Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:26 uur

De strijd tegen de laadpaalklevers is open

De Standaard

22/09/2022 - 17:18

Vanaf 1 oktober wordt het verplicht je auto te connecteren met de laadpaal als je op een laadparking staat. Federaal minister voor Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil zo het ‘laadpaalkleven’ tegengaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Laadpaalklevers’ worden niet beboet (08/02/2019 - De Morgen)
  Laadpaalklevers, bestuurders van elektrische wagens die bij een laadpaal parkeren maar hun wagen niet of veel te lang laten opladen, worden niet beboet. De Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) wil dat dat verandert, zo meldt Radio 2. 
  [naar artikel]
 2. Laadpaalklevers en laadpaalmollen, de grote gesel van elektrische chauffeurs (28/11/2018 - VRT NWS)
  In Nederland willen energiebedrijven en verenigingen van elektrische autobestuurders boetes voor laadpaalklevers, chauffeurs die te lang aan laadpalen blijven staan. “Ook bij ons zijn ze er meer en meer”, zegt Alex De Swaef van openchargepoint.be “Maar nog erger zijn de laadpaalmollen.”
  [naar artikel]
 3. Willebroek grijpt in tegen ‘laadpaalklevers’: “Vanaf nu alleen nog auto opladen en parkeerschijf leggen” (15/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Willebroek neemt maatregelen tegen het fenomeen van de ‘laadpaalklevers’, bestuurders die hun wagen opladen aan publieke laadpaal en hun wagen er een hele dag laten staan. “Zo kunnen veel mensen geen gebruikmaken van de paal. Omdat de voorkomen is het vanaf nu verplicht om de parkeerschijf te leggen tijdens het opladen”, zegt schepen Thierry Serrien (Groen).
  [naar artikel]
 4. Nieuwe regel moet ‘laadpaalklevers’ afschrikken: effectief laden aan publieke laadpaal wordt straks verplicht (04/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Om ‘laadpaalklevers’ af te schrikken, wordt het straks verplicht om effectief te laden wanneer je met je elektrische auto op een parkeerplaats met laadpaal parkeert. “Er was nood aan duidelijke wetgeving voor elektrisch laden terwijl je parkeert”, aldus minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).
  [naar artikel]
 5. SP.A niet te spreken over rol van Open VLD en N-VA in strijd tegen fiscale fraude (10/10/2018 - Knack)
  Kamerlid Peter Vanvelthoven (SP.A) hekelt dat meerderheidspartijen Open Vld en N-VA zich hebben verzet tegen de invoering van een aantal maatregelen in de strijd tegen fiscale fraude. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wijst op de verschillende maatregelen die de regering vorige week wèl goedkeurde.
  [naar artikel]
 6. ‘Laadpaalklevers’ gaan mogelijk op de bon (09/02/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 7. Politievakbond: 'Strijd tegen illegalen aan kust is dweilen met de kraan open' (13/04/2019 - De Morgen)
  De politieafdeling van de christelijke vakbond ACV trekt aan de alarmbel: 'De strijd tegen de illegalen aan de kust is dweilen met de kraan open.' In een open brief aan de premier en verschillende ministers klaagt de vakbond het personeeltekort en de ontoereikende wetgeving aan.
  [naar artikel]
 8. Parket onderzoekt racistische reacties tegen kersvers Open Vld-woordvoerster: ‘Strijd tegen racisme is prioriteit’ (04/06/2020 - De Morgen)
  Het parket van Antwerpen opent ambtshalve een onderzoek na verschillende racistische opmerkingen op nieuwssites en op sociale media aan het adres van Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerster van Open Vld. ‘De strijd tegen racisme is een prioriteit’, tweet het parket.
  [naar artikel]
 9. “Het kalifaat is verslagen, de dreiging blijft”: Belgische elitetroepen over de strijd tegen IS (07/02/2019 - De Morgen)
  Tot eind vorig jaar was de Belgische Special Forces Group drie jaar discreet actief in Irak in de strijd tegen IS. Nu doen onze elitemilitairen voor het eerst een boekje open over hun ‘Operatie Valiant Phoenix’, die eindigde in de bloedige strijd om Mosoel. 
  [naar artikel]
 10. België en Bulgarije samen tegen sociale dumping (04/10/2016 - De Tijd)
  16:09 Staatssecretaris voor de strijd tegen sociale fraude Philippe De Backer (Open VLD) heeft een samenwerkingsakkoord met Bulgarije op zak. 'Eindelijk is er een doorbraak in de strijd tegen sociale dumpin...
  [naar artikel]
 11. Auto opgeladen, maar toch blijven staan: moeten ‘laadpaalklevers’ een boete krijgen? (14/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Open VLD vraagt extra maatregelen in strijd tegen antisemitisme (03/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-senatoren Jean-Jacques De Gucht en Martine Taelman vragen dat de regering extra maatregelen neemt in de strijd tegen antisemitisme. Volgens hen is de dreiging de jongste jaren weer toegenomen. “Dit vraagt een stevige respons vanwege de overheid en de samenleving”, zeggen De Gucht en Taelman.
  [naar artikel]
 13. Open Vld vraagt extra maatregelen in strijd tegen antisemitisme (03/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Open Vld-senatoren Jean-Jacques De Gucht en Martine Taelman vragen dat de regering extra maatregelen neemt in de strijd tegen antisemitisme. Volgens hen is de dreiging de jongste jaren weer toegenomen. “Dit vraagt een stevige respons vanwege de overheid en de samenleving”, zeggen De Gucht en Taelman.
  [naar artikel]
 14. Italië wil VS helpen in strijd tegen IS in Libië (03/08/2016 - De Tijd)
  17:15 Italië overweegt zijn militaire basissen open te stellen voor de Amerikaanse luchtmacht, in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Libië.
  [naar artikel]
 15. Strijd tegen sociale fraude hinkt achterop (21/09/2018 - De Tijd)
  10:21 Het Rekenhof is kritisch over de strijd tegen sociale fraude, het stokpaardje van staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD). Meerdere maatregelen laten op zich wachten.
  [naar artikel]
 16. "Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit” (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld)...
  [naar artikel]
 17. Strijd tegen roetfilterfraude staat stil (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er komt voorlopig niets in huis van de strijd tegen roetfilterfraude. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat geen verdere meetapparaten aanschaffen die defecte of verwijderde roetfilters moeten opsporen.
  [naar artikel]
 18. 'Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit' (27/11/2018 - Knack)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) opvroeg en waarover de kranten van Mediahuis dinsdag berichten.
  [naar artikel]
 19. Liberalen willen coördinator in strijd tegen antisemitisme (05/03/2019 - De Standaard)
  De Senaat roert zich. Om de strijd tegen antisemitisme beter te kunnen voeren, vragen senatoren van Open VLD en MR dat er een nationaal coördinator komt om antisemitisme te bestrijden.
  [naar artikel]
 20. Ook al vriest het, De Lijn zet vensters open in strijd tegen corona (11/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met deze koude is een dikke jas een goed idee, zeker ook op bus of tram. Daar zet De Lijn voortaan immers de ramen open, als voorzorgsmaatregel tegen coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 21. Nagelstudio’s staan centraal bij strijd tegen sociale fraude: “Broeihaarden van mensenhandel en zwartwerk” (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) wil volgend jaar bijzondere aandacht schenken aan de strijd tegen sociale...
  [naar artikel]
 22. "Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit” (27/11/2018 - De Morgen)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld) opvroeg en waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten. 
  [naar artikel]
 23. Roger Federer wint de Australian Open na spannende strijd tegen Rafael Nadal (29/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Roger Federer heeft de Australian Open bij de mannen gewonnen. Het werd een spannende strijd, na 4 sets stond het 2-2: 6-4, 3-6, 6-1 en 3-6. In de vijfde en beslissende set werd het 6-3.
  [naar artikel]
 24. De Backer verhoogt strijd tegen sociale fraude (02/06/2018 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor fraudebestrijging Philippe De Backer (Open Vld) werft 49 inspecteurs aan in de strijd tegen sociale fraude in de bouw- en transportsector. Vakbonden en werkgevers reageren sceptisch.
  [naar artikel]
 25. Strijd tegen sociale fraude levert recordopbrengst op (18/02/2018 - De Standaard)
  De strijd tegen de sociale fraude heeft de schatkist vorig jaar 266 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) zondag verklaard in het middagnieuws van VTM.
  [naar artikel]
 26. Strijd tegen roetfilterfraude staat stil, minister wacht op Europese richtlijnen (22/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt voorlopig niets in huis van de strijd tegen roetfilterfraude. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat geen verdere meetapparaten aanschaffen die defecte of verwijderde roetfilters moeten opsporen.
  [naar artikel]
 27. België wil voortrekkersrol spelen in strijd tegen luchtvervuiling boven zee (13/01/2021 - VRT NWS)
  Minister van de Noordzee Vincent van Quickenborne (Open VLD) wil dat ons land een voortrekkersrol speelt in de strijd tegen de luchtvervuiling op zee. Hij vloog mee boven de Noordzee in het sniffervliegtuig van de kustwacht om schepen te controleren op de uitstoot van stikstof.
  [naar artikel]
 28. Lachaert bindt de strijd aan met Tommelein (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu ook Egbert Lachaert zich kandidaat heeft gesteld als nieuwe voorzitter van Open Vld, ligt de strijd helemaal open. De uitkomst eind maart zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de regeringsvorming.
  [naar artikel]
 29. De Backer trekt lijst Open VLD in Antwerpen (24/01/2017 - De Tijd)
  22:42 Staatssecretaris voor de strijd tegen sociale fraude Philippe De Backer zal in 2018 de Antwerpse llijst van Open VLD trekken.
  [naar artikel]
 30. Covid-19 dwarsboomt strijd tegen hiv en tuberculose (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapandemie heeft een “verwoestende impact” gehad op de strijd tegen aids, malaria en tuberculose. De achteruitgang is ongezien, zo betreurt het Wereldfonds voor de strijd tegen deze ziektes vandaag in zijn jaarlijks rapport.
  [naar artikel]
 31. Vanaf eind deze zomer verplicht opladen om ‘laadpaalkleven’ tegen te gaan (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Om ‘laadpaalklevers’ af te schrikken, wordt het verplicht om effectief te laden wanneer je met je elektrische auto op een parkeerplaats met laadpaal parkeert. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) voert die verplichting in. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 32. Meer datamining in strijd tegen domiciliefraude (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de strijd tegen uitkeringsfraude wil de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) meer gebruik maken van datamining, het kruisen van gegevens om domiciliefraude op te sporen. Dat zei De Backer dinsdag in de Kamercommissie Sociale Zaken. Vanaf oktober worden ook gegevens van waterverbruik geanalyseerd.
  [naar artikel]
 33. Recordopbrengst van meer dan 200 miljoen in strijd tegen fiscale fraude (20/11/2017 - VRT NWS)
  Het Laatste Nieuws meldt dat de strijd tegen de sociale fraude de eerste tien maanden van dit jaar al 201,2 miljoen euro heeft opgebracht. "Ons actieplan werkt", zegt staatsecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer (Open VLD).
  [naar artikel]
 34. Wetstraat voert open strijd om leiderschap van federale formatie (21/05/2020 - De Morgen)
  De poging van partijvoorzitters Conner Rousseau (sp.a) en Paul Magnette (PS) om regeringsgesprekken op te starten, botst op verzet van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Nu de eerste acute fase van de coronacrisis achter de rug is, barst de strijd om het politiek leiderschap opnieuw open.
  [naar artikel]
 35. De Wever over kantelpunt in strijd tegen georganiseerde misdaad: “Plotseling wordt de grot van Ali Baba open gesmeten” (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Operatie Sky, de grootste politieactie die ooit in ons land plaatsvond, is een kantelpunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad in ons land: 48 personen opgepakt, 200 huiszoekingen, 17 ton cocaïne onderschept en 1,2 miljoen euro cash geld in beslag genomen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verduidelijkt bij VTM Nieuws dat het om een ongeziene actie gaat. “Plotseling wordt de grot van Ali Baba open gesmeten. De hele wereld kijkt nu naar ons”, aldus De Wever.
  [naar artikel]
 36. Strijd om de Melsensstraat barst pas later open (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De knuppel in het hoenderhok gooien en absoluut de eerste zijn. Dat wou Francesco Vanderjeugd bereiken met de aankondiging dat hij volgend jaar kandidaat is om Open VLD-voorzitter te worden. Hij maait zo het gras weg voor de voeten van zijn provinciegenoten Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne, die er ook over nadenken. De rangen blijven voorlopig wel gesloten bij de liberalen. De partij wil vooral eerst focussen op de regeringsonderhandelingen en pas wanneer daar duidelijkheid over is, kan de strijd om de Open VLD-troon losbarsten.
  [naar artikel]
 37. Ideologische strijd of ordinaire stammentwist bij Open Vld? ‘Een trucje om zich te profileren’ (23/07/2019 - De Morgen)
  Volgens Vincent Van Quickenborne is de machtsstrijd bij Open Vld ook een strijd tussen links en rechts. Vooraanstaande kenners van het Vlaamse liberalisme geloven er niks van. ‘Het is een trucje om zichzelf te profileren’, zegt politiek filosoof Herman De Dijn.
  [naar artikel]
 38. WTA-toernooi Hobart al voorbij voor Alison Van Uytvanck - Strijd om zoontje kost Azarenka ook Australian Open (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Victoria Azarenka heeft zich afgemeld voor de Australian Open. De Wit-Russische tennisster is nog altijd verwikkeld in een juridische strijd met...
  [naar artikel]
 39. Winkels open, maar nog geen sociaal contact en dat begint te wegen: “Balans vinden tussen de strijd tegen virus en ons sociaal welzijn” (05/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Nationale Veiligheidsraad gaat zich aan het afgesproken stramien houden. Dat wil zeggen: de winkels gaan weer open, maar om weer met vrienden of familie af te spreken blijft het nog even wachten. Nochtans begint die lockdown steeds zwaarder te wegen. “Eigenlijk moeten we een balans vinden tussen de strijd tegen het virus en het sociaal welzijn van de mensen”, zegt geluksprofessor Lieven Annemans (UGent).
  [naar artikel]
 40. Strijd tegen sociale fraude: ruim 1 miljard euro op vijf jaar (14/11/2019 - Metro)
  De strijd tegen sociale fraude heeft tussen 2015 en halfweg 2019 1,1 miljard euro in het laatje gebracht. Als oorzaak wijst bevoegd minister Philippe De Backer (Open Vld) naar de hervorming die hij bij de inspectiediensten doorvoerde en naar de prioriteiten die de regering heeft gesteld. Bij het begin van de legislatuur haalde de overheid 138,7 miljoen euro uit de strijd tegen de sociale fraude. Tijdens de eerste helft van dit jaar was dat nagenoeg evenveel en ook de voorgaande jaren bedroeg de opbrengst zowat het dubbele van in 2015. De hoogste inkomsten vloeiden voort uit de strijd tegen fraude met sociale bijdragen (724,8 miljoen euro) en uitkeringsfraude (279,1 miljoen euro). Volgens minister De Backer heeft de hervorming die hij twee jaar geleden doorvoerde, de inspectiediensten meer slagkracht gegeven. Hij zette ook meer mensen en middelen in voor de strijd tegen de grote internationale fraude, vooral in de bouw en het transport, en tegen uitkeringsfraude. Om de strijd verder te zetten, pleit de ontslagnemende minister voor een grotere samenwerking tussen politie, justitie en inspectiediensten. bron: Belga Het bericht Strijd tegen sociale fraude: ruim 1 miljard euro op vijf jaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Al 200 miljoen uit strijd tegen sociale fraude (04/12/2016 - De Standaard)
  De strijd tegen sociale fraude heeft dit jaar al meer dan 200 miljoen euro opgebracht. Dat zegt staatssecretaris voor Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) in een gesprek met VTM NIEUWS. Vorig jaar stond de teller op 180 miljoen euro.
  [naar artikel]
 42. Straks speelt Annie (68) een cruciale rol in strijd tegen corona: “Marc Van Ranst noemde mijn winkeltje een essentiële zaak. Wie had dat ooit gedacht?” (26/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  68 is ze al, maar straks speelt Annie Willems een cruciale rol in de strijd tegen corona. Volgende week maandag mag haar naaiwinkeltje in Oplinter weer open, zodat mensen aan elastiek, linten en stof geraken om zelf een mondmasker te maken. “Ik ben zo trots.”
  [naar artikel]
 43. Maithili (13) verliest strijd tegen zeldzame tumor (01/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een lange strijd heeft Maithili Vanhille (13) uit Assebroek deze avond de strijd tegen haar zeldzame hersenstamtumor verloren. "Ons meisje is...
  [naar artikel]
 44. Open VLD wil leugendetector in de wet, in strijd tegen zedenfeiten (23/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De leugendetectortest – officieel ‘de polygraaftest’ –is een bijzonder nuttig instrument in gerechtelijke onderzoeken, vinden Open VLD-Kamer­leden Nele Lijnen en Carina Van Cauter. “Net daarom willen we de test zo snel mogelijk in de wet inschrijven. Om het gebruik juridisch waterdicht te maken.”
  [naar artikel]
 45. Commissie Panama Papers dreigt maat voor niets te worden (28/03/2017 - Apache)
  Open VLD en N-VA werken bepaling tegen die stelt dat fiscus ook onrechtmatig verkregen bewijs mag gebruiken in de strijd tegen fraude.
  [naar artikel]
 46. Italiaanse clubs publiceren open brief tegen racisme (29/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De twintig ploegen uit de Italiaanse hoogste voetbalklasse bundelen de krachten in de strijd tegen racisme. In een gezamenlijke open brief roepen de teams vrijdag “iedereen die van het Italiaanse voetbal houdt” op het probleem dringend aan te pakken. Onder meer Romelu Lukaku en Mario Balotelli waren recent in Italiaanse stadions het mikpunt van racisme.
  [naar artikel]
 47. VN hoopt dat coronapandemie leidt tot nieuwe dynamiek in strijd tegen hiv/aids (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tegen de coronapandemie moet ook aanleiding zijn voor extra wereldwijde inspanningen om hiv-infecties en aids te verslaan. Dat zegt Winnie Byanyima, die aan het hoofd staat van het VN-programma voor de strijd tegen aids.
  [naar artikel]
 48. Strijd tegen sociale fraude heeft vorig jaar 266 miljoen opgebracht: een record (18/02/2018 - VRT NWS)
  Vorig jaar is een recordopbrengst van 266 miljoen euro binnengehaald in de strijd tegen sociale fraude. Dat heeft staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) bekendgemaakt aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 49. Strijd tegen seksueel geweld en Stroomplan XXL: 2 speerpunten uit justitiebeleid minister Van Quickenborne (07/11/2020 - VRT NWS)
  Begin oktober trad hij aan als onze nieuwe minister van Justitie, één maand later doet hij zijn toekomstplannen uit de doeken: Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft zijn beleidsnota klaar, met daarin drie speerpunten: de strijd tegen seksueel geweld, een stroomplan XXL, en - hoe kan het ook anders - meer digitalisering.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy