Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

“Op weg naar het oude normaal”, zegt Horeca Vlaanderen

11/02/2022 - 20:43
"“We zijn op weg naar het oude normaal, het nachtleven mag weer bruisen.” Dat zegt Horeca Vlaanderen in een reactie op de versoepelingen die volgende week vrijdag ingaan en waarover het Overlegcomité vrijdag beslist heeft."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen tevreden na Overlegcomité: “Opnieuw grote stap” (18/06/2021 - Het Belang van Limburg)

De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen tevreden na Overlegcomité: “Opnieuw grote stap gezet in de richting van vrij ondernemen” (18/06/2021 - Het Nieuwsblad)

De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]


3. Horeca Vlaanderen “pessimistisch” over nieuwe maatregelen (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

De mondmaskerplicht in de horeca is “terug naar af”, reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vanavond in VTM NIEUWS. Maar de maatregelen zijn ook heel slecht nieuws voor de feestzalen en voor de discotheken, zegt hij. De Caluwe dringt aan op overleg met de regering. [naar artikel]


4. Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren” (25/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen klaagt nieuwe flexi-jobwetgeving aan bij Grondwettelijk Hof: “Moeten onze kelners dan bij de concurrentie bijklussen?” (29/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Horeca Vlaanderen stapt naar het Grondwettelijk Hof om enkele beperkende maatregelen in de nieuwe flexi-jobwetgeving te laten vernietigen. Zoals een maximum flexiloon en het verbod om binnen andere takken van eenzelfde onderneming bij te klussen. “Onze wapens die we in de horeca hadden om toch nog rendabel te werken zijn ons ontnomen”, zegt Antwerps horecaondernemer Serge Verboven. [naar artikel]


6. Werkdruk in vijfde beste restaurant ter wereld ligt lager dan in heel Belgische horeca: hoe kan dat? “32 werkuren minder voor hetzelfde loon” (25/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” [naar artikel]


7. Voorzitter Horeca Vlaanderen: “Het is tijd voor nieuwe namen aan de top” (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

“We zijn aan vernieuwing toe aan de top”. Dat zegt Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, in een reactie op de vaststelling dat er... [naar artikel]


8. Tevredenheid troef bij horeca en Winterland, zelfs met verstrengde maatregelen (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Niets dan tevreden geluiden zondagavond bij Horeca Vlaanderen en Winterland. “Wie open was, heeft hard kunnen werken”, zegt de eerste. “Wij hebben maar heel even moeten sluiten, wegens de drukte”, zegt de tweede. [naar artikel]


9. Horeca Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskers: “Ook de coronapas is niet aan de orde” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe. [naar artikel]


10. Nederlandse horeca ziet coronapas niet zitten, in Frankrijk is het “intussen heel normaal” (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Op café met coronapas: vanaf 25 september wordt het verplicht in Nederland, Frankrijk voerde de pass sanitaire begin augustus al in. “Discriminerend”, zegt de Nederlandse cafébaas Frank van Barschot. “In Marseille is het intussen normaal”, zegt Genkse Française Joke Quintens. [naar artikel]


11. Vooral ontgoocheling na Overlegcomité: “Dit is terug naar af” (17/11/2021 - Het Nieuwsblad)

“Ik ben van nature een optimist, maar vandaag ben ik pessimistisch. Dit is terug naar af”, zegt Mathias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, na het Overlegcomité. Hij heeft vragen bij het opnieuw invoeren van het mondmasker bovenop het verplichte Covid Safe Ticket in de horeca. Voka vindt het verplicht thuiswerken dan weer “onbegrijpelijk”. Ontgoocheling overheerst trouwens bij de meeste sectoren. [naar artikel]


12. Horeca Vlaanderen vraagt volledige afschaffing van mondmaskers in cafés en restaurants: “Vaccinatiegraad is hoog genoeg” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen vraagt om duidelijke tijdlijn na 1 maart (05/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


14. Horeca Vlaanderen heeft “winterplan” klaar mét Covid Safe Ticket (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In de aanloop naar het Overlegcomité heeft Horeca Vlaanderen een winterplan opgesteld, met het Covid Safe Ticket in de hoofdrol. Dat meldt Mathias De Caluwé van Horeca Vlaanderen maandagavond op VTM Nieuws. “Het voordeel van dit plan is dat er geen capaciteitsbeperkende maatregelen zijn voor onze ondernemers”, aldus De Caluwé. [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen vraagt volledige afschaffing van mondmaskers in cafés en restaurants (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]


16. “We zouden liever zonder mondmaskers werken”: Horeca in Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskerplicht (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]


17. Horeca Vlaanderen: “Ons land heeft zo’n pas niet nodig” (31/07/2021 - Het Nieuwsblad)

“Je kan de situatie van Frankrijk niet vergelijken met die bij ons”, zegt Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen. “De vaccinatiebereidheid én de vaccinatiegraad zijn hier vele malen groter dan bij onze zuiderburen. Zo’n pass sanitaire als voorwaarde om op restaurant of café te mogen gaan, is hier dan ook totaal niet aan de orde. Integendeel, de invoering ervan zou een stap achteruit zijn. Al wijst niets erop dat een dergelijk plan op tafel zou liggen, laat dat duidelijk zijn.” [naar artikel]


18. Grote verontwaardiging bij Nederlandse horeca om nieuwe lockdown: “Horeca moet weer bloeden voor falend beleid” (12/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]


20. Horeca zet alle zeilen bij, kust rekent op “bom”, NMBS schakelt: Vlaanderen is klaar voor “uitzonderlijke” zomerdag in april (06/04/2024 - Het Nieuwsblad)

Maar liefst 25 graden, en dat na een lange en grauwe winter. Geen wonder dat half Vlaanderen staat te popelen om op die eerste zomerse dag volop te genieten. “Ik denk dat het dit weekend een bom zal worden”, klinkt het bij de horeca aan de kust. Naast katers en indigesties wordt het ook wel opletten voor verwoede zwemmers en fanatieke zonnebaders. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!