stoot op jaarbasis gemiddeld 9 ton CO2 uit – niet niks, dus een beetje compensatie is wel op z’n plaats. Dat kan bijvoorbeeld door bomen aan te planten die vervolgens de door jou uitgestoten CO2 weer opnemen. Zoals gezegd zijn er heel wat mensen die hier liever niet alt te veel moeite in steken en daarom doet Tapio al het werk voor jou. Via de website kan je aan de hand van een aantal gegevens (zoals je vervoerswijze en je dieet) berekenen wat jouw ecologische voetafdruk is en vervolgens kan je een abonnement afsluiten op maandbasis om die uitstoot te compenseren. Via je account kan je dan elke maand bekijken waar jouw geld naartoe gaat en het is zelfs mogelijk om satellietbeelden te consulteren en zo de herbebossing in de gaten te houden. Tapio is trouwens niet alleen bedoeld voor particulieren, ook bedrijven kunnen een beroep doen op hun service om hun uitstoot te neutraliseren. Lees ook: METRO VIDEO. Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Spring dan eens binnen bij RICO LAB Het bericht Dankzij dit platform compenseer je je ecologische voetafdruk met één klik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. De ecologische voetafdruk van reuzen en dwergen (25/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
  [naar artikel]
 47. Google gaat ook afbeeldingen factchecken (22/06/2020 - Express)
  De zoekmachine van Google gaat ook factchecklabels plakken op de zoekresultaten van Google Afbeeldingen, dat maakt moederbedrijf Alphabet maandag bekend.... The post Google gaat ook afbeeldingen factchecken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Google gaat toch geen bankrekeningen aanbieden via Google Pay (01/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Google gaat toch geen bankrekeningen aanbieden via Google Pay Google schort zijn plannen op om mensen direct bankrekeningen te laten openen vanuit betaalapp Google Pay. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat het bij nader inzien toch beter is om zich te richten op het leveren van digitale ondersteuning voor banken en andere financiële dienstverleners, in plaats van zelf ook deze diensten te gaan aanbieden. De […] Lees dit artikel: Google gaat toch geen bankrekeningen aanbieden via Google Pay
  [naar artikel]
 49. Google noemt per ongeluk mogelijke moordenaar van rugzaktoeriste in Nieuw-Zeeland (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Google gaat in Nieuw-Zeeland voorlopig geen ‘trending topics’ tonen. In zo'n overzicht van de meest gebruikte zoektermen is de naam van een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.