LIVE EUROPA LEAGUE. Wordt er nog gescoord in verlengingen, of beslissen penalty’s over trofee?

18/05/2022 - 23:36
"• Finale • 1-1 na 90 minuten, verlengingen (en strafschoppen?) • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)"

1. LIVE. 1-1 tussen Sevilla en Roma in Europa League-finale: op naar verlengingen (en penalty’s?) (31/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Union is gestrand in de kwartfinale, maar Sevilla en AS Roma hebben de finale van de Europa League wel gehaald. Wie mag de trofee vanavond in de lucht steken? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 21u! [naar artikel]

2. LIVE CHELSEA-LIVERPOOL. Verlengingen in League Cup-finale! Wie haalt het? (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Chelsea en Liverpool spelen op dit moment de finale van de League Cup. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, komen er wel goals in de verlengingen? Volg de wedstrijd op de voet via onderstaande liveblog! [naar artikel]

3. Oef! Anderlecht houdt Belgische eer hoog en mag na bloedstollende avond en penalty’s naar groepsfase Conference League (25/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Het was een avondje bibberen, maar Anderlecht heeft zich donderdagavond kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Paars-wit had daar wel verlengingen en penalty’s voor nodig, want na 90 minuten stond het 0-1 voor Young Boys. De mannen van Felice Mazzu hadden tijdens de wedstrijd nochtans voldoende kansen, maar uiteindelijk maakten ze het verschil met penalty’s: 5-4. Anderlecht mag voor het eerst sinds 2018-2019 de groepsfase van een Europese competitie in. [naar artikel]

4. LIVE EUROPA LEAGUE-FINALE. Verlengingen in Boedapest! Sevilla en Roma houden elkaar in evenwicht (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sevilla en AS Roma spelen in Boedapest de finale van de Europa League. De Spanjaarden kunnen de trofee voor een zevende keer winnen, bij Roma aast José Mourinho op een zoveelste beker uit zijn trainerscarrière. De Spanjaarden kwamen al snel op gelijke hoogte in de tweede helft, maar vonden daarna de weg niet meer naar het doel. De wedstrijd ging naar verlengingen. Volg alle ontwikkelingen rond de finale in onderstaande liveblog. [naar artikel]

5. Negen goals, twee rode kaarten, twee penalty's en verlengingen: Belgische ref ziet Zenit opstaan uit de doden in veelbesproken Europa League-clash (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zenit Sint-Petersburg heeft in de derde voorronde van de Europa League voor een onwaarschijnlijke comeback gezorgd. Nadat de Russen de... [naar artikel]

6. Europa League – Fola Esch is tegenstander van Genk in tweede kwalificatieronde (19/07/2018 - Metro)

KRC Genk neemt het in de tweede van vier kwalificatierondes voor de Europa League op tegen Fola Esch. In de terugwedstrijd van de eerste voorronde in Mitrovice had de Luxemburgse club donderdag strafschoppen nodig om zich voorbij de Kosovaarse vicekampioen Prishtina te hijsen. Nadat de heenwedstrijd in Esch-sur-Alzette op 0-0 was geëindigd, leverde de terugmatch […] Het bericht Europa League – Fola Esch is tegenstander van Genk in tweede kwalificatieronde verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. Europa League – Verlengingen in Viktoria Plzen tegen Antwerp (15/08/2019 - Metro)

In de terugwedstrijd van de derde voorronde in de Europa League tussen de Tsjechische vicekampioen Viktoria Plzen en Antwerp moeten er donderdagavond verlengingen gespeeld worden. Na de heenwedstrijd eindigde ook de terugwedstrijd op 1-0 voor de thuisploeg. In Plzen scoorde Michael Krmencik na 81 minuten het doelpunt. bron: Belga Het bericht Europa League – Verlengingen in Viktoria Plzen tegen Antwerp verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. LIVE EUROPA LEAGUE-FINALE. Strafschoppen! Sevilla en AS Roma scoren niet in verlengingen, beslissing valt vanop de stip (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sevilla en AS Roma spelen in Boedapest de finale van de Europa League. De Spanjaarden kunnen de trofee voor een zevende keer winnen, bij Roma aast José Mourinho op een zoveelste beker uit zijn trainerscarrière. Na 120 minuten stond er 1-1 op het bord, strafschoppen moeten de beslissing brengen. Volg de finale in onderstaande liveblog. [naar artikel]

9. Hij toonde opnieuw z’n belang: De Bruyne zorgde met deze goal dat het nog tot verlengingen en penalty’s kwam (18/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Kevin De Bruyne stond er opnieuw tegen Real Madrid. Onze landgenoot scoorde een kwartier voor affluiten de 1-1 in het Etihad Stadium, waardoor het nog tot verlengingen en penalty’s kwam. Daarin bleef Real het koelbloedigst. [naar artikel]

10. LIVE KROATIË-SPANJE. Geen doelpunten in reguliere speeltijd, brengen verlengingen beslissing? (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Spanje en Kroatië strijden in Rotterdam om de Nations League. In de eerste 90 minuten werd er niet gescoord, waardoor er verlengingen gespeeld worden. Valt daarin wél de beslissing? Volg het op de voet in onderstaande liveblog of op VTM! [naar artikel]

11. Vierde wissel bij verlengingen nu ook in Jupiler Pro League (18/09/2018 - Het Belang van Limburg)

De reglementencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het licht op groen gezet voor een extra wissel als verlengingen moeten beslissen over de afloop van een wedstrijd. Die maatregel kwam er op vraag van de Pro League. [naar artikel]

12. STVV stoot door naar kwartfinales Croky Cup na penalty’s (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)

STVV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. STVV en KV Mechelen eindigden in de regluliere speeltijd op 2-2. In de verlengingen werd er niet gescoord, STVV en KV Mechelen hadden penalty’s nodig om een winnaar aan te duiden. [naar artikel]

13. LIVE EUROPA LEAGUE. AS Roma en Mourinho eerste finalist, Lamela kopt Sevilla op voorsprong in verlengingen (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond wordt beslist wie de finale van de Europa League speelt. AS Roma verdedigde in Leverkusen met succes een 0-1-bonus en plaatste zich al voor de finale. Sevilla zit virtueel in de finale na een kopbalgoal van Lamela in de eerste verlenging. Volg de wedstrijd hieronder LIVE! [naar artikel]

14. Bizarre fase in Champions League: gemiste penalty wordt gescoord in rebound, maar moet hernomen worden… en wordt opnieuw gemist (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Stevig staaltje absurdisme woensdagavond in de Champions League in de wedstrijd tussen Rangers en Napoli. [naar artikel]

15. Europa League – Verlengingen in Antwerp – AZ: 1-1 na negentig minuten, The Great Old met negen (29/08/2019 - Metro)

In de terugwedstrijd van de Play-offronde in de Europa League tussen Antwerp en het Nederlandse AZ moeten er verlengingen gespeeld worden. Na negentig minuten staat er 1-1 op het scorebord in het Koning Boudewijnstadion, eveneens de uitslag van de heenwedstrijd vorige week in Enschede. Antwerp moet de verlengingen met twee man minder afwerken, na uitsluitingen […] Het bericht Europa League – Verlengingen in Antwerp – AZ: 1-1 na negentig minuten, The Great Old met negen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

16. Oeps, ref vergeet verlengingen in beker en laat meteen penalty's trappen (23/08/2016 - Sporza)

Scheidsrechter Jurgen Brinckman heeft niet de beste avond uit zijn carrière beleefd. De ref vergat in een bekerduel dat er verlengingen moesten worden gespeeld en ging meteen over naar de penalty's. [naar artikel]

17. Eintracht Frankfurt wint Europa League na verlengingen en strafschoppen, Aaron Ramsey antiheld bij Rangers (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Eintracht Frankfurt heeft de Europa League 2021-2022 gewonnen. De Duitsers haalden het in een razend spannende finale na verlengingen en strafschoppen van het Schotse Rangers FC. Joe Aribo opende in minuut 57 de score voor Rangers, dik tien minuten later zette Frankfurt-spits Rafael Borré de bordjes weer gelijk. Na 90 minuten en na 120 minuten stond het nog steeds 1-1, we kregen strafschoppen. Beide ploegen bleven foutloos, tot invaller Aaron Ramsey de vierde penalty voor Rangers miste. Frankfurt bleef scoren en Borré trapte de beslissende strafschop tegen de touwen. [naar artikel]

18. LIVE (18u45). 18 jaar sinds laatste optreden moet Barcelona in Europa League aan de bak tegen Napoli (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een trofee die nog niet in het Museum te vinden is. Vanaf vandaag gaat vijfvoudig Champions League-winnaar FC Barcelona op zoek naar ontbrekend zilverwerk voor in het Museu del Futbol Club Barcelona: de Europa League. [naar artikel]

19. LIVE ANTWERP-UNION. Verlengingen moeten beslissen over wie de tegenstander van KV Mechelen wordt in de bekerfinale (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie wordt de tegenstander van KV Mechelen in de finale van de Croky Cup: Union, of toch Antwerp? ‘The Great Old' moet in eigen huis een 1-0-achterstand zien op te halen. Verlengingen zullen de doorslag moeten geven. Volg alle actie in onderstaande liveblog! [naar artikel]

20. Europa League: Amallah verlost Standard in verlengingen (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Fijn om naar te kijken was het niet, maar Standard heeft zich ten koste van Vojvodina geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. De Rouches konden tegen de stugge Serviërs de klus niet in 90 minuten klaren. Selim Amallah zorgde uiteindelijk vroeg in de verlengingen voor verlossende 2-1. [naar artikel]

21. LIVE (18u45). 18 jaar sinds laatste optreden moet Barcelona in Europa League aan de bak tegen Napoli - Mertens als valse 9 - Aubameyang 100% fit (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

22. AS Roma en Mourinho door naar finale Europa League, Sevilla schakelt Juventus uit na verlengingen (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het AS Roma van José Mourinho en Sevilla spelen op 31 mei de finale van de Europa League. De Romeinen hadden genoeg aan een scoreloos gelijkspel bij Leverkusen, terwijl Sevilla zich na verlengingen voorbij Juventus wist te slepen. [naar artikel]

23. LIVE. Simon Mignolet en Hans Vanaken met Club Brugge tegen Benfica in 1/8ste finales Champions League (07/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Vier Belgische ploegen dingen nog mee naar een Europese trofee: Club Brugge (Champions League), Union (Europa League), AA Gent en Anderlecht (Conference League). Maandag wordt er in Nyon geloot voor de knock-outfase. Volg die hier op de voet! [naar artikel]

24. LIVE. Plaatst KRC Genk zich voor de achtste finales van de Europa League? (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk gaat vanavond tegen Slavia Praag op zoek naar een plekje in de achtste finales van de Europa League. Na de 0-0 uit de heenwedstrijd is een overwinning altijd voldoende voor blauw-wit. Bij een nieuwe 0-0 volgen verlengingen en eventueel strafschoppen, een gelijkspel met doelpunten of een nederlaag betekent het einde van het Europese avontuur. Volg de wedstrijd hier live vanaf 21 uur. [naar artikel]

25. Europa League – Chelsea zorgt voor Engelse finale, Hazard scoort beslissende penalty (10/05/2019 - Metro)

Na de Champions League (Liverpool-Tottenham) krijgt ook de Europa League met Arsenal-Chelsea een volledig Engelse finale. De Blues hadden wel een penaltyreeks (4-3) nodig om zich voorbij Eintracht Frankfurt te knokken. Na 90 minuten en de verlengingen gaf het scorebord 1-1 aan, net als in de heenmatch. Eden Hazard zorgde voor de assist bij het […] Het bericht Europa League – Chelsea zorgt voor Engelse finale, Hazard scoort beslissende penalty verscheen eerst op Metro. [naar artikel]