De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]
De mondmaskerplicht in de horeca is “terug naar af”, reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vanavond in VTM NIEUWS. Maar de maatregelen zijn ook heel slecht nieuws voor de feestzalen en voor de discotheken, zegt hij. De Caluwe dringt aan op overleg met de regering. [naar artikel]
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen stapt naar het Grondwettelijk Hof om enkele beperkende maatregelen in de nieuwe flexi-jobwetgeving te laten vernietigen. Zoals een maximum flexiloon en het verbod om binnen andere takken van eenzelfde onderneming bij te klussen. “Onze wapens die we in de horeca hadden om toch nog rendabel te werken zijn ons ontnomen”, zegt Antwerps horecaondernemer Serge Verboven. [naar artikel]
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” [naar artikel]
“We zijn aan vernieuwing toe aan de top”. Dat zegt Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, in een reactie op de vaststelling dat er... [naar artikel]
Niets dan tevreden geluiden zondagavond bij Horeca Vlaanderen en Winterland. “Wie open was, heeft hard kunnen werken”, zegt de eerste. “Wij hebben maar heel even moeten sluiten, wegens de drukte”, zegt de tweede. [naar artikel]
Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe. [naar artikel]
Op café met coronapas: vanaf 25 september wordt het verplicht in Nederland, Frankrijk voerde de pass sanitaire begin augustus al in. “Discriminerend”, zegt de Nederlandse cafébaas Frank van Barschot. “In Marseille is het intussen normaal”, zegt Genkse Française Joke Quintens. [naar artikel]
“Ik ben van nature een optimist, maar vandaag ben ik pessimistisch. Dit is terug naar af”, zegt Mathias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, na het Overlegcomité. Hij heeft vragen bij het opnieuw invoeren van het mondmasker bovenop het verplichte Covid Safe Ticket in de horeca. Voka vindt het verplicht thuiswerken dan weer “onbegrijpelijk”. Ontgoocheling overheerst trouwens bij de meeste sectoren. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
In de aanloop naar het Overlegcomité heeft Horeca Vlaanderen een winterplan opgesteld, met het Covid Safe Ticket in de hoofdrol. Dat meldt Mathias De Caluwé van Horeca Vlaanderen maandagavond op VTM Nieuws. “Het voordeel van dit plan is dat er geen capaciteitsbeperkende maatregelen zijn voor onze ondernemers”, aldus De Caluwé. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]
“Je kan de situatie van Frankrijk niet vergelijken met die bij ons”, zegt Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen. “De vaccinatiebereidheid én de vaccinatiegraad zijn hier vele malen groter dan bij onze zuiderburen. Zo’n pass sanitaire als voorwaarde om op restaurant of café te mogen gaan, is hier dan ook totaal niet aan de orde. Integendeel, de invoering ervan zou een stap achteruit zijn. Al wijst niets erop dat een dergelijk plan op tafel zou liggen, laat dat duidelijk zijn.” [naar artikel]
De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
Maar liefst 25 graden, en dat na een lange en grauwe winter. Geen wonder dat half Vlaanderen staat te popelen om op die eerste zomerse dag volop te genieten. “Ik denk dat het dit weekend een bom zal worden”, klinkt het bij de horeca aan de kust. Naast katers en indigesties wordt het ook wel opletten voor verwoede zwemmers en fanatieke zonnebaders. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.