Er zijn in heel Europa zo’n 125 salmonellabesmettingen vastgesteld die gelinkt zijn aan besmette chocoladeproducten van het merk Ferrero. Meer specifiek gaat het om besmette Kinder Surprise. Ferrero heeft beslist om in totaal 110 loten van Kinder-producten terug te roepen tot de bron van besmetting gevonden is. Heb jij nog vragen over de uitbraken? Stel ze in het onderstaande formulier. [naar artikel]
Na het opduiken van honderden salmonellabesmettingen in Europa is er meer dan 3.000 ton aan Kinder-producten uit de markt gehaald. De “financiële impact bedraagt tientallen miljoenen euro”. Dat zegt de directeur-generaal van Ferrero Frankrijk donderdag in een interview met Le Parisien. [naar artikel]
Na verschillende gevallen van salmonella roept Ferrero heel wat Kinder-chocoladeproducten terug. Het bedrijf zegt de terugroeping “zeer ernstig” te nemen. De producten in kwestie werden vervaardigd in Ferrero’s fabriek in Aarlen. “Consumentenbescherming is onze topprioriteit,” zei het bedrijf. Een overzicht van de producten. [naar artikel]
Kindjes worden ziek, maar fabrikant Ferrero zwijgt in zo veel mogelijk talen over de foute verrassing in haar Kinder Surprise. Onbegrijpelijk, tenzij je de geschiedenis van Ferrero een beetje kent. Naast zoetigheid is geheimzinnigheid al decennia lang de fond de commerce van de Italiaanse familie. [naar artikel]
21:24 De Europese voedselwaakhond Efsa linkt 105 salmonellabesmettingen aan een Belgische fabriek van de Kinder-producent Ferrero. De Italiaanse voedingsgigant communiceert bijna niet over de zaak. [naar artikel]
In Europa zijn er zowat 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt worden aan het eten van Kinder Surprise, gefabriceerd in het chocoladebedrijf Ferrero in Aarlen. Ook in ons land worden er al 26 verdachte gevallen geteld. Het voedselagentschap vindt dat het bedrijf “zijn verantwoordelijkheid moet nemen”, omdat er na 24 uur nog steeds niet gecommuniceerd werd. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) dringt er vrijdag bij consumenten opnieuw op aan nog steeds goed uit te kijken voor producten van chocoladefabrikant Ferrero, waaronder sommige chocolade eieren van Kinder Surprise waarin salmonella is aangetroffen. [naar artikel]
De eerste lading was in minder dan een uur uitverkocht. Dat was vijftig jaar geleden. Sindsdien kent de hele wereld de Kinder Surprise, Kinder Sorpresa of Kinder Uberraschung. Helaas voor producent Ferrero is het goudhaantje vandaag gelinkt aan salmonella. Maar verder heeft het eitje de bedoeling van het Italiaanse familiebedrijf ruimschoots waargemaakt: een alternatief om chocolade-eieren ook buiten Pasen te verkopen. Al is er één grote markt waar kinderen het ei niet stukbijten. [naar artikel]
Voedingsbedrijf Ferrero, producent van Kinder Surprise, is dan toch op de proppen gekomen met een uitleg voor de salmonellabesmetting die inmiddels in acht landen is vastgesteld. Een besmetting bij een filter op 15 december in de fabriek in Aarlen zou aan de basis liggen. De vraag is nu of het bedrijf er wel alles aan deed om zieke consumenten te vermijden. [naar artikel]
18:10 De Italiaanse snoepmaker Ferrero investeert fors in zijn Kinder Surprise- en Schoko-Bons-fabriek in Aarlen. ‘Onze capaciteit verdubbelt. Deze fabriek is een van onze duurste, maar België heeft veel tr... [naar artikel]
De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. De fabriek ontdekte de besmetting al op 15 december en nam maatregelen bij het productieproces. Toch bereikten besmette Kinder Surprise-eitjes de winkels. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) onderzoekt de zaak verder. [naar artikel]
Na het opduiken van honderden salmonellabesmettingen in Europa is er meer dan 3.000 ton aan Kinder-producten uit de markt gehaald. De “financiële impact” bedraagt “tientallen miljoenen euro”. Dat zegt de directeur-generaal van Ferrero Frankrijk donderdag in een interview met Le Parisien. [naar artikel]
William Salice ging in 1960 aan de slag bij chocoladeproducent Ferrero en groeide door tot de rechterhand van grote baas Michele Ferrero. In de jaren 70 kwam hij met het idee voor het surprise-eitje voor de dag. [naar artikel]
De eerste lading was in minder dan een uur uitverkocht. Dat was vijftig jaar geleden. Sindsdien kent de hele wereld de Kinder Surprise, Kinder Sorpresa of Kinder Uberraschung. Helaas voor producent Ferrero is het goudhaantje vandaag gelinkt aan salmonella. Maar verder heeft het eitje de bedoeling van het Italiaanse familiebedrijf ruimschoots waargemaakt: een alternatief om chocolade-eieren ook buiten Pasen te verkopen. Al is er één grote markt waar kinderen het ei niet stukbijten. [naar artikel]
Ferrero, de groep achter de befaamde Kinder Surprise eitjes, is een onderzoek gestart naar kinderarbeid nadat in de pers gemeld werd dat Roemeense kinderen de speelgoedjes voor de chocolade-eitjes zouden maken. [naar artikel]
Salmonella in Kinder Surprise-eitjes van Ferrero is niet de verrassing die je verwacht. Zieke kinderen en ouders die zich grote zorgen maken zijn voor Ferrero schijnbaar minder belangrijk dan tijdig ingrijpen in dit voedselschandaal. [naar artikel]
De Italiaanse voedingsgigant Ferrero Rocher knipt alle banden door met een Roemeense leverancier die beschuldigd wordt van kinderarbeid, lage verloningen en onhygiënische toestanden bij de productie van speeltjes voor Kinder Surprise. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept Kinder Surprise en andere chocolade-eieren van Ferrero terug in verband met een salmonella-uitbraak in verschillende EU-landen. [naar artikel]
Terwijl het salmonellaschandaal bij Ferrero verder uitdijt – in ons land zijn al 29 besmettingen geteld – verkopen sommige winkels opnieuw producten die eerder uit de handel gehaald zijn. Hoe kan dat? En is dat dan wél veilig? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.