Een gebied van koel water in de Noord-Atlantische Oceaan bij IJsland, bijgenaamd de “Blue Blob”, heeft het smelten van de gletsjers van het eiland sinds 2011 vertraagd en kan volgens nieuw onderzoek het ijsverlies tot ongeveer 2050 blijven belemmeren. Het slechte nieuws is dat het daarna erg snel zal gaan. De oorsprong en oorzaak van […] [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Het hoeft niet altijd fine dining te zijn: goedkoop kan ook effectief ‘goed’ zijn. Wij lijsten daarom elke week 10 eetadresjes op waar je kunt eten onder 10 euro, telkens in een andere stad. Deze week: Gent, waar je voor minder dan 10 euro veganistisch, Libanees of Japans kunt eten. [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Het hoeft niet altijd fine dining te zijn: goedkoop kan ook effectief ‘goed’ zijn. Wij lijsten daarom elke week 10 eetadresjes op waar je kunt eten onder 10 euro, telkens in een andere stad. Deze week: Gent, waar je voor minder dan 10 euro veganistisch, Libanees of Japans kunt eten. [naar artikel]
Het wordt de komende dagen puffen en zweten. De weervoorspellers durven te denken dat dinsdag het hitterecord voor onze provincie wel eens kan sneuvelen. Het wordt voor u en mij dus zaak om koel te blijven in deze hete weersomstandigheden. En dat geldt ook voor onze politici. [naar artikel]
Wie met dit warme weer koel wil blijven, draagt best aangepaste kledij. Katoen weerkaatst zonnestralen, maar heeft wel als nadeel dat [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen? [naar artikel]
Ons lichaam werkt deze snikhete dagen keihard om af te koelen. Als extraatje plonzen we in het zwembad en eten we kilo’s ijs. Maar hoe zit dat met onze dieren? Het is belangrijk dat ook je geliefde huisgenoot het hoofd koel houdt. Tien huis-tuin-en-keukentips op een rijtje. [naar artikel]
Ons lichaam werkt deze snikhete dagen keihard om af te koelen. Als extraatje plonzen we in het zwembad en eten we kilo’s ijs. Maar hoe zit dat met onze dieren? Het is belangrijk dat ook je geliefde huisgenoot het hoofd koel houdt. Tien huis-tuin-en-keukentips op een rijtje. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Viki Geunes van Zilte (***) in Antwerpen. “Met deze jonge Belgische kok start een hele nieuwe generatie, daar wil ik sowieso nog eens gaan eten.” [naar artikel]
Gewoon leven. Dat is volgens Augusta Verwaest uit Hodonk in Retie de beste formule om gezond te blijven. “Alle dagen werken, drie keer per dag eten en op tijd gaan slapen”, zegt de Retiese boerin. En zij kan het weten, want ze is zopas honderd jaar geworden. [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze vier fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
De indoorskipistes van Ice Mountain in Komen, naast Wervik, liggen er op dit moment verlaten bij. Dat is een financiële ramp voor de eigenaar, want hij betaalt ontzettend veel energiekosten om alles koel te houden. [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Erwin en Jenny uit Zarlardinge, die regelmatig hun inkopen op de markt of in supermarkten in het buitenland doen. Hoe pakken ze dat aan? En zijn de prijzen op de markt of in het buitenland écht goedkoper? [naar artikel]
De enige manier om de komende weken en misschien maanden uit te gaan eten is door op hotel of B&B te gaan. Want een hotel of B&B mag wel nog eten serveren, op voorwaarde dat de klant ook blijft overnachten. Sommige uitbaters spelen daar op in en heten gasten welkom voor diner én logies. [naar artikel]
Het kwik klimt deze week bijna elke dag boven de 30 graden. Hoe hou jij het hoofd koel bij deze broeierige temperaturen? Wat doe je voor de kinderen of de huisdieren? Hoe kan je toch van een goede nachtrust genieten? Welke kleding is het beste om te dragen? Alle tips - hoe vernuftiger, hoe beter - zijn welkom op [email protected]. [naar artikel]
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden blijven gaan, zoeken we volop manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels. [naar artikel]
Het is een oud zeer bij hete dagen: slapeloze nachten door hoog oplopende temperaturen in de slaapkamer. Hier verzameld: de beste tips en adviezen om het koel te houden, thuis, op de werkvloer en onderweg. [naar artikel]
Dat je je auto het best in de schaduw kunt parkeren om hem koel te houden met dit warme weer, is logisch. Maar hoe laat je het interieur zo snel... [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Erwin en Jenny uit Zarlardinge, die regelmatig hun inkopen op de markt of in supermarkten in het buitenland doen. Hoe pakken ze dat aan? En zijn de prijzen op de markt of in het buitenland écht goedkoper? [naar artikel]
‘Dankzij het eten van bananen of het masseren van je handen kan je beter slapen.’ Op YouTube vind je tal van weetjes en tips voor een betere nachtrust. Handig, zou je denken, maar deze video’s zijn niet altijd betrouwbaar. Volgens een studie van Harvard bevatten de meest bekeken video’s zelfs opvallend vaak misleidende info. Daarom: vijf praktische adviezen waar je wél iets mee bent. [naar artikel]
Het ene datingprogramma is nog maar een goeie week oud, of daar lanceert VTM al het volgende. Na Uit de kleren lanceert VTM 2 op Valentijn het nieuwe Blijven slapen, waarin singles op dates van 24 uur lang gaan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.